G4Media.ro

Comisia Europeană dă în judecată Polonia la Curtea de Justiţie a UE…

Sursa foto: Twitter/ Cour de Justice UE

Comisia Europeană dă în judecată Polonia la Curtea de Justiţie a UE cu privire la „subminarea” independenţei autorităţii naţionale poloneze de reglementare a telecomunicaţiilor

Comisia Europeană (CE) a decis joi să dea Polonia în judecată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu privire la încălcarea legislaţiei europene care garantează independenţa autorităţii naţionale poloneze de reglementare a telecomunicaţiilor, anunţă CE într-un comunicat.

Varşovia a modificat în mai 2020, printr-o procedură de urgenţă, prevederi ale legii poloneze a telecomunicaţiilor cu privire la numirea şi revocarea din funcţie a directorilor Autorităţii Naţionale poloneze de Reglementare (NRA) şi Oficiului Comunicaţiilor Electronice (UKE).

Prin aceeaşi modificare a legislaţiei, Guvernul polonez l-a dat afară pe directorul NRA, în mai 2020, în pofida faptului că mandatul acestuia se încheia în septembrie 2021.

Potrivit legislaţiei europene, condiţiile care pot conduce la o concediere a directorului NRA înainte de încheierea mandatului este necesar să fie în vigoare la începutul mandatului.

Aceasta este o garanţie imporantă a independenţei autorităţilor naţionale de reglementare împotriva exercitării unor presiuni politice.

Independenţa autorităţilor naţionale de reglementare este un principiu-cheie în domeniul telecomunicaţiilor în Uniunea Europeană (UE).

Ea are menirea să garanteze faptul că autoritatea poate lua decizii obiective şi acţiona independent, atât faţă de companiile reglementate, cât şi faţă de presiuni politice.

Acest principiu este implementat prin directiva-cadru şi prin Codul Comunicaţiilor Electronice.

Comisia dă în judecată Polonia la CJUE în urma unui schimb de puncte de vedere cu autorităţile poloneze. Ea a trimis o scrisoare de avertisment, în iulie 2020, iar în urma răspunsului autorităţilor poloneze a trimis o „opinie motivată”, în februarie 2021, căreia Varşovia i-a răpuns. Această corespondenţă nu a soluţionat însă problema.

Bruxellesul apreciază că explicaţiile pe care i le-a prezentat Varşovia sunt „nesatisfăcătoare şi incompatibile cu prevederile Codului European al Comunicaţiilor Electronice, pe care modificările legislative din mai 2020 trebuiau să le implementeze”, precizează CE în comunicat.

Ca atare, Comisia a decis să dea Polonia în judecată la CJUE.

Sursa foto: Twitter/ Cour de Justice UE

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. E cazul ca Polonia sa iasa din dictatura.

    • Daca ai avea minimul de educatie ai stii ca polonia este de 10x peste rumanistan din toate punctele de vedere.
      Poate este cazul ca ue sa iasa din dictatura.
      in cazul tau de pluserist fara speranta la ratiune, dosul iti conduce capul, si dupa politicile pe care le sutii dosul trage catre alt cap, mai mic.

  2. Institutii suprastatale nenorocite dicteaza statelor suverane . Se infrupta din bani colectati de la toate statele membre si impun anormalitati .

  3. Te apuca rasul ,auzi ce debiteaza dictatura UE…,,subminare,,.Bai esti prost?Pai cu asta se ocupa UE cu subminarea independentei fiecarei tari din Europa.Ce UE are voie dar invers se bosumsfla?Mars UE in vagauna din care ai iesit.Fiecare tara face ce stie si cum stie pentru interesul ei

  4. Mda…..
    Mon cher, căzurăm, ca să zic așa, din lac în puț….
    Păi cum, Doamne iartă-mă, fugirăm de dictatura bolșevică ( care măcar era pe față) și dădurăm peste alta mai al naibii, care sub flamurile democrațiunii ne apasă, mai abitir, cu ciubota pe grumaz în fiece zi mai al dracu. Și nici măcar bolșevicii ori comuniștii, cum vrei a le zice, n-au avut ambiții atât de mârșave pentru a construii un monstru politico-administrativ, precum cel de la Bruxelles. Apropo că acolo-i cuibu’ cu adevărații bampiri ai omenirii.
    Parol.

  5. Mai dar ați devenit doctori a tot stiutori ai politicii . In momentul in care ai întrat într o alianță de orce fel cu resccuri și cu beneficii mergi înainte ca într o căsătorie daca nu îți ea de UE stai aca sa să ți lingi rănile prostiei. PS. Prostul nu este prost destul daca nu este și fudul. Ptr Serket lasă pe alții care știu a comenta nu te baga ca musca știi tu unde antieoropeanule sau procomunistule

  6. Domnilor , ca aceste autoritati , la care salivati de drag si dor inainte de 2007, sa functioneze si in tara voastra, cand murise in voi orice speranta de normalitate , reglementeaza !!!
    Pe baza unor masuri stabilite cu siguranta de profesionisti , adica niste cetateni cu un nivel de competenta si educatie mult mai mare ca al domniilor voastre , noi , astia care chiar vrem o societate corecta si functionala , ne dorim ca nenorociri ca in Belarus si Rusia in spatiul acesta al UE in plin mileniu III sa nu se intample . Asa ca astia care nu intelegeti ca intr o societate democratica legile se respecta …MARS IN PREISTORIE !!!

  7. Tot e bine că din 7- până acum – cinci sunt cu picioarele pe pământ…,, Bravo” pt cei doi Andrei și Ciocan D. – mari mari,, patrioti”