G4Media.ro

Comisia Europeană caută să obţină atribuţii suplimentare pentru a penaliza marile companii…

Comisia Europeană caută să obţină atribuţii suplimentare pentru a penaliza marile companii din domeniul tehnologiei

Comisia Europeană vrea să deţină atribuţii suplimentare pentru a penaliza marile companii din domeniul tehnologiei, a anunţat duminică publicaţia britanică Financial Times (FT), transmite Reuters.

Planul propus include forţarea giganţilor din domeniul tehnologiei să scindeze sau să vândă unele din operaţiunilor lor europene dacă se consideră că dominaţia lor pe piaţă ameninţă interesele clienţilor şi ale rivalilor mai mici, susţine FT.

Executivul comunitar ar urma să propună noi reglementări până la finalul anului, numite „Actul privind serviciile digitale”, care va spori responsabilităţile social media şi obligaţiile faţă de conţinutul de pe platformele lor.

Propunerile, care vor fi folosite doar în condiţii extreme, includ şi capacitatea de a exclude integral mari companii din domeniul tehnologiei de pe piaţa unică, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, într-un interviu acordat FT.

De asemenea, autorităţile de la Bruxelles iau în considerare un sistem de evaluare care va permite publicului şi acţionarilor să evalueze comportamentul companiei în domenii ca respectarea obligaţiilor fiscale şi viteza cu care retrag conţinutul ilegal, susţine FT.

Activităţile prin care astfel de companii împiedică clienţii să treacă la alte platforme sau forţează clienţii să utilizeze doar un serviciu ar putea duce la sancţiuni mai dure din partea organismelor de reglementare, a explicat Breton.

Şi Cecilio Madero Villarejo, adjunctul directorului general al departamentului de concurenţă de la Comisia Europeană, avertiza recent că organismele UE de reglementare antitrust iau în considerare reglementări mai dure faţă de giganţii din domeniul tehnologiei, forţându-i să facă mai mult pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile.

O astfel de decizie ar putea afecta Facebook, Amazon, Apple şi Google. Cele patru companii se află sub analiza organismelor de reglementare antitrust din Uniunea Europeană, după ce rivalele lor s-au plâns că sunt excluse de pe pieţele cheie. În mod tradiţional, Comisia Europeană ordonă companiilor stoparea practicilor anticoncurenţiale.

Aceasta, însă, ar putea să nu fie suficient, în special pe pieţele digitale, a explicat Cecilio Madero Villarejo.

Sursa: Agerpres

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Doamne ajuta, dupa 150 de ani, in sfarsit ia si UE o decizie buna. Sa ii taxeze pe mizerabili sa sara din papuci, si daca pleaca din europa, sunt atatia care asteapta asta si nu pot pentru ca nu au puterea financiala. Exista un miliard de alternative ale acestor mizerabili care sunt sufocati chiar de catre ei.

    • O sa vezi ca nu o sa se intample asta. In primul rand, nu prea sunt alternative viabile la gigantii americani. Ce alternative ai la Android de la Google, Windows de la Microsoft, iOS, MacOS de la Apple, etc… Ce au europenii? Nimic…. In al doilea rand, deficitul comercial al SUA cu UE e de vreo 170 de miliarde de dolari pe an. SUA pot impune linistit sanctiuni UE pana cand deficitul ala ajunge la 0. Asta probabil o sa se intample si daca Trump e reales si daca Biden castiga presedintia SUA. Chiar si Trump a zis ca nu-i are la inima pe gigantii tehnologici americani, dar ca n-o sa stea cu mainile in san daca UE isi bate joc de ei. Multa vorba pentru nimic.

    • @alex
      „nu prea sunt alternative viabile la gigantii americani.”
      Desktop Sailfish OS, Ubuntu OS (desktop/mobile/server), Libre Office, etc.
      Avem destule alternative la toate softurile lor.
      Putem sa producem si jocuri lejer.
      Trebuie vointa, fuck fair-play, UE comes first!

    • Culmea, UE are legi anti-monopol/anti-giganti atat de proaste incat este imposibil sa avem giganti de orice fel. Si pe urma ne plangem ca altii au giganti si ne domina firmele noastre mici…ironia.
      Poate dupa federalizare si distrugerea socialismului european o sa avansam si noi ca o entitate europeana intreaga.

    • „Desktop Sailfish OS, Ubuntu OS (desktop/mobile/server), Libre Office”, sunt niste glume. N-au nici pe departe atatea features cate au aplicatiile de top. Daca Linux era asa de bun il folosea toata lumea. Pe desktop, Windows are un market share de vreo 97% si Linux abia are 0,67%, cu toate ca Windows este platit si Linux moka. La telefoane, Android ( bazat pe Linux culmea) are MS de 76%, iOS de 22%.

    • @Alex Corect, asa e, dar optiunile astea secundare raman in picioare in caz ca UE vrea sa dea ban acestor corporatii.
      Nu murim noi fara Windows/Android, ne descurcam si fara in caz de urgenta.
      Cum nici magarii de la Huawei nu o sa crape din lipsa de servicii GMS dupa Trump ban.

  2. Mafia este PSD.

  3. In loc sa se întrebe de ce Europa nu are un Amazon/Facebook/Google, comisarii UE taxează și penalizează. Votați socialism in continuare!

  4. Si ce are Europa la schimb in afara de noxe de la VW cat sa iti sara nasul? IT innovation = ZEROOOOOOOOOOOOOO BARAAAAAAT!!
    Dar suntem cei mai tari la mancat din prajitura altora cu taxe
    PE si CE au ajuns la concluzia ca Europa a ratat startul Cloud Computing…si incep sa arunce bani pentru recupera teren…haha..fac pariu ca Europa nu va veni cu nimic inovativ in urmatorii 50 de ani!!!

  5. Si ce are Europa la schimb in afara de noxe de la VW cat sa iti sara nasul? IT innovation = ZEROOOOOOOOOOOOOO BARAAAAAAT!!
    Dar suntem cei mai tari la mancat din prajitura altora cu taxe
    PE si CE au ajuns la concluzia ca Europa a ratat startul Cloud Computing…si incep sa arunce bani pentru recupera teren…haha..fac pariu ca Europa nu va veni cu nimic inovativ in urmatorii 50 de ani!!!

  6. Nu mai are UE bani? Saraciile socialiste caută noi surse de bani pentru a-si sustine proiectele utopice dezastruoase pentru europeni. Probabil ca vor înlocui Facebook, Google si altele cu ceva de prin Rusia sau China. Pe UE n-o deranjează spionajul din China.

  7. Motivul pentru care liderii UE au luat in vizor companiile americane are legatura cu practicarea la Bruxelles a celei mai vechi meserii in relatia cu China.
    Chinezii pun pe masa bani usor de castigat pentru nemti. Nemtii deindustrializeaza UE, fac tarile membre mai dependente de importurile din China si in acelasi timp supraimpoziteaza companiile americane si deschid usile pentru solutiile software chinezesti care vin la pachet cu spionajul chinez. Esecul UE in 15-20 de ani va fi rezultatul politicii distructive duse de Merkel/Macron din 2015 pana acum.