G4Media.ro

Companiile Leroy Merlin și Auchan construiesc lângă București un centru de tratare…

Companiile Leroy Merlin și Auchan construiesc lângă București un centru de tratare preliminară și triere a bolnavilor de coronavirus

Companiile franceze Leroy Merlin și Auchan Retail România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au început organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești, potrivit unui comunicat al celor două companii.

Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi fi amenajată într-o unitate pre-spitalicească cu ajutorul altor companii.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Dorim, în măsura în care va fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, să o extindem și în alte orașe. Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

„Prin cultura companiei noastre ajutăm zilnic fiecare locuitor din România să-și protejeze casa și în contextul actual, cu atât mai mult, ne gândim la siguranța acestora și punem la dispoziție clădirea pentru a fi transformată în unitate de primire și vindecare bolnavi. Cu această ocazie, invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc., toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești”, a mentionat Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, care a pus clădirea la dispoziție.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. De ce nu e statul in stare sa faca treaba?

    Pentru ca ati votat hoti 30 de ani.

    • Important e sa inteleaga si poporul ca aceste companii nu sunt dracu. Pana anul trecut companiile erau dusmanul suprem al tarii.

    • Pentru ca statul nu este totul si nu poate face totul. Pentru ca fiecare poate ajuta. Pentru ca fiecare poate face voluntariat. Pentru ca fiecare poate ajuta pe cel care are nevoie urgenta si poate fi ajutat in caz de nevoie urgenta.
      Se chiama intr-ajutorare. Principiul de baza al Uniunii Europeene. O scriu si o voi reschrie incontinuu. Intr-ajutorarea, face parte din ADN-ul francez (pe langa toate minusurile pe care le avem, bineinteles)

    • Tu ca un comunist, pardon, trotskist-neomarxist-userist jegos ce ești, normal că vrei ca „statul să se implice, statul să facă și să dreagă” și nu „hoții aia din sectorul privat”.

      L-ai prins pe Vadim Tudor? Avea exact limbajul vostru din ziua de azi. Pe vremuri a fost unul din latraii lui Ceausescu. 🙂

    • @Soros dar nu plătim la stat si sa avem: servicii medicale de calitate, învățământ, infrastructura?! Avem ceva care funcționează ok din ce am menționat mai sus?! Hai sictir!

  2. Inca odata ni se demonstreaza faptul ca statul romana este cel mai prost administrator.

    Vad ca se merge foarte mult pe ideea de donatie si ajutor din privat. Nu spun ca este rau insa asa incurajam leprele din administratia statului sa nu miste un deget.

    Daca asta stau lucrurile va intreb: de ce mai avem nevoie de guvern, prefectura, primarie, etc daca noi ne organizam mai bine?

    Stiu ca este un pic exagerata intrebarea insa cat le mai permite sa isi bata joc de noi??????

    Dupa ce ca sunt prosti, hoti si mint si ne ingroapa cu taxe tot noi sa ne construim spitalele?

  3. Ce tare . . in aceeasi zi SINISTRA FIREA in calitate de PRIMAR GENERAL PE TARA culege interviuri, de ex azi cum se face triajul la spital, cu zambetul si veselia la purtator si cu mainile peste fata ca nu-i statea masca.
    Ar trebui sa-si ceara scuze toti acesti votanti care pleaca dupa fente, concret manipulari, si nu vad diferenta dintre niște palavragii care te fura si oameni care misca lucruri, oameni de actiune.

  4. Doar sa vi se dea, nu? Orice, dar sa se dea! Statul e cel mai prost administrator, nu contează in ce țara. De ce nu luați exemplu de la “Dăruiește viața”, ei nu așteaptă la stat. Cât despre frantuzitul ăla de mai jos, faptul ca aia construiesc un triaj nu se numește neaparat întrajutorare ci “scutire de impozit”, ca orice donație. Uniunea europeană a devenit doar o forma fără conținut, are granițele inchise, țările membre se acuza între ele de furt de echipamente, își blochează accesul la resurse și își inchid drumurile. E terminată, când totul va trece țările vor ieși una câte una…

  5. Imi place Kant. Pur si simplu.
    La Kant subiectul datoriei morale poate fi propria persoană sau terțul. Ați face datoria înseamnă că acționezi fie pentru fericirea ta „sensul generic al datoriei morale constă în a face totul pentru a te realiza ca om”, fie pentru fericirea celuilalt a omului de linga tine, a tertului nenorocit ca s-a nascut in romanica: ” să faci totul pentru a-l ajuta pe cel de lângă tine, să se împlinească ca om”
    Oare cati spagari in halate albe au auzit de Kant? Cati l-au frunzarit? Zilele de azi imi confirma cele mai negre banuieli. Nici macar nu indraznesc sa pomenesc de Socrate, probabil un spagar din asta, cel mai probabil asistenta sefa, ma va intreba ce marca de pantofi este. Pe doctorii demisionari nu are sens sa ii intrebam, sunt lasi, spagari si hoti deci nu merita efortul. Merita un lapidatio.
    Imi dau seama insa ca cineva la Auchan are conceptul datoriei morale. Bravo lui si celor care au inceput sa faca ceva. Atunci cand halatele albe spagare fug, dandu-si demisia de la umanitate, renuntind la misiunea lor fata de noi cei care am facut un pas in spate ca ei sa primeasca salarizarea de 2022 in 2019, atunci, in momente din astea nenorocite, mai apar si oameni care fac ceva pentru alti oameni. Chapeau bas!

    • Si in hala, existenta, goala probabil, a lui Auchan, amenajata de o alta firma ca centru de triaj, vor lucra, la nevoie, tot „spagarii” in halate albe. Ca e dificil sa faci medicina cand esti casier sau merchandiser. Zic si eu, in rest o initiativa mai buna decat aceea cu Romexpo.