Companiile aeriene rusești cer legalizarea reinstalării pieselor de la o aeronavă la alta / Legislația din Rusia nu prevede posibilitatea demontării aeronavelor, iar restricțiile de import și lipsa pieselor de schimb ”fac imposibilă gestionarea flexibilă a flotei de avioane”
Companiile aeriene ruse cer Ministerului Transporturilor să legalizeze ”canibalizarea” aeronavelor, (preluarea legală a componentelor de la o aeronavă la alta) pentru a menține sănătatea flotei sub sancțiuni, anunță agenția de presă rusă TASS, care citează Izvestia.
Apelul s-a făcut printr-o scrisoare a președintelui Asociației Operatorilor de Transport Aerian (AEVT), Vladimir Tasun, către ministrul adjunct al Transporturilor Igor Chalik.
Potrivit publicației, companiile aeriene ruse au făcut o inițiativă similară la Ministerul Transporturilor, în iunie. Mai mult, aceeași problemă a fost ridicată în iulie, la o conferință în cadrul Agenției Federale de Transport Aerian.
Potrivit lui Izvestia, legislația rusă nu prevede posibilitatea demontării aeronavelor, în timp ce aceasta este o practică reglementată în lume.
„Acest lucru este contrar practicii globale și nu face posibilă gestionarea flexibilă a sănătății flotei de avioane”, se spune în scrisoarea lui Tasun. Documentul mai precizează că acest lucru este relevant pentru acele cazuri în care două aeronave au înregistrat simultan o defecțiune a diferitelor componente. În acest caz, se propune rearanjarea pieselor, astfel încât cel puțin una dintre cele două aeronave să zboare.
Modificarea propusă prevede că atunci când o piesă este îndepărtată, trebuie să i se elibereze o dată de expirare, trebuie efectuată o analiză de adecvare și stare, iar componenta trebuie reevaluată și testată după instalarea pe o altă aeronavă.
În plus, AEVT își propune să permită reinstalarea pieselor de schimb nu numai în cadrul flotei unui operator, ci și între aeronave ale diferitelor companii aeriene.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii