G4Media.ro

Comisia Europeană a propus un al treilea val de reforme din ultimii…

Attribution - Non Commericial - No Derivs Creative Commons © European Union 2014 - European Parliament ---------------------------------------- Pietro Naj-Oleari: European Parliament, Information General Directoratem, Web Communication Unit, Picture Editor. Phone: +32479721559/+32.2.28 40 633 E-mail: pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Comisia Europeană a propus un al treilea val de reforme din ultimii şase ani pentru uniunea pieţelor de capital

Comisia Europeană a propus joi un al treilea val de reforme din ultimii şase ani pentru uniunea pieţelor de capital, care să concureze mai bine cu centrele financiare din Londra şi New York, transmite Reuters.

Proiectul UE de a crea o uniune a pieţelor de capital (CMU) a suferit o lovitură când Marea Britanie şi marele său sector financiar au părăsit blocul european. Pentru a menţine proiectul pe drumul cel bun, Comisia Europeană executivă a UE a propus stabilirea unei unui registru al preţurilor acţiunilor şi obligaţiunilor şi să ofere investitorilor informaţii gratuite despre companii.

De asemenea, Comisia a propus ajustări ale fondurilor de investiţii pe termen lung şi o coordonare mai bună a reglementării activităţii acestora.

Comisia doreşte să faciliteze strângerea de fonduri pentru ca firmele să îşi atingă obiectivele climatice şi să se redreseze din lovitura financiară dată de pandemia de Covid-19.

De asemenea, Brexit a creat un concurent financiar al Bruxelles-ului.

”Este important să ne dezvoltăm propriile pieţe de capital”, a spus şefa pentru servicii financiare din UE, Mairead McGuinness.

Registrul de preţuri ale instrumentelor financiare şi centru lunic de informare vor crea ”un moment decisiv” pentru uniunea pieţelor de capital atunci când vor fi implementate, a spus ea.

”Există o mulţime de factori buni care se unesc pentru a face ca dezvoltarea uniunii pieţei de capital să fie mai probabilă decât dacă nu am avea acele forţe care să ne împingă către durabilitate”, a spus ea.

Propunerile vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului European şi a statelor UE pentru a deveni legi, fiind aşteptate compromisuri.

sursa: News.ro, sursa foto: Comisia Europeană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Exista si o multime de factori rai care ne dezbina.Da,da stiu astea se baga sub pres.In cazul in care nu se baga sub pres atunci e ,,atac la statul de drept,,.Numai cand spui ,,stat,, ne gandim ca e vorba de o tara nu de o uniune….inutila.