G4Media.ro

Comuniștii au protestat la Moscova împotriva rezultatului alegerilor parlamentare din Rusia, unde…

sursa foto: Captură video

Comuniștii au protestat la Moscova împotriva rezultatului alegerilor parlamentare din Rusia, unde s-au situat pe locul doi

Peste 1.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare de săptămâna trecută, câştigate cu o largă majoritate de partidul de guvernământ Rusia Unită, dar care au fost umbrite de acuzaţii masive de fraudă, relatează DPA şi EFE.

Mitingul a fost convocat de Partidul Comunist, care s-a clasat pe locul al doilea în urma partidului pro-Kremlin Rusia Unită în cursa pentru Duma de Stat.

Printre cererile parlamentarilor se numără renumărarea voturilor exprimate online, considerând că această formă de vot este cea care a dus la cele mai multe nereguli la ultimele alegeri.

Ca răspuns la acuzaţiile de fraudă, Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC) a apărat legalitatea votului la distanţă la alegerile parlamentare, afirmând că este un sistem „cerut” de alegători, mai ales în perioadele de pandemii.

Cu toate acestea, comuniştii au insistat asupra faptului că votul electronic ”a furat victoria” mai multor candidaţi ai lor, opinie exprimată sâmbătă de un număr mare de persoane la un miting în Piaţa Puşkin din Moscova.

Protestul din Piaţa Puşkin a atras o prezenţă intensă a poliţiei, cu bariere ridicate şi vehicule de transport al prizonierilor pregătite.

A lipsit veteranul lider al PC, Ghennadi Ziuganov, invitat să participe sâmbătă la o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderii celor cinci partide care au intrat în Dumă, sau camera inferioară a parlamentului rus, după recentele alegeri legislative.

Mitingul din capitală nu a fost autorizat, dar poliţia nu a dispersat manifestaţia, care a durat puţin peste o oră şi s-a întrerupt după ce a început o ploaie torenţială. Totuşi, forţele de ordine au încercat să înăbuşe discursurile protestatarilor prin difuzarea de muzică la volum mare în difuzoare, alegând teme patriotice pentru această ocazie.

Rusia Unită a câştigat scrutinul din 17-19 septembrie cu 49,8% (324 din cele 450 de locuri din Duma de Stat). Comuniştii s-au clasat pe locul al doilea cu 18,9% (57 de locuri); ca toate celelalte partide reprezentate în Dumă – social-democraţii din Rusia Justă (27), Partidul Liberal-Democrat (21) şi formaţiunea Noul Popor (13) – ei sunt consideraţi apropiaţi Kremlinului.

Prezenţa la vot a fost de 51,72%, comparativ cu 47,88% din electorat care a votat la alegerile din 2016.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

    • Daca era liber, Navalnai acum era cu tovarasii lui in strada.
      Geaba a sustinut comunistii, tot n-au castigat alegerile. 🙂
      Agent si luzar de 2 copeici.

  1. CE MĂĂĂ ?

  2. Nici comunistii nu-l mai inghit pe Putin.

  3. Comunistii, locul 2!?

  4. Sa se procedeze cu ei asa cum au procedat ei cu ceilalți. Bătuți, gazati, arestați, trimiși în gulag. Nu vor mai protesta.

  5. Tavalugul se aproprie. De fapt, proprietatea privata nu e privita cu ochi buni de progresistii din U.E.Usor, usor…dispare PNL…iar valorile traditionale se omogenizeaza in „ce e al meu , e si al tau”

    • Da! Proiecte de interes național cum ar fi industria , infrastructura, sănătatea, învățământul etc care ar trebui sa fie ale noastre și nu prea exista sau sunt ineficiente! Mașinile , casele, și alte bunuri pot fi private va sa ne plângem că totul e de rahat într-o țară democratică când era mai rău în comunism.
      Oamenii din era comunistă măcar au lăsat o industrie, sistem de sănătate mediocru, o rețea feroviară , o rețea de drumuri, hidrocentrale etc.
      Acum totul este speculat și scos pe piata comuna că să-l cumpere cel mai bogat, chiar dacă îți aparține că resursă.

  6. Comuniștii sunt un partid acceptat de oligarhia conducătoare. Au nostalgici ce reclamă acest partid fără dinți. În rest toate bune și frumoase în Rusia.