G4Media.ro

Comisia Europeană cere miniștrilor sănătății să raporteze cel puțin de două ori…

Sursa: Facebook

Comisia Europeană cere miniștrilor sănătății să raporteze cel puțin de două ori pe săptămână situația vaccinărilor/ Statele membre, atenționate să nu cumpere vaccinuri direct de la producători

Comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, a cerut miercuri, la videoconferinţa cu miniştrii sănătăţii din Uniunea Europeană, ca fiecare țară să raporteze cel puțin de două ori pe săptămână situația vaccinărilor și a atenționat, din nou, că statele membre nu trebuie să încheie contracte directe cu companiile care produc vaccinuri.

„Efortul nostru colectiv produce beneficii majore pentru toată lumea, în special accesul la vaccinuri sigure, eficiente și accesibile în același timp pentru toate statele membre, fie ele mici sau mari (…) Permiteți-mi să vă reamintesc că, prin semnarea acordului (de mandatare, n.r.) , ați confirmat cu toții participarea la procedură și ați fost de acord să nu lansați propriile proceduri pentru achiziționarea aceluiași vaccin de la aceiași producători”, a declarat Stella Kyriakides, potrivit discursului pus la dispoziție de Comisia Europeană.

Comisarul pentru sănătate a spus că înțelege „presiunile interne și anxietățile cetățenilor” din statele membre, dar numai împreună vor avea rezultate mai bune.

„Acordurile paralele ar submina abordarea europeană care a dat roade”, a punctat Stella Kyriakides.

Ea a amintit, de asemenea, că a fost creat un nou modul în Sistemul European de Supraveghere – TESSy – astfel încât statele membre să poată raporta despre situația vaccinărilor și le-a cerut să actualizeze datele cel puțin de două ori pe săptămână.

„Datele exacte și în timp util sunt vitale pentru a vă sprijini în această sarcină uriață. Suntem pregătiți să facilităm schimbul de informații și de bune practici, lucrând împreună este singura modalitate de a depăși pandemia”, a spus Kyriakides.

Stella Kyriakides a încurajat statele să își completeze stocurile de seringi, ace, mănuși și alte echipamente medicale necesare prin procedura de achiziţii comună angajată de Uniune, care le permite să comande „imediat”.

„Acest lucru va ajuta și la evitarea blocajelor și la asigurarea faptului că dozele prețioase și limitate nu sunt irosite”, a mai spus comisarul pentru sănătate.

Sursa foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Statele, intr’adevar. Regiuni, municipii, etc din cadrul statelor, o pot face. Si o fac.

  2. „Efortul nostru colectiv produce beneficii majore pentru toată lumea”–N-ati facut nimic pentru noi. Ati facut ceva si nu stim noi? Voi, eurocratii mai bine studiati gandacul de faina care cica este comestibil, bun, bio si sustenabil daca este european. Dar studiati-l pe 1000 de euro, nu 5000 cat aveti la Bruxelles.

    • Daca nu era UE, Romania nu avea in veci vaccinuri, echipamente, medicamente si altele necesare de baza pentru aceasta pandemie, bai postac psdist/qanon sau cum va numiti voi astia kretinosceptici

    • Uita-te la situtia din Ucraina si reflecta la beneficiile UE asupra noastra..