DOCUMENT Crăciunul în UE. Comisia Europeană recomandă slujbe religioase cu număr mic de participanți, vacanțe școlare prelungite după sărbători, reguli relaxate pentru călătoriile cu avionul. ”Nu vrem să anulăm Crăciunul”
”Nu vrem să anulăm Crăciunul, vrem să îl facem mai sigur pentru toată lumea”, a declarat miercuri comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides. Ea a anunțat împreună cu Adina Vălean, comisar pentru Transporturi, noi recomandări ale Comisiei Europene pentru traficul aerian, dar și recomandări globale pentru toate activitățile din această perioadă.
- Citește aici Recomandările globale ale Comisiei Europene
- Citește aici recomandările specifice privind transportul aerian
Comisia Europeană le recomandă statelor membre să nu îi considere automat pe cei care călătoresc de sărbători ca având un risc mare de răspândire a infecției dacă nu au fost în contact cu un caz pozitiv, potrivit unui comunicat al executivului european.
În cazul ceremoniilor religioase, Comisia Europeană recomandă evitarea organizării unor evenimente mari și utilizarea transmisiilor TV, radio și online. Acolo unde ceremoniile sunt organizate, Comisia recomandă utilizarea măștii de protecție și interzicerea cântărilor în comun.
Alte recomandări:
- Impunerea de interdicții de circulație pe timpul nopții
- Servicii sociale pentru bătrânii singuri
- Interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilire clară a numărului maxim de participanți
- Stabilirea numărului maxim de participanți la adunări private
- Lucrul de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă
- Prelungirea vacanței școlare după sărbătorile de iarnă pentru a preveni revenirea infecțiilor în școli după ce copiii se întorc din călătoriile prilejuite de sărbătorile de iarnă
Potrivit acestor recomandări, care nu au putere legală în statele membre, Comisia nu vrea să descurajeze călătoriile în UE cu avionul, arătând că numărul de infecții în rândul călătorilor e mai mic decât rata de infectare în rândul populației generale.
În plus, susține Comisia, măsurile luate deja în domeniul aviatic din UE diminuează considerabil posibilitatea de răspândire a coronavirusului în timpul zborurilor. Astfel, recomandările ECDC (Centrul European pentru Control și Prevenție) și EASA (Agenția UE pentru Siguranță în Aviație) nu includ testarea sau carantinarea călătorilor care folosesc liniile aeriene.
”Datele științifice prezentate astăzi de ECDC și EASA recomandă ca pasagerii curselor aeriene să nu fie tratați ca pasageri de mare risc când călătoresc între țări cu aceeași situație epidemiologică”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii