G4Media.ro

Comisia împotriva rasismului și intoleranței din cadrul Consiliului Europei face apel la…

sursa foto: SNSPA

Comisia împotriva rasismului și intoleranței din cadrul Consiliului Europei face apel la intensificarea luptei împotriva antisemitismului

Comisia europeană împotriva rasismului şi intoleranţei (ECRI), organismul expert al Consiliului Europei (CoE) în materie de rasism şi intoleranţă, a publicat marţi o recomandare actualizată de politică generală privind prevenirea şi combaterea antisemitismului, pentru a ajuta la prevenirea intensificării antisemitismului şi atacurilor asupra evreilor în numeroase regiuni ale Europei, potrivit unui comunicat al forului de la Strasbourg.

Înainte de publicare, secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, a subliniat că „atacurile antisemite – inclusiv în şcoli, actele de vandalism care vizează sinagogi şi răspândirea urii antisemite online – sunt în creştere. Este vorba de o tendinţă periculoasă, iar guvernele europene ar trebui să-şi unească forţele pentru a lupta împotriva unui astfel de extremism sub orice formă se manifestă”.

Maria Daniella Marouda, preşedinta ECRI, a notat că „ECRI subliniază cu forţă rolul educaţiei, inclusiv educaţia privind Holocaustul, în încurajarea toleranţei şi a respectării drepturilor omului şi, prin urmare, şi în lupta împotriva antisemitismului”.

Recomandarea ECRI constată că actele antisemite sunt comise de o gamă largă de autori, inclusiv neonazişti şi extremişti politici şi religioşi, şi oferă guvernelor orientări generale cu privire la modul de combatere a antisemitismului în patru domenii specifice: politici şi coordonare instituţională; prevenire şi educaţie; protecţia evreilor, a comunităţilor evreieşti şi a instituţiilor acestora; urmărirea în justiţie şi aplicarea legilor.

În ceea ce priveşte prevenirea şi educaţia, ECRI îi încurajează pe actorii politici, liderii de opinie şi alte personalităţi publice să ia poziţie ferm şi public împotriva antisemitismului, precizând că antisemitismul nu trebuie tolerat niciodată. ECRI recomandă să se ţină seama de definiţia operaţională a antisemitismului a Alianţei internaţionale pentru memoria Holocaustului (IHRA) ca instrument non-juridic pentru o mai bună înţelegere şi identificare a expresiilor antisemitismului.

ECRI sugerează, de asemenea, guvernelor să stabilească reguli pentru companiile de internet, inclusiv reţelele sociale, furnizorii de servicii de telecomunicaţii şi internet, pentru a înfiinţa sisteme eficiente de detectare şi suprimare a discursului de ură antisemită online, în conformitate cu standardele internaţionale ale drepturilor omului.

În ceea ce priveşte măsurile de protecţie, ECRI sugerează guvernelor să asigure protecţia evreilor, a comunităţilor evreieşti şi a instituţiilor acestora prin încurajarea cooperării lor cu autorităţile naţionale şi autorităţile locale responsabile cu menţinerea ordinii şi securităţii. ECRI propune, de asemenea, îmbunătăţirea cooperării cu comunităţile evreieşti pentru a stabili şi implementa măsurile de securitate necesare, precum şi pentru a asigura sprijin financiar.

De câte ori tensiunile se intensifică ca urmare a unei reluări a violenţelor în Orientul Mijlociu, se înregistrează o multiplicare a generalizărilor cu privire la evrei şi o recrudescenţă a violenţei antisemite şi în Europa, notează comunicatul. Potrivit ECRI, se întâmplă prea frecvent să nu se pună accentul în mod suficient pe necesitatea de a distinge între critica legitimă a acţiunilor Israelului, în măsura în care Israelul este tratat ca orice alt stat, şi exprimarea publică a rasismului şi a urii faţă de evrei în general.

În domeniul urmăririi în justiţie şi al aplicării legii, ECRI recomandă „să se asigure ca infracţiunile penale cu caracter antisemit să fie pedepsite în acelaşi mod, indiferent dacă sunt comise online sau altfel, să fie supuse urmăririi penale şi altor măsuri efective şi ca expresiile de ură antisemită ilicită să fie suprimate prompt şi sistematic de către furnizorii de servicii de internet, în conformitate cu cadrul legal şi non-legal aplicabil”.

Prima recomandare de politică generală a ECRI privind lupta împotriva antisemitismului a fost publicată în 2004. Pentru a elabora această recomandare revizuită, ECRI a consultat o gamă largă de parteneri, inclusiv organizaţii evreieşti, cadre universitare, coordonatori naţionali şi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, OSCE şi Uniunii Europene, precum şi reprezentantul special al secretarului general al Consiliului Europei privind infracţiunile motivate de ură antisemite, antimusulmane şi toate formele de intoleranţă religioasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Salut !
    Lupta impotriva antisemitismului, cred eu, ignora
    cam peste tot, motivele pentru care, anumite persoane, etc, se angreneaza in actiuni stabilite, de nu stiu cine, ca antisemite.
    Cred ca, daca acele cauze ar fi identificate , eliminate treptat, antisemitismul ar ramane fara obiect si ar dispare gradual, in timp.

    • Cum sa dispara masina de facut bani/ propaganda?;))))

    • Un comentariu pertinent! Bravo!
      Problema este ca solutia asta rapida si eficienta nu o sa fie implementata pentru ca ar lasa ue fara motiv sa impinga in fata politicile rasiale si discriminatorii.
      Prin impunerea acestor politici ue a ajutat la cresterea curentului de extrema dreapta prin simplul fapt ca in ue rasismul a murit de mult dar au ramas cazuri izolate, oamenii vad cum sunt impinse aceste politici fara sa fie nevoie si este normal sa ridice suspiciuni.
      Dar cand vorbesti de birocratii ue este ca si cum ai vorbi de niste analfabeti anonimi. Si asta sunt.
      Analfabeti anonimi pusi in functii cu putere de decizie fara sa fie votati de populatie.
      Ue s-a transformat intr-un bloc ne_oma_rxist care discrimineaza pe baza istoricului medical.
      Huuuuooo ue!!!!!

  2. Băieții lui Merkel au fost anunțați?

  3. Una vorbim și alta fumăm! O fi scăzut antisemitismul după ce s-a înmulțit numărul de arabi și nordafricani în țările UE?!

  4. Salut !
    Rezolutia, desigur, avertizeaza si descurajeaza asupra manifestarilor antisemite asupra unei anume natii ,
    dar, ce ne facem, cu celelelte inca 202 natii , recunoscute pe glob ?
    Sa zic, doar un exemplu, paestinieni, care, cred ca nu ma vor lua la tinta !

  5. UE: aduceți imigrație musulmană fără număr, fără număr.

    Tot UE: s-au intensificat atacurile antisemite.

    Dăăăh !?!!

  6. Muh antisemitism