G4Media.ro

Comisia Europeană face apel la unirea forţelor comunității aviatice pentru apariția aeronavelor…

Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania

Comisia Europeană face apel la unirea forţelor comunității aviatice pentru apariția aeronavelor cu emisii zero

Comisia Europeană lansează oficial Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero, invitând membrii comunităţii aviatice să îşi unească forţele în vederea pregătirii pentru apariţia aeronavelor cu emisii zero, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero urmăreşte să pregătească ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice, pentru a se asigura că transportul aerian contribuie la obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050. Aceasta va reuni reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Aceştia vor colabora pentru a identifica toate barierele din calea intrării în serviciul comercial a acestor aeronave, pentru a stabili recomandări şi o foaie de parcurs, pentru a promova proiectele de investiţii şi pentru a crea sinergii şi dinamică în rândul membrilor. În special, membrii vor analiza aspecte precum cerinţele în materie de combustibil şi infrastructură aeroportuară ale aeronavelor cu hidrogen şi electrice, standardizarea şi certificarea, precum şi implicaţiile pentru operatori (companiile aeriene) şi managementul traficului aerian.

În următoarele două decenii, se preconizează introducerea pe piaţă a mai mult de 44.000 de aeronave noi. Volumul de piaţă potenţial pentru aeronavele cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.

Alianţa îşi va îndeplini în final angajamentul de a alinia sectorul la ambiţiile, obiectivele şi politicile conexe ale UE în materie de climă. Dimensiunea internaţională a sectorului este, de asemenea, un element major, deoarece combaterea schimbărilor climatice reprezintă un efort global.

„Odată cu apariţia aeronavelor cu emisii zero, Europa va scrie următorul capitol al aviaţiei. Neutralitatea climatică este paşaportul pentru creştere, iar Alianţa pentru aviaţia cu emisii zero va ajuta industria aeronautică europeană să pună bazele unei aviaţii competitive şi curate”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru era digitală.

Entităţile private şi publice din comunitatea aeronautică care s-au angajat să sprijine punerea în funcţiune a aeronavelor cu emisii zero sunt invitate să se alăture Alianţei pentru aviaţia cu emisii zero prin intermediul formularului online.

O primă reuniune a adunării generale va avea loc în toamna acestui an.

Industria aeronautică europeană şi alţi actori europeni din sectorul aviaţiei şi-au asumat angajamentul de a asigura că transportul aerian din Europa îndeplineşte obiectivele climatice ale Europei pentru 2050. Comisia sprijină acest obiectiv prin acţiuni concrete, cum ar fi programul pentru o aviaţie curată din cadrul programului Orizont Europa, mecanismele de stabilire a preţului carbonului (de exemplu, EU ETS) şi Fondul pentru inovare. Aceste iniţiative sprijină dezvoltarea de aeronave cu emisii zero, bazate pe tehnologii de propulsie noi (de exemplu, electrice sau pe bază de hidrogen). Astfel de aeronave durabile din punctul de vedere al mediului au un potenţial de piaţă imens şi pot contribui semnificativ la competitivitatea viitoare a industriei de profil în toate segmentele de piaţă.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Am mai avut așa ceva… se numeau aerostate, baloane cu aer cald…. Erau acum doua trei secole, dar hei, nu contează, se potrivesc cu diligențele și ricșele care vor merge pe șosele in ue

    • Sigur că da, dupa mintea mujicilor și a aurarilor needucați fără ruși nu se mai învârte Pământul! 😏

    • Ursula o tine creanga cu emisiile zero, dar numai în Europa. În restul lumii, adică în Asia, Africa, America de Sud, NIMENI nu își face probleme. Doar ursula. Culmea este ca dacă scoatem banii de la tescherea, poluarea dispare. Curat-murdar.

  2. Comisia trebuie sa se închidă cat mai repede. Astfel de politici aberante , emise fara judecata, nu au ce cauta in lumea civilizată.

  3. Emisii 0 in timp ce vom sta pe carbuni pt urmatorii 5 ani dc nu se repornesc capacitatile nucleare.

    Comisia doar mimeaza inteligenta si munca pt a justifica salariile de plus 10k€ lunar.

    Mare parte din comisie nici nu va prinde 2050, majoritatea planurilor au fost proat gandite dar hei, hai sa facem altele, caci de ce nu

  4. În maxim 10 ani gazul și petrolul rusesc vor fi istorie! Vor fi ca telefoanele fixe de acum, nu mai ai nevoie de ele dar le ții acolo! Abia atunci sa vezi foame la rusi, ca altceva nu știu sa facă!

    • Ce gandire ingusta! Tot ce inseamna plastic, uretan, anvelope samd provin din sinteza petrolului.
      La Ministerul Propagandei, de unde scrii tu, tastatura fizica provine din petrol, adica din „aurul negru”.
      Cimentul din componenta betonului din cladirea de unde scrii tu este fabricat prin arderea gazului, ca sa stii.
      Long live Big Brother!

    • @Dani:Paote ne spui si noua cu ce se misca si incalzeste omenirea pana in max. 10 ani, industria ce se va alege de ea?

  5. Comisia asta numai idei de minte creață are, închiderea minelor, centralelor termoelectrice pe gaz și cărbune, acum toți fug după cărbune, interzicerea autovehiculelor cu combustie și adoptarea celor electrice, în condițiile în care sunt probleme cu materia primă și partea logistică de reîncărcare pe distanțe lungi, acum are treabă cu avioanele. Să propună trecerea la avioane cu pedale, mai fac și pasagerii sport.

  6. daca ati avea copii v-ar pasa ce planeta va ramane de pe urma noatra…
    daca ati avea nepoti v-ati dori sa aiba calitatea vietii mai buna decat a voastra…
    priviti ce lasam in spate si daca sunteti multumiti, sa ramaneti la fel de impacati.

    • Pai când te duci la grătar in Retezat și lași peturile de bere in urma și ambalajele de mici nu te gantestinla alde fie-tu și viitorul lui? Meltene românesc…. Și mai schimba loganul ăla 1.5 dCi…

  7. motoarele pe hidrogen si cele electrice vor ucide rapid petrolul rusilor….😂😂😂😂😂…care oricum e limitat la cateva decenii…rusia va deveni lumea a treia 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 …

  8. In timp ce UE se pregătea să salveze planeta, Putin se pregătea să invadeze niște țări… Deh, diferența de priorități, știa că impotenții de la Bruxelles vor face fix nimic.

  9. propun constructia de aeronave care nu doar sa nu emita codoi, dar sa-l si absoaba

    am putea planta, de exemplu, pe aripile avioanelor, niste sparanghel