G4Media.ro

Comisia Europeană va prezenta în 23 septembrie primele rapoarte anuale în baza…

Sursa foto: Facebook/Yahad

Comisia Europeană va prezenta în 23 septembrie primele rapoarte anuale în baza mecanismului pentru respectarea statului de drept, pentru fiecare țară membră a UE

Starea justiției din Bulgaria e una dintre principalele motivații ale demonstrațiilor care au avut loc în țară, în ultima perioadă, tot mai multe organizații civice atrăgând atenția asupra „unui pericol iminent la adresa statului de drept și democrației din Bulgaria”. Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a transmis joi că primele rapoarte anuale în baza mecanismului privind respectarea statului de drept pentru fiecare ţară membră UE vor fi prezentate în 23 septembrie.

Jourova a făcut anunțul în cadrul unei dezbateri din Comisia Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, care a avut ca temă Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi Bulgaria, relatează BTA.

Vicepreședintele Comisiei Europene a subliniat că respectarea statului de drept are un impact major asupra activităţii investitorilor şi a stării economiei şi că se aşteaptă ca acest criteriu să fie legat de finanţarea prin Fondul UE pentru relansare.

„Comisia Europeană a urmărit cu atenţie situaţia politică şi protestele din Bulgaria, considerând mereu că demonstraţiile paşnice sunt un drept fundamental în toate ţările democratice”, a spus Jourova. Ea a adăugat că reacţia organismelor de aplicare a legii la aceste proteste ar trebuie să fie proporţionată.

„Protestele paşnice arată cât de multă importanţă ataşează cetăţenii unei justiţii independente şi eficiente şi bunei guvernări”, a mai spus Jourova, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte libertatea presei şi libertatea de expresie, Jourova a spus că raportul privind Bulgaria nu este pozitiv şi că a observat un trend negativ în multe alte state membre.

Răspunzând unor apeluri ale eurodeputaţilor ca executivul comunitar să ia o poziţie faţă de situaţia curentă din Bulgaria, Vera Jourova a spus că Comisia Europeană nu este un arbitru al situaţiei politice din Bulgaria şi că există o linie subţire între rolul unui stat şi cel al Comisiei, care trebuie respectată.

Sursa foto: Facebook (Yahad)/Vera Jourova

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Uniunea socialistă trebuie sa tina aproape de Rusia, indiferent ce se intampla, chiar daca Navalnii va vorbi despre ce i s-a întâmplat. Mai întâi ar trebui ca UE sa isi revizuiască relațiile cu guvernele comuniste si apoi sa dea lectii de „stat de drept”.

    • Puti a postac rus de la o posta. Se vede dupa tonul mesajului, nu doar dupa mesajul in sine.

      Nimeni nu gandeste ce ai scris tu, ce ai scris tu e gandit de un komitet de propaganda. Atat de praf e Putin.

  2. Anonim trebuie sa tina aproape de medicamente, indiferent ce se intampla, chiar daca Navalnii va vorbi despre ce i s-a întâmplat. Mai întâi ar trebui ca Anonim sa isi revizuiască relațiile cu guvernele comuniste si apoi sa-si ia medicamentele.

    • Singurele medicamente care l-ar ajuta sunt interzise … 🙁

  3. Romania se incadreaza la Insulele McDonald. Cam asta-i distanta reala intre ea si Occident.

  4. Toti scriu rapoarte cu banalitati si au zero rezultate.

    • La fel cum Rusia raporteaza ca vaccinul functioneaza.

    • La fel. Pana nu vezi rezultatele, este doar gargara platita cu bani multi.

    • Ma refeream la faptul ca sunt buni la scris rapoarte si sa sesizeze ca exista coruptie majora in Bulgaria si Romania, dar sunt zero barat la executarea strategiei si a programelor care sa conduca la atingerea unor indicatori de impact care sa dovedeasca cu numere de cazuri solutionate, averi confiscate si alte date – cum este eliminata coruptia in tarile vizate, inclusiv prin tragerea la raspundere a autoritatilor nationale care freaca menta pe bani multi de la stat si probabil mite incasate de la cei multi pe care i-a scapat.

      Justitia este la pamant in Romania si autoritatile sunt impanzite de oameni care lucreza exclusiv pentru sine si firmele de casa, nu pentru populatie.
      O colonie impanzita de coruptie care nu mai poate fi salvata decat intr-un singur scenariu: averi de $sute de miliarde ale noii generatii de intelectuali si antreprenori care isi vor gasi succesul in afara, sa fie investite peste 10 ani in eliminarea coruptiei si a cancerului care a distrus aceasta tara.
      Fara asta, iti pierzi vremea de-ageaba pentru ca nu ai nicio sansa de izbanda. Din ce am analizat, in Romania:
      averile facute din coruptie si din alte fapte ilegale > averile legale,
      banii coruptilor si infractorilor sunt investiti in economie si lucreaza de zor:
      mituind, santajand si perpetuand coruptia.
      Pe langa coruptii deja existenti, restul devin si ei coruptibili. Mai ales cand timp de 30 de ani au fost programati cu mentalitatea : „pai cum? toti fac asta!”, „Se poate si asa!” Deci cu cine dracu sa mai discuti?

      Romania: 55% colonie, 30% a baroni locali, 15% a interlopilor.
      Niciun grup de investitii serios nu va investi intr-o afacere cu sediul in Romania, indiferent cat de futuristica ar fi ea, din cauza motivelor de mai sus.

  5. Chiar imi doresc sa -l aud pe Dl. Iohannis(macar intr-un univers paralel), ca tot a pomenit de „Suveranitate” de n+1 ori:

    „Dragi romani, pt. binele tarii, incercati sa cumparati produsul romanesc, cumparand din import doar ce-i strict necesar si de negasit la noi. ”

    Tot aud de ceva ani(chiar in seara asta la Digi24…) ce bine le merge polonezilor, cum vand ei in stanga si-n dreapta productia proprie … dar nu vad pe nimeni sa faca pasul urmator … Cica „Pas cu Pas” dar mai intai trebuie facut primul pas …

    Cand om avea si noi Politici Monetare care sa nu fie de Lumea III-a, eventual angajam niste Giuliani sa se clatine pamantul un pic, dand in judecata „The Unholy Trinity”(IMF, World Bank, WTO), atunci ne-o merge bine, presupunand ca o sa castigam procesul(noi vindem aur la pret de cupru) …

    Romanul n-are si nu prea a avut disciplina, mereu a fost de capul lui, un Moromete(literalmente) … Aici e cel mai greu de lucrat pt. ca sa dai un exemplu trebuie sa fii impecabil …

    • Eu zic că fiecare încearcă să cumpere produse bune sau macar cu un raport calitate preț bun. Produsele românești care se încadrează aici, nu le găsești pe piața fiindcă se fabrică puțin, nu au intrare în supermarket. Deci și dacă vrei, ai de ales intre porcării românești și produse așa și așa, dar puțin mai bune, de import.

    • Chichita e ca cumparand din import iti faci un rau inconstient, te saracesti practic. Eu zic ca se gasesc in proportii arhisuficiente produse romanesti dar lumea-i prea lejera. Doar daca vrei banane si ananas(cartoful bate la fundul gol banenele pe falori nutritive) & Co. , atunci exista o problema … Oamenii sunt irationali, asta-i adevarata si irezolvabila problema.

    • *valori