G4Media.ro

Comisia juridică din Senat a respins ridicarea imunităţii fostului ministru PSD al…

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Comisia juridică din Senat a respins ridicarea imunităţii fostului ministru PSD al Sănătății Florian Bodog

Comisia juridică din Senat a votat, marţi, în majoritate, împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului social-democrat Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Au fost cinci voturi împotrivă, două pentru ridicarea imunităţii şi două abţineri, transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui comisiei, Robert Cazanciuc, raportul, care va fi unul nefavorabil, va fi depus zilele următoare, pentru a intra pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Biroului permanent.

„Asta înseamnă că plenul, ca de fiecare dată, este suveran pe această cerere de efectuare a urmăririi penale, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Titularul cererii de urmărire penală este plenul Senatului. Noi, în Comisia juridică, vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea formată de domnul senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru efectuarea urmăririi penale. Raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în următorul Birou permanent, care probabil va fi luni”, a spus Cazanciuc.

El a precizat că senatorul Bodog a fost audiat, aşa cum se stabilise la ultima şedinţă a Comisiei juridice.

„Conform celor stabilite la ultima şedinţă a Comisiei juridice, astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog, în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog şi-a prezentat punctul de vedere, a răspuns la întrebările mai multor senatori, am clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate şi, la final, a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenţi, cinci voturi au fost ‘împotrivă’, două voturi ‘pentru’ şi două abţineri”, a explicat Robert Cazanciuc.

Bodog a fost audiat de membrii Comisiei juridice a Senatului după ce DNA a solicitat încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele său pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său la MS.

Miercurea trecută, preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, anunţa că senatorul Florian Bodog va fi audiat la începutul acestei săptămâni.

Potrivit acestuia, termenul pentru raport acordat de Biroul permanent Comisiei juridice era 16 septembrie, dar în şedinţa de marţi se va stabili dacă este necesară o solicitare de prelungire a acestuia.

Senatorul Florian Bodog a precizat, miercurea trecută, că se va prezenta singur la audieri, fără avocat. Legat de dosar, el a subliniat că toţi consilierii săi personali au prestat activităţi pentru care au fost remuneraţi.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului, la începutul lunii iulie, cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. ievident, ievident.
    fratia penalilor.
    de aia a aparut ipochimenul pe la tembelizoare. i se aranjasera ploile. ie numai bun de pus in vitrina.

  2. Așa așa, apărați infractorii, noi oamenii de rand tragem targa pe uscat……

  3. Sa o ia drakuv de legislatie. Si pe aia de au gandit-o. Si pe aia de au votat-o. Si pe aia de o aplica.
    MU13 CIUMA ROSIE SI dlui profesor ” Moriarty”.

  4. Are ce sa toarne. Le e frica viermusilor infestati de coruptie.

  5. Care a fost imbecilul care s-a grabit cu cererea? De parca nu se stia ca sunt majoritari PSD-isti in senat..

  6. Un jegos infect demn de deratizare.

  7. Şi-uite-aşa se pişǎ vaca pe referendumul din 26 florar: daca boboru’ nu ne mai dǎ voie sǎ graţiem/amnistiem pǎ corupţi, iatǎ cǎ noi nu-i lǎsǎm p-ai noştri s-ajungǎ “corupţi”, gata, ce mai!
    P.S. Şi totuşi, 5 + 2 + 2 + 9. Ceilalţi 2? Iar procesul-verbal?

  8. Pai si unde este disponibil acest „interviu”? Nu de alta, dar e pe bani publici.. deci vrem transparența lor.. sa auzim si vedem si noi cum au decurs acesta ievaluare.. fmmpsd fmmalde fmmudmr

  9. bezele de la sinistrul tzucalar politic, tericeanu. protejat, maica.
    bezele de la sinistrul automiruit vozganian. protejat, maica.

  10. Pai unde e aia că „toți suntem egali în fața legii”???

    • suntem, mai ales unii.

  11. Eu inteleg ca-i apara pe colegii lor dar chiar si pe cei mai prosti?!

  12. Daca PNL si USR, poate si PMP, dacă Paleologu va contribui – vor firma viitoarea majoritate parlamentară în mod clar după cum decurg lucrurile, nu va elimina imunitatea parveniților din viitorul Parlament (300!), dacă nu vor repara Legile Justiției si toate Ordonanțele date de Grupul Infracțional Organizat PSD-ALDE-UDMR, daca nu vor actualiza Constituția in acord cu cerințele actuale ale societății, își vor da foc singuri la casă!

  13. Asta in timp ce in parlamentul ukrainian, stat considerat mega-corupt, taman ce s-a votat legea prin care se renunta definitiv la imunitatea parlamentara. Adevarat, incepind cu 01.01.2020.
    De fapt pe moment am uitat ca noi vietuim intr-una dintre cele mai corupte tari din lume.