![Viktor Orbán](https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2023/12/dc846efb-48b8-4824-970e-e617e44e09de-768x511.webp)
Comisia Europeană declanșează o altă procedură de infringement împotriva Ungariei în trei cazuri diferite
Comisia Europeană (CE) a anunțat că va demara din nou procedura de infringement împotriva Ungariei în trei cazuri diferite, a scris Portfolio, în baza unui comunicat al Executivului de la Bruxelles, scrie Nepszava, citată Rador Radio România.
În primul caz, Comisia Europeană a trimis o scrisoare formală de somație, solicitând țării să asigure respectarea deplină a normelor privind achizițiile publice.
Guvernul Orbán nu a respectat directiva UE, conform căreia operatorii economici beneficiază de tratament egal în procedurile de achiziții publice, în timp ce autoritățile sunt libere să aleagă cea mai potrivită procedură. Potrivit Comisiei Europene, reglementările ungare fac obligatorie utilizarea procedurii negociate pentru anumite proiecte publice de construcții, limitând astfel libertatea de alegere a autorităților.
În condițiile în care Guvernul Orbán nu va schimba situația în termen de două luni, cazul poate merge mai departe.
În al doilea caz, Comisia Europeană a trimis un „aviz motivat” Ungariei și Poloniei pentru că nu au implementat în totalitate normele privind piața internă a energiei electrice a UE. În consecință, au la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare. Directiva UE privind energia stabilește cele mai importante reguli de organizare și funcționare a pieței UE de energie, cu scopul de a crea o piață integrată, competitivă, axată pe consumatori.
În a treia procedură, Comisia Europeană a dat în judecată Ungaria, dar aici sunt chemate în judecată și Bulgaria, Spania, Olanda, Austria, Portugalia și Finlanda, întrucât niciuna dintre aceste țări nu a implementat Directiva privind creditele neperformante, menită să faciliteze dezvoltarea unei piețe secundare funcționale pentru creditele neperformante.
Guvernul Orbán trebuia să implementeze directiva în practica ungară până la 29 decembrie 2023, dar nu a făcut acest lucru de atunci, astfel că Comisia Europeană solicită acum Curții de Justiție a Uniunii Europene să aplice o amendă în acest caz.
Sursa: NÉPSZAVA / Rador Radio România / Traducerea: Rozália Gănciulescu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.