Companiile tehnologice arogante trebuie să recunoască răul pe care reţelele sociale l-au făcut copiilor, afirmă prim-ministrul australian
Directorii executivi din domeniul tehnologiei trebuie să „recunoască” daunele pe care le-au cauzat platformele lor, afirmă prim-ministrul australian, luând în vizor companiile de social media „arogante” şi „necunoscătoare”. Comentariile lui Anthony Albanese vin după ce Meta, care deţine Facebook şi Instagram, a declarat într-o anchetă parlamentară în Canberra că nu crede că social media a dăunat copiilor, potrivit The Guardian, transmite News.ro.
„Meta arată cât de departe de realitate şi cât de aroganţi sunt”, a declarat sâmbătă Albanese reporterilor.
„Fiecare părinte ştie că social media poate avea un impact dăunător asupra sănătăţii mintale a tinerilor, asupra excluziunii sociale, asupra hărţuirii care poate apărea online, asupra exploatării sexuale care poate apărea într-un mod periculos şi online”.
Antigone Davis, şefa departamentului de siguranţă globală al Meta, a fost unul dintre directorii din domeniul tehnologiei care au participat vineri la ancheta privind social media şi societatea australiană din Canberra, unde a fost întrebată despre impactul social media asupra sănătăţii mintale a tinerilor.
„Nu cred că social media a făcut rău copiilor noştri”, a spus ea. „Problemele de sănătate mintală a adolescenţilor sunt complexe şi multifactoriale”.
Un deputat liberal, Andrew Wallace, i-a spus lui Davis în timpul anchetei: „Nu puteţi fi luată în serios… când spuneţi că produsele Meta nu fac rău tinerilor australieni”.
Davis a mai spus în cadrul anchetei că nu crede că Facebook sau Instagram ar trebui să lanseze sisteme de verificare a vârstei.
Ea a spus că restricţiile de vârstă ar trebui să fie gestionate, mai degrabă, de aplicaţii şi de sistemele de operare decât de reţelele sociale, adăugând că tinerii ar încerca să evite regulile stricte.
Albanese a fost de acord că aceste companii au manipulat publicul australian, afirmând că au demonstrat o „atitudine dispreţuitoare” faţă de preocupările părinţilor.
„De aceea, atunci când părinţii sunt îngrijoraţi de impactul social media, ei vor fi disperaţi că aceşti giganţi ai social media spun „nimic de văzut aici, nicio problemă””, a declarat Albanese pentru Weekend Sunrise. „Există o problemă şi ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru coeziunea socială”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank