G4Media.ro

Comisia Europeană își apără politicile de migrație și azil, după ce Papa…

Sursa foto: European Parliament

Comisia Europeană își apără politicile de migrație și azil, după ce Papa Francisc a lansat un apel să se pună capăt „naufragiului civilizaţiei”

După ce Papa Francisc a lansat un apel să se pună capăt „naufragiului civilizaţiei”, într-un discurs rostit într-o tabără de migranţi din insula Lesbos, în Grecia, reprezentanții Comisiei Europene au ținut să-și apere politica în materie de azil şi de migraţie, relatează France Presse.

Vicepreşedintele Comisiei, Margaritis Schinas, grec de naţionalitate, care a asistat la vizita papei în Lesbos, a spus că declarațiile Suveranului Pontif nu au aceeaşi interpretare precum cea preluată de media.

Papa Francisc „a recunoscut clar îmbunătăţirea şi progresele semnificative care au avut loc pe teren de la prima sa vizită în Lesbos în 2016”, a declarat Schinas, subliniind că 2.000 de persoane se aflau în tabăra vizitată de Papă. Precedenta tabără, din Moria, insalubră, adăpostea până la 25.000 de migranţi în martie 2020, potrivit Comisiei.

„Noi instalaţii sunt în curs de finalizare şi punere în funcţiune cu finanţare şi conform normelor UE”, a adăugat oficialitatea europeană.

Schinas a subliniat de asemenea că Papa Francisc a lansat un apel în favoarea unui acord european cu privire la migraţie, amintind că executivul european a propus în septembrie 2020 un Pact privind migraţia şi azilul, a cărui adoptare se împiedică de divizările între statele membre. „El spune acelaşi lucru ca şi noi”, a comentat Schinas.

Mediterana „devine un cimitir rece fără pietre funerare (…) Vă rog, să oprim acest naufragiu al civilizaţiei!”, a îndemnat Suveranul Pontif duminică, adăugând: „Sunt trist să aud că se propune ca soluţie utilizarea de fonduri comune pentru construirea de ziduri”, căci „problemele nu se rezolvă prin ridicarea de bariere”.

Comisia s-a pronunţat împotriva finanţării de către UE a acestor garduri împotriva migranţilor ridicate în mai multe state membre, fără însă a condamna principiul lor.

Comisarul pentru afaceri interne Ylva Johansson a salutat „progrese bune” realizate în Grecia şi în UE în ceea ce priveşte primirea solicitanţilor de azil, evocând că peste 20.000 de afgani au fost evacuaţi de către statele membre de la revenirea talibanilor la putere.

Cu toate acestea, ea şi-a exprimat regretul în legătură cu „informaţii sigure şi extrem de îngrijorătoare” cu privire la violenţe şi respingerea migranţilor la frontierele externe ale UE, referindu-se la acuzaţiile care vizează în special Grecia şi Croaţia.

„Este, desigur, total inacceptabil şi trebuie să facă obiectul unei anchete aprofundate”, a afirmat Ylva Johansson, de naţionalitate suedeză.

Ea a salutat angajamentul luat de Grecia, la fel şi de Croaţia, de a institui un mecanism independent destinat să supravegheze respectarea drepturilor fundamentale la frontiere.

Sursa foto: European Parliament

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. E momentul ca Europa sa gaseasca o solutie pentru problema migratiei. In primul rand sa combata traficul de persoane apoi sa adopte msuri pentru integrarea migrantilor care totusi ajung.

  2. La fel cum datoriile Germaniei după WW1 au constituit premisele celui de-al doilea război, migrația necontrolată de acum va însemna ruina civilizației europene de mâine. Același lucru au pățit americanii cu sclavii negri. Foarte puțini au fost cei care au profitat dar costurile integrării le suportă cetățeanul de rând, fie el alb sau negru, până astăzi pentru că merele putrede ale ambelor rase au constituit o cultură a crimei plecare o exploatează politic, cultură care toacă viața cetățeanului de rând într-un război mut care n-a fost niciodată al lui.

  3. Corect – trebuie oprite naufragiile. Nu ar trebui sa ajunga pe mare sa se inece – plecand din Turcia care este o tara sigura. Aceasta este solutia – oprirea invaziei pe mare.

  4. A sesizat cineva corect că acțiunea de reducere a migrației trebuie să se desfășoare „acasă”, pentru înlăturarea motivelor care-i fac pe oameni să plece.
    Ceea ce propun/cer mulți idioți, anume să se asigure adăpost, etc., contravine vechii recomandări chineze: „unui om flămând nu-i da un pește, învață-l să pescuiască”. Or adăpost și hrană e doar „un pește”.

  5. Sa-i ia la el acasa in Vatican pe toti…