G4Media.ro

Comisiile juridice au dat undă verde revocării adjunctului Avocatului Poporului, acuzat de…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comisiile juridice au dat undă verde revocării adjunctului Avocatului Poporului, acuzat de „sfidare” de Renate Weber / „Am fost cel mai confident om pe care l-a avut în jurul dumneaei (…) Am zeci de motive susţinute de probe care ar putea face obiectul unei hărţuiri la locul de muncă”

Comisiile juridice ale Parlamentului au adoptat, cu majoritate de voturi, un raport favorabil la o solicitare din partea Avocatului Poporului, Renate Weber, prin care solicită revocarea din funcţie a lui Daniel Iovănescu, adjunct al Avocatului Poporului, numit în funcţie la 26 octombrie 2022, cu un mandat de 5 ani.

Prezent la şedinţă, Daniel Iovănescu a arătat că motivele invocate nu sunt reale, cererea Avocatului Poporului fiind neîntemeiată, adăugând că nu a existat vreodată o sarcină primită de la Avocatul Poporului pe care să nu o fi dus-o la îndeplinire.

„Am fost cel mai confident om pe care l-a avut în jurul dumneaei, am fost omul care a ajutat-o în tot şi toate (pe Renate Weber – n.r.). Am căutat să-mi păstrez demnitatea, principiile şi iniţiativele. Din acel moment s-a creat acel punct de inflexiune în care zilnic am fost supus unei hărţuiri la locul de muncă. Am rugat-o din tot sufletul să se oprească, am avut iniţiative în a iniţia dialog cu dumneaei ca să putem construi împreună, aşa cum am făcut-o în relaţia noastră de lungă durată. Nu mi s-a acceptat o astfel de iniţiativă. (…) Am zeci de motive susţinute de probe şi documente care ar putea face obiectul unei hărţuiri la locul de muncă, dar nu voi face niciodată acest lucru. (…) Acţiunea este inadmisibilă, iar dovezile nu există, eu n-am încălcat niciodată legea din România”, a susţinut Iovănescu, citat de Agerpres.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act de această solicitare pe 18 mai şi au trimis-o comisiilor juridice.

Potrivit solicitării, prezentată în şedinţă de un reprezentant al Avocatului Poporului, „aproape în fiecare zi, lucrările pe care Daniel Iovănescu le prezintă sunt retrimise cu rezoluţii ale Avocatului Poporului privind corectarea acestora, în aşa fel încât să respecte legea”.

„Atitudinea constantă a domnului adjunct Daniel Iovănescu face imposibilă colaborarea dintre Avocatul Poporului şi acesta, cu consecinţa apariţiei unor disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei. (…) Din păcate, de la data numirii sale în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului, domnul Daniel Iovănescu a dovedit, prin actele întocmite sau avizate în calitate de adjunct: încălcarea cadrului legal de organizare şi funcţionare care guvernează statutul Avocatului Poporului, contestând în permanenţă autoritatea Avocatului Poporului şi vulnerabilizând activitatea instituţiei”, se arată în document.

Daniel Iovănescu mai este acuzat de „nerespectarea şi sfidarea exclusivităţii decizionale a Avocatului Poporului”, dar şi de „subrogarea, cu încălcarea legii, în atribuţiile exclusive ale Avocatului Poporului”.

Raportul comisiilor juridice va merge în Birourile reunite ale Parlamentului şi supus dezbaterii plenului celor două Camere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Comisiile seamănă cu Weber, adică cei care sunt împotriva poporului…

  2. Am zeci de motive si documente care pot proba, dar nu voi face niciodata acest lucrur?! Nu este cam ciudat? Pai daca observi o ilegalitate, nu o dezvalui? Mai ales daca esti jurist de meserie? Fraza asta cu stiu, dar nu o spun are doua intelesuri: ori nu sti de fapt nimic si numai bravezi ori vrei sa iti asiguri o iesire onorabila?

    • @Un ardelean – „zeci de motive si documente care pot proba [hartuirea], o fi o hartuire, asa, mai putin ilegala 😂

    • @KafKa
      Cu atat mai mult cu cat cei doi au un trecut comun inca de pe vremea in care lucrau la Parlamentul European!
      PS. Cica sa te mai intorci in tarisoara! :))

  3. Dă – o, frate, în judecată, că în țara asta degeaba esti un domn! Oricum, Weber nu a actionat și nu facut absolut nimic pentru poolime ci tot doar pentru clasa politică și magistrați!

  4. decizia corecta ar fi sa-i revoce pe amindoi,da’ cine sa priceapa ca individa aia n are nici o treaba cu poporul….

  5. Pe vremea lui Ciorbea era mai bine, hahaha. E pe bani, munca moka nu exista

  6. a sosit ziua cand se cearta pilele intre ele 😐 atat de capusat e aparatul administrativ / legislativ al tarii