G4Media.ro

Comportament de criză: economiile românilor au crescut cu 15% față de 2019

Foto: Edupedu.ro

Comportament de criză: economiile românilor au crescut cu 15% față de 2019

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut în decembrie 2020 față de anul precedent cu 15,5 la sută, iar economiile în valută s-au majorat cu 15,3 la sută, potrivit datelor Băncii Naționale a României.

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut și ele în decembrie 2020 cu 11,2 la sută faţă de luna decembrie 2019.

În ceea ce privește creditarea, în decembrie 2020 a crescut comparativ cu anul trecut cu 5,5 la sută. (Foto: Edupedu.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârşitul lunii decembrie 2020 un sold de 487,4 miliarde lei, în creştere cu 15,3% faţă de 2019(BNR,ZF);
    Este normal ca si populatia in necunostiinta de cauza, dar simtind instinctiv cresterea preturilor, si vazand politicile de saracire si transfer de capital catre oligarhie si ”investitorii” straini sa-si faca economii intr-o incercare disperata de a se mentine pe linia de plutire pe termen scurt si mediu.

    • Exact! Au finantat inflatia, ca niste cetateni recunoscatori Statului ce sunt.

      N-au vrut sa se imbogateasca fara justa cauza, in aceste vremuri grele, ci doar sa stea cuminti la locurile lor. Cei care n-au putut economisi nimic au fost inca si mai darnici … 🙁 😈

  2. Economiile le fac bugetarii. Celor din privat nu le ajunge nici pentru subzisteta, nene iohanis, nene câțu si nene rares bogdan

  3. Economiile le fac bugetarii. Celor din privat nu le ajunge nici pentru subzisteta, nene iohanis, nene câțu si nene rares bogdan

    • Masa monetara a crescut in acelasi timp cu 15% nominal, deci in termeni reali vorbim despre incercarea populatiei de a se mentine la acelasi nivel, ca si in anul anterior.

  4. Astfel de statistici stau la baza cresterii impozitelor de tot felul.
    Urmeaza.
    E criza, deh…

  5. Oameni buni !
    Nu va mai duceti banii la banci . Primiti o dobinda de rahat la depozite ( care este si impozitata ) . Iar din banii vostri banca imprumuta persoane fizice si / sau juridice cu dobinda dula .
    Mai mult , bancile imprumuta si guvernul . Sinteti de acord sa imprumutati un guvern care va fura ?!
    Chiar va e frica sa porniti ( cu economiile voastre ) o afacere din care sa cistigati numai voi ?!