G4Media.ro

Compania lui Jeff Bezos a dat în judecată guvernul SUA şi NASA…

sursa foto: cnet.com

Compania lui Jeff Bezos a dat în judecată guvernul SUA şi NASA după ce SpaceX, deținută de Elon Musk, a obținut un contract de 2,9 miliarde de dolari

Blue Origin, compania spaţială a lui Jeff Bezos, a dat în judecată guvernul SUA şi NASA din cauza deciziei de a atribui SpaceX, fondată de Elon Musk, un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru construcţia unui modul lunar, transmite Reuters citat de News.ro. Potrivit Blue Origin, procesul înregistrat vineri într-o instanţă federală este ”o încercare de a remedia neregulile din procesul de achiziţie legat de Human Landing System al NASA”.

Compania consideră că ”problemele identificare în procedura de achiziţie şi rezultatul acesteia trebuie rezolvate pentru a reinstaura corectitudinea, a crea concurenţă şi a asigura revenirea în siguranţă pe Lună a Americii”. Luna trecută, Biroul pentru Responsabilitate al Guvernului (GAO) a dat câştig de cauză Administraţiei Naţionale a Spaţiului şi Aeronauticii, în legătură cu decizia acesteia de a selecta un singur furnizor de modul lunar, respingând contestaţia Blue Origin.

Procesul Blue Origin rămâne confidenţial, iar NASA trebuie să răspundă contestaţiei până pe 12 octombrie.

NASA și SpaceX, contract pentru construcția unei nave spațiale lunară până în 2024

Inițial, Bezos s-a oferit să acopre costuri de 2 miliarde de dolari ale NASA, dacă agenţia spaţială va atribui companiei Blue Origin contractul privind modulul lunar.

NASA, care nu a comentat imediat procesul intentat de Blue Origin, a afirmat în iulie că ”decizia GAO va permite NASA şi SpaceX sp stabilească un termen pentru primul zbor cu echipaj uman pe Lonă din ultimii 50 de ani”. SpaceX nu a comentat luni informaţia despre plângerea făcută de Blue Origin.

Sursa foto: cnet.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Amazon pierde contractul cu statul pentru locație in cloud (10 miliarde – cîștiga Microsoft). Acum compania spațială a lui Bezos pierde contractul cu statul (cîștiga Musk) – la ce practici de lucru impune Bezos, nici nu-mi pare rau.

    După ce a plecat în spațiu Bezos a zis că vrea să mute în imponderabilitate industriile poluante.
    Vedea-v-as arzind cărbune la termocentrala sau foc sub un furnal in atmosfera zero și turnind otel – da mai știi ? Pe urmă cum cari otelul ăla pe pămînt – cu un lift magnetic poate .

    • Vezi ca esti ‘outdated’. Contractul cu Pentagonul l-a castigat Amazon in cele din urma. Microsoft fiind considerati(de Pentagon) ‘depasiti’.

  2. Sa-l compari pe Bezos cu Musk este cum ai compara pe Mihai Popescu (!?) cu Wernher von Braun.
    Musk, un vizionar, parca vad serialul Star Trek.

    • Musk este totul un bluff. A mostenit ‘teatralitatea’ de la maica-sa si ‘aventurierismul’ de la ta-su.

      Problema e ca societatea e formata pe astfel de speculatori total captivati in propriile deliruri.

      Orice om rational poate intelege ca randamentul de-a coloniza Marte, considerand resursele necesare luate de pe Terra in detrimentul Terrei, evident, nu poate fi rentabila.

      Oameni ca Bernie Sanders au inteles exact. Oamenii visatori n-au fost inca scuturati la realitate. (E normal sa te atraga cel mai bogat si mai ‘cool’ barbat de pe planeta, dar vezi ce-l atrage pe el …)

    • Da, Musk e rau.
      Diesel e bun, gifosfat e bun, aspartan e bun, dioxid de etilena e comestibil, China e minunata, islam e religia pacii, iubierea e univesala fara sa mai conteze genul sau specia, inflatia e buna la cresterea economica, banii pot fi tipariti continuu, etc…

    • Daca nu ar fi vizionarii si industriile distruptive, cele care ies din norma omenirea ar progresa foarte greu. Da, uneori o incasezi, poate de cele mai multe ori te izbesti cu fundul de pamant dar acele proiecte care functioneaza aduc de fapt progresele semnificative care nu pot fi obtinute prin simpla evolutie liniara.

    • Musk e o sageata a sistemului, un fel de oligarh rus, dar in partea cealalta.

  3. Realizarile Blue Origin sunt nule. In stadiul actual, tot ce poate face Bezos sunt zboruri sub-orbitale de amuzament – asa ca procesul cu NASA e o gluma proasta.

    Nu e de mirare de ce Bezos e cel mai urât miliardar de pe planeta: fara alt plan in afara imbogatirea personala, Bezos e exemplul clasic al imbogatitului inutil pentru societate.
    Felul in care isi trateaza angajatii de la Amazon spune totul despre acest caracter mizerabil.

  4. Speram ca NASA a facut o licitatie dupa toate regulile bruxelleze si ca Musk a avut cea mai buna oferta :)) Dupa contestatii se poate apuca de treaba :))

  5. NASA ar merita dati in judecata pt. altceva, mult mai interesant si mai capabil de-o penalizare … Au cumparat(sau cel putin au avut intentia) din banii Statului pamant pe Luna … Vandut de cine, cui si cu ce drept ? Din start, „Legea Oceanelor” ar trebui sa se aplice si pt. Spatiu … (desi e o lege mult abuzata)

    Oamenii lacomi vor tot iar intr-un final ii mananca viermii ca pe oricare alta putregaie.