G4Media.ro

Comisia Europeană confirmă că a primit oficial, din partea României, Planul Național…

Sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Comisia Europeană confirmă că a primit oficial, din partea României, Planul Național de Redresare și Reziliență: Comisia va evalua planul României pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va traduce conținutul acestora în acte obligatorii din punct de vedere juridic

Comisiei Europeană confirmă că a primit Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că în etapa următoare acesta va fi tradus și evaluat în conformitate cu regulamentul stabilit de instituție.

Până în prezent, au fost depuse 22 de planuri de recuperare și reziliență , informează Comisia Europeană, din: Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia , Finlanda și Suedia.

„V-om continua să interacționăm intens cu restul statelor membre pentru a le ajuta să ofere o calitate ridicată acestor planuri”, se precizează în informarea transmisă de Comisia Europeană.

Facilitatea de recuperare și reziliență (RRF) este un instrument cheie în cadrul „NextGenerationEU”, programul UE care are ca scop sprijinirea statelor membre de a ieși mai puternice din pandemia COVID-19.

Programul furnizează până la 672,5 miliarde EUR pentru sprijinirea investițiilor și reformelor țărilor membre. Acesta se împarte în subvenții în valoare totală de 312,5 miliarde EUR și în împrumuturi în valoare de 360 miliarde EUR.

FRR va juca un rol crucial în a ajuta Europa să iasă mai puternică din criză și să asigure tranzițiile spre un mediu ecologic și digital.

Ministrul Investițiilor, Cristian Ghinea, a explicat luni că de acum începe evaluarea oficială a Comisiei Europene.

„Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă, Va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații, astfel încât, la toamnă, să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, a precizat Cristian Ghinea.

Foto: Comisia Europeană / Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Domnule Cîțu, vă citez ”Pentru mine ca liberal, antreprenorii sunt adevărații eroi ai unei economii liberale”. De accord, dar lipsește completarea: NUMAI cele care NU au în spate un politician.

    • De la „antreprenor” la evazionist e o cale-atât de mică… ca optimismul lui Câțu.
      Oare cei de la HexiPharma erau tot „antreprenori”?
      Oare ‘decât’ ei procedau la diluarea realității?
      Cine deține laboratoarele românesti care certifica? GUVERNUL!

  2. Deci Ghinea a apasat corect butoanele, ca avea degetele cam înțepenite, in sus

  3. Planul asta este o fata morgana…toti vb despre el insa nimeni nu l a vazut. Transparenta maxima.
    0%

  4. E la o cautare distanta pe Google. Dar na, lenea e cucoana mare si noua, romanilor, ne place foarte multe lenea.

    • Au fost făcute prezentări sumare – domeniile și câți bani s-ar duce pe fiecare. Niciun obiectiv dintre cele înșirate de regimul de la București și de autoritățile din provincie nu e 100% sigur că va fi finanțat, cel puțin nu integral. Și nici n-a fost anunțat vreun termen la care vom ști. Dar calul de dar nu se caută la dinți, așa că așteptăm cu atenție și fără ingrijorare.

  5. V-om serios ? V-OM ?!