G4Media.ro

Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României și a…

Sursa Foto: Facebook/ Comisia Europeană

Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României și a altor 11 state membre pentru că nu au transpus Directiva privind practicile comerciale neloiale

Comisia Europeană a decis, marți, demararea unei proceduri de infringement împotriva României și a altor 11 state membre, pentru că nu au transpus în legislația națională Directiva ce prevede regulile care interzic practicile comerciale neloiale în sectorul agro-alimentar, transmite Executivul european printr-un comunicat.

Directiva UE 2019/633 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar asigură protecţia tuturor fermierilor europeni, precum şi a furnizorilor mici şi mijlocii, împotriva a 16 practici comerciale neloiale impuse în mod unilateral de un partener comercial. Termenul limită pentru transpunerea acestei directive în legislaţia naţională era 1 mai 2021.

Comisia Europeană a hotărât să trimită scrisori de punere în întârziere Austriei, Belgiei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Franţei, Italiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei şi Slovaciei, prin care cere celor 12 state să adopte Directiva să informeze Executivul european în legătură cu adoptarea măsurilor relevante.

Statele menționate au la dispoziție două luni pentru a răspunde scrisorii Comisiei Europene și să ia măsurile necesare. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Directiva UE 2019/633 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar contribuie la întărirea poziţiei fermierilor de-a lungului lanţului de aprovizionare. Printre cele 16 practici comerciale neloiale care urmează a fi interzise se numără: plăţile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor, obligarea furnizorului la plata produselor irosite şi refuzul contractelor scrise.

Sursa Foto: Facebook/ Comisia Europeană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ziua și infringement-ul. Zici că România e abonată la newsletter.

  2. pai cum sa facem ceva loial in tara asta, cand toti securistii vor bani si alte foloase totul fiind ilegal!

  3. Deci nu ne baga in infrigement ca nu desfiintam SIIJ cum mancau ei odata ,…deci cand vad ca astia urca in sondaje si nu fac nimic IMI VINE SA VOMIT cat de idioti sunt compatriotii nostri . Deci mi se rupe mie de SIIJ ,….ei nu fac NIMIC pt ridicarea nivelului de trai al poporului. Totul se face pt avantajele securistilor,magistratilor si politicienilor. SUNTEM SCLAVIIN LOR , clar asta.

  4. Lucrez in domeniu,nici nu va imaginati voi prin cate firme si tari trece un produs pa sa ajunga in raft.Toti suportam aceste costuri,iar firmele fac profit fara sa faca nimic produsului doar ca il tine ore zile in depozit.De multe ori pleaca din Romania un produs merge in Germania se schimba eticheta si se intoarce made in Germany.UE….esti nu numai inutila dar mai rau esti o dictatura a vestului pentru toata Europa.Practici comerciale?Pai cand o firma a vestului are punct de lucru si in est de ce nu scade pretul produsului?Veniti in est nu platiti aproape deloc impozite si taxe ,salarii de cateva sute de eur dar pretul…..ca si cum e facut in occident.Imi e scarba de ipocrizia UE

    • Renault are preturi mai mici în România decât în Franța.
      Nu cred ca este singurul producător de automobile adaptat pieței din Estul Europei.