G4Media.ro

Comisia Europeană a semnat contractul de achiziție pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali…

sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană a semnat contractul de achiziție pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru pacienții COVID-19

Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceutică Eli Lilly pentru un tratament cu anticorpi monoclonali pentru pacienţii COVID-19, conform unui comunicat de presă publicat marţi pe site-ul executivului european.

Semnarea acestui contract marchează cea mai recentă evoluţie a acestui prim portofoliu format din cinci soluţii de tratament promiţătoare, anunţate de Comisie în cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE în iunie 2021. Tratamentul cu anticorpi monoclonali produs de Eli Lilly este în prezent analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Optsprezece state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de tratamente.

„Peste 73% din populaţia adultă a UE este în prezent vaccinată complet, iar această rată este încă în creştere. Însă vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns în faţa COVID-19. Oamenii continuă să se infecteze şi să se îmbolnăvească. Va trebui să ne continuăm eforturile de a preveni îmbolnăvirile prin vaccinare şi în acelaşi timp să ne asigurăm că le putem trata cu soluţii terapeutice. Prin semnătura de azi, încheiem cea de-a treia achiziţie şi ne respectăm angajamentul în temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultimă generaţie pentru pacienţii COVID-19”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Dacă vaccinarea rămâne cea mai puternică armă atât împotriva virusului cât şi a variantelor sale, tratamentele au un rol extrem de important în strategia de răspuns la COVID-19. Acestea contribuie la salvarea de vieţi, accelerează timpul de recuperare al bolnavilor, reduc durata de spitalizare şi în ultimă instanţă reduc din presiunea asupra sistemelor de sănătate.

Tratamentul produs de compania Eli Lilly este o combinaţie a doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab şi etesevimab) pentru tratarea pacienţilor COVID-19 care nu au nevoie de oxigen, dar sunt în grupul de risc de a dezvolta forme severe ale bolii. Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care imită abilitatea sistemului imunitar de a lupta cu coronavirusul. Ei se lipesc de proteina spike şi blochează astfel capacitatea virusului de a se ataşa de celulele umane, conform comunicatului citat.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. În sfârșit, un pas milimetric înainte.

  2. Parcă era la Finanțe și Transporturi. Acu’ e și la Economie? :)))

  3. Pfff..in sfârșit suntem salvați..73% e peste ” imunitatea de turma” nu-i așa??

  4. E foarte bine că a semnat Comisia Europeană dar nu sunt de acord ca acest tratament să fie valabil pentru toată lumea, rusofilii, suveraniștii și negaționiștii nu ar trebui ajutați cu acest tratament,ar trebui fie să îi ajute Putin, fie sa nu primeasca tratament pentru că au facut tot ce le stă în putință sa distrugă UE si să saboteze campania de vaccinare.

    • Ce prostii debitezi, măi Arta Războiului.
      Si cum ii identifici ?
      Ii pui la detectorul de minciuni si-i intrebi :
      Esti rusofil ? Esti suveranist ? 😂😂😂

  5. Ati intarziat aproape un an…
    Eficienta anticorpilor monoclonali a fost dovedita fara dubii pe Trump.
    Inca vreo cateva luni si vom afla ca si ivermectina e bună ! 😂

    • Iar romanul de rând, vaccinat sau nevaccinat, poate sa aștepte monoclonalii mult și bine. Ei visează ca li se va administra lor tratament de 10-20000 dolari. 😀😀. Se vor ruga sa devina ivermectina oficiala.