G4Media.ro

Compania austriacă HS Timber Solutions (fosta Schweighofer) îşi reduce producţia cu 30% la…

Foto: Pixabay

Compania austriacă HS Timber Solutions (fosta Schweighofer) îşi reduce producţia cu 30% la fabricile din România. Firma dă vina pe legislația restrictivă de pe piața lemnului

Compania HS Timber Productions (fostul grup Holzindustrie Schweighofer, implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea lemnului tăiat ilegal) îşi reduce cu 30% producţia la fabricile din România, iar 600 de angajaţi vor fi afectaţi de această restructurare, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Începând din 30 martie, activitatea fabricii de panouri din lemn masiv din Siret va fi întreruptă, la fel ca şi activitatea fabricii de cherestea din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret prelucrează în prezent cherestea produsă la unitatea din Rădăuţi. La unitatea din Rădăuţi, activitatea de producţie de stâlpi şi grinzi va continua.

Per total, capacitatea de debitare a HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%.

Companiei susține că motivul restructurării activităţii este legislația restrictivă din piața lemnului.

„Unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum şi birocraţia laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producţia de energie verde şi vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă”, se menţionează în comunicatul HS Timber Solutions.

Compania consideră că investiţiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă.

HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea şi o fabrică de panel în alte locaţii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi, aceste unităţi nefiind afectate de restructurare. Compania investeşte în continuare în modernizarea şi îmbunătăţirea operaţiunilor în unităţile respective. (sursa foto: Pixabay)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Drum bun, călătorie sprâncenată!

    • Ia luați va catrafusele și dati I drumul.. mare rahat, vai, 600 de locuri de munca vs cât defrisati e câștig net restrângerii la 99% și plecați!

  2. Daca ar avea vreo urma de constiinta, dupa cata durere ne-au provocat, si-ar restrange activitatea cu 100%. Dar de unde constiinta la astfel de specimene?

  3. Schweighofer a fost adusa in Romania de PSD

    culmea e ca tot PSD da vina pe Schweighofer pt toate furturile ilegale de lemn , dar spun ca firma e adusa in Romania de PNL si USR.

    iar lemnul e furat de mafia PSD nu de Schweighofer, ca astia lucreaza legal

  4. Poate daca ar fi folosit profitul generos făcut în România să fi plantat și ei macar un hectar de pădure ar fi fost mai ușor de acceptat aceasta firma. Bineînțeles că lemnul va continua să plece din pădurile românești spre alte meleaguri și fără Schweighofer. Că doar nu ii vor lăsa austriecii fara lemn. Johannis îți pleacă sponsorul trebuie sa te reorientezi.

    • Nu austriecii sunt cei mai vinovați ci noi deoarece lemnul furat nu poate fi fiscalizat.
      O problema care se impune ar fi cum ca austriecii cum accepta material lemnos fără documente, cum se face nota de întrare recepție a materiei prime și atunci de unde rezulta produsul finit….
      O mare problema domnilor…..dacă ei accepta aceste prapastii , ce pretenții mai avem la romani….9

  5. Au păduri destule in Austria sa le faca scinduri si placi osb.

  6. Good riddance!

  7. Au paduri in Austria, dar au dat legi ca sa nu le taie, ci sa faca jaful in alta parte, adica la noi.

  8. Astia de comentati pe aici , astia cumpara lemnul lega. Lemnul taiat de romani ilegal se duce in ucraina 🙂

    • Cumpără lemnul legal, lemn care e tăiat ilegal. Iar ei știu că e tăiat ilegal. Dar , deși știu ca e tăiat ilegal, ei în loc să facă ceva în privința asta, încurajează tăierile ilegale. Sper că te-am lămurit.

  9. Pai noi le-am vibdut lemnul si ei au platit! Ce vina au ei daca noi suntem cum suntem? Din ce sa traiasca angajatii de la Ocoalele silvice ca s au inmultit! Dar romanul este tot roman, vai de soarta noastra! Au venit strainii sa ne fure! Pai noi i am invatat sa fure, fratilor, ca le am dat ieftin ca suntem muritori de foame!