G4Media.ro

Comisia Europeană solicită din nou admiterea României, Bulgariei și Croaţiei în spațiul…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

Comisia Europeană solicită din nou admiterea României, Bulgariei și Croaţiei în spațiul Schengen

Comisia Europeană şi-a reiterat marţi recomandarea ca trei state membre ale UE – Croaţia, Bulgaria şi România – să fie admise în Spaţiul Schengen după ce au îndeplinit criteriile de aderare, conform Raportului privind starea spaţiului Schengen pentru 2022, publicat marţi pe site-ul Executivului UE.

Este prima dată când Comisia prezintă un astfel de raport, în urma Strategiei privind spaţiul Schengen adoptată anul trecut.

Documentul reiterează ”importanţa finalizării spaţiului Schengen şi invită Consiliul să adopte deciziile care să permită Croaţiei, precum şi României şi Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestui spaţiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile. Acelaşi lucru este valabil în cazul Ciprului odată ce această ţară finalizează cu succes procesul de evaluare Schengen”.

Raportul privind starea spaţiului Schengen va constitui baza pentru discuţiile dintre deputaţii Parlamentului European şi miniştrii afacerilor interne care vor avea loc cu ocazia Forumului Schengen din 2 iunie şi a viitorului Consiliu Schengen din 10 iunie.

Raportul stabileşte o listă de acţiuni prioritare pentru perioada 2022-2023 care urmează să fie abordate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, cum ar fi punerea în aplicare a noii arhitecturi informatice şi a noului cadru de interoperabilitate pentru gestionarea frontierelor; valorificarea deplină a instrumentelor de cooperare transfrontalieră; asigurarea efectuării de verificări sistematice la frontierele externe în cazul tuturor călătorilor; asigurarea faptului că Frontex îşi atinge întregul potenţial al mandatului său; eliminarea tuturor controalelor efectuate pe o perioadă îndelungată la frontierele interne şi adoptarea Codului frontierelor Schengen revizuit.

Spaţiul Schengen fără controale la frontierele interne este o realizare istorică a integrării europene. De la crearea sa, în 1985, spaţiul Schengen a adus o schimbare în viaţa de zi cu zi a milioane de oameni. Aproape 1,7 milioane de persoane locuiesc într-un stat Schengen şi lucrează în altul. Oamenii şi-au organizat viaţa în funcţie de libertăţile oferite de spaţiul Schengen, 3,5 milioane de persoane tranzitând zilnic dintr-un stat Schengen în altul.

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Romania e campioana UE la trafic de persoane, arme si droguri

    ce sa cautam in Schengen?

  2. Au zis ca intram in Schengen când creștem rația de săpun consumat per capita.

  3. Deci „Raportul privind starea spaţiului Schengen va constitui baza pentru discuţiile dintre deputaţii Parlamentului European”. Punem pariu că, cu acest prilej, se va propune o nouă Moțiune contra României, ca acum 3 ani? Ca să blocheze din nou admiterea în Schengen. Iar eurodeputații noștri, ca de obicei, vor vota contra Romaniei și a intereselor românilor.

  4. :)))))))) 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  5. Super! Acum putem sa mergem fara intrerupere in Pu!@!

  6. Hai să fim realiști, o țară ca România nu are ce căuta în Schengen din foarte multe motive, nu doar din pricina corupției.

  7. evident ca sunt indeplinite toate conditiile. sa auzim ce zice olanda , portavocea nemtilor.

  8. La fel și cu USA De vreo 10 ani tot ne promit ca ne șterge viza dar cred ca mai durează..