G4Media.ro

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de ieşire” de 385 milioane dolari

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „contribuţii de ieşire” de 35,7 miliarde de ruble (385 milioane de dolari) către bugetul rus, arată datele bugetare online, depăşind deja nivelul estimat pentru 2024, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Rusia a înăsprit cerinţele pentru firmele străine care doresc să părăsească piaţa internă ca represalii pentru ofensiva Moscovei în Ucraina. O comisie specială a Guvernului rus trebuie să aprobe toate tranzacţiile majore care implică firme din ţări etichetate „neprietenoase”. În plus, grupurile străine trebuie să-şi vândă activele cu o reducere de cel puţin 50% faţă de preţul pieţei şi să plătească statului rus cel puţin 10% din valoarea estimată a activului în cauză. Măsura a fost numită „o taxă de ieşire” de către Washington.

În plus, este necesară aprobarea personală a preşedintelui rus Vladimir Putin pentru toate tranzacţiile din sectoare strategice precum energia şi finanţele.

Reuters anunţase că unele firme străine care încearcă să părăsească Rusia se confruntă cu o creştere semnificativă a costurilor deoarece Moscova cere discounturi mai mari.

Publicaţia rusă RBC a fost prima care a raportat miercuri datele, arătând că majorarea contribuţiilor la buget a sporit costurilor pentru firmele care vor să iasă de pe piaţa rusă.

Banca Centrală a Rusiei informase că, la finalul lui 2023, creditorii ruşi au împrumutat 500 miliarde de ruble (5,4 miliarde de dolari) pentru tranzacţii care să permită firmelor străine să părăsească piaţa.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Să reflecteze la asta și cei din piața chineză!