Compania austriacă HS Timber Solutions (fosta Schweighofer) îşi reduce producţia cu 30% la fabricile din România. Firma dă vina pe legislația restrictivă de pe piața lemnului
Compania HS Timber Productions (fostul grup Holzindustrie Schweighofer, implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea lemnului tăiat ilegal) îşi reduce cu 30% producţia la fabricile din România, iar 600 de angajaţi vor fi afectaţi de această restructurare, potrivit unui comunicat remis Agerpres.
Începând din 30 martie, activitatea fabricii de panouri din lemn masiv din Siret va fi întreruptă, la fel ca şi activitatea fabricii de cherestea din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret prelucrează în prezent cherestea produsă la unitatea din Rădăuţi. La unitatea din Rădăuţi, activitatea de producţie de stâlpi şi grinzi va continua.
Per total, capacitatea de debitare a HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%.
Companiei susține că motivul restructurării activităţii este legislația restrictivă din piața lemnului.
„Unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil şi măsurile restrictive de pe piaţa lemnului. Achiziţia de lemn rotund pe piaţa din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina şi Rusia nu mai sunt disponibile pentru achiziţiile de materie primă, din cauza interdicţiilor de export în vigoare în aceste ţări. În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum şi birocraţia laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producţia de energie verde şi vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă”, se menţionează în comunicatul HS Timber Solutions.
Compania consideră că investiţiile importante necesare la fabrica din Siret nu sunt fezabile din punct de vedere economic în condiţiile actuale de piaţă.
HS Timber Productions îşi continuă activitatea cu două fabrici de cherestea şi o fabrică de panel în alte locaţii, cu un total de aproximativ 2.400 de angajaţi, aceste unităţi nefiind afectate de restructurare. Compania investeşte în continuare în modernizarea şi îmbunătăţirea operaţiunilor în unităţile respective. (sursa foto: Pixabay)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
12 comentarii