G4Media.ro

Conducerea CSM a discutat cu premierul Orban pe tema pensiilor de serviciu…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Conducerea CSM a discutat cu premierul Orban pe tema pensiilor de serviciu ale magistraților

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pe tema pensiilor de serviciu ale magistraților.

„În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.) a avut loc o întâlnire între preşedintele CSM, vicepreşedintele CSM şi premierul României. În cadrul discuţiilor au fost susţinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraţilor, cu referire la deciziile Curţii Constituţionale în materie şi reglementările internaţionale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi, citată de Agerpres.

Consiliul Superior al Magistraturii transmitea, în decembrie anul trecut, că jurisprudenţa constantă a instanţei constituţionale a stabilit „fără echivoc” că independenţa Justiţiei, ca garanţie constituţională, include securitatea financiară a magistraţilor.

„Pe fondul avansării procedurilor privind eliminarea pensiei de serviciu şi a potenţialelor demersuri care ar putea conduce la afectarea independenţei financiare a magistraţilor raportat la diminuarea remuneraţiei acestora, Consiliul Superior al Magistraturii arată că şi-a exprimat în mod ferm poziţia în mai multe rânduri cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi puterea executivă a obligaţiei de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii, dar şi a obligaţiei de a garanta acestora o remuneraţie adecvată”, se preciza într-un comunicat de presă al CSM.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Fără pensii speciale și pensionări la 45 de ani ! Ele sunt o bătaie de joc la adresa a milioane de români care muncesc cinstit, contribuie la pensie și se pensionează la 65 de ani cu o pensie de mizerie.

  2. Fiecare pas inapoi, fata de ce au promis,inseamna 5% mai putin la alegeri.

    • De acord.Ce ar fi fost in tara daca se intampla pe timpul Psd-ului?!Era plin de M..E Psd si sariti ca este Atac la justitie si la statul de drept,Nu?!
      Hai USR-isti ca se atacă independența magistraților prin eliminarea pensiilor speciale!!!Sariti si apărați statul de drept!!!

  3. Singurul element real in calcularea pensiilor indiferent cui (ca apartenenta la o grupare socio profesionala ), nu poate fi decit conceptul -CONTRIBUVITATII- .Daca cineva doreste o pensie mai mare ca valoare sau suplimentara , nu are decit la modul personal sa foloseasca si alte forme asa cum sunt piloanele 2 si 3 de pensii .Statul nu poate, nu trebuie ,acoperi prezumtive necesitati ce se pot aplica ca exemplu, conceptului de independenta a justitiei, decit referiror la perioada in care esti in activitate ,printr-o legislatie ce perminte o retributie corespunzatoare nivelului atasat functiei si persoanei . Cine doreste o pensie mai mare nu ar decit sa cotizeze mai mult ,la nivel personal , sau sa aleaga si alte forme ce produc venituri viitoare dupa pensionare . Acest concept , trebuie sa fie unanim acceptat chiar de cei care dintr-o motivatie politica de moment au fost beneficiarii unei astfel de legi ce se dovedeste nesustenabila in viitor (cei in cauza nu pot sa ceara societatii ,doar fac parte din ea , modele nesustenabile in viitor ce vor afecta chiar cetatenii viitori ai tarii ). Singura categorie ce ar putea fi exceptata este categoria militarilor ce se afla in teatre de razboi (la modul efectiv )sau a altor categorii asimilate ce isi desfasoara activitatea sub semnul pierderii propriei vieti (spioni , militari ce asigura paza demnitarilor , militari combatanti si alte categoriii de cetateni ce se incadreaza in acest tip de actiune ).Asteptam , noi cetatenii obisnuiti ,ca cei care dintr-o eroare determinata de o vremelnica decizie politica ,sa isi exprime adeziunea fata de un tot numit Romania si sa ceara unilateral declansarea unor proceduri legale referitoare la pensiile de orisice fel ,fara a mai pune in discutie decit principiul universal valabil al contributivitatii . Restul se afla la baza deciziei fiecaruia dintre noi ,ce putem alege din optiunile aflate la dispozitia noastra a tuturor .

  4. Fara pensii speciale/ nesimtite!

  5. Astia n-au auzit de conflict.de interese?
    Cum poate CSM-ul sa emita opinii legale despre propriile beneficii?

  6. Politicienii or sa cedeze.Prea multi sunt la mana magistratilor.

    • Deja suntem in faza in care societatea nu mai accepta sa sustina asta si politicul nu se mai poate opune .

  7. Trebuie spus inca de la inceput . Pensiile nu sunt si nici nu trebuie sa fie o forma de recompensa atribuita categoriilor socio -profesionale pe vreun motiv de excelenta sau vreun alt motiv . Pensiile sunt si trebuie sa ramana doar rezultatul contributitei persoanei de-a lungul vietii si activitatii acesteia .Uitati tot ceea ce sa intimplat ? Psd a marit ,a promis , a dat , a tot dat si iar dat , sume uriase de bani peste tot si uite la procent au ajuns . Singura problema a PNL este respectarea promisiunilor electorale (nu ia pus nimeni sa le faca ). Daca nu se respecta aceste promisiuni nu PSD va fi partidul care acumuleaza voturi ci altii .

  8. Mai sica mandolina , constat ca nu mai poti de grija aristocratia bugetara HYPERIMBUIBATA , dar cu celelalte categorii de cetateni , care urmeaza sa primeasca pensii pe baza de contributivitate , nu te intereseaza .

    • Bai postacule, nici marirea de la 1 septembrie nu vine pe nicio contributivitate, ci pe considerente populiste si electorale ale ordinarului psd, crapa-le-ar ochii!

  9. In fapt ,Scena politica romaneasca este conturata de o anumita parte ce doreste doar ca publicul larg sa asocieze actiunea PNL cu fosta modalitate de actiune politica a PSD. Cui prodest?

  10. De acord cu CSM, CCR, cu tot sistemul de justiție, pentru securitatea financiara a magistraților, dar cu precizarea ca eu ma refer la magistrații în activitate, adică în funcțiune, fi-rar ei ai dracului, ca doar asta-i preocupa cu adevărat!

  11. Ar fi bine să se facă un referendum național de modificare a constituției, care să specifice în clar: pensiile de stat vor fi acordate numai raportat la contributivitatea din perioada activă (media a impozitului lunar cedat la stat, actualizat la prezentul acordării pensiei).

  12. De acord cu respectarea principiului contributivitatii insa cu eliminarea tuturor incompatibilitatilor. Imi ramane o mostenire respectiv actiuni intr-o societate comerciala le pastrez nu renunt la ele pt ca nu-mi permite legea, vreau sa joc la bursa, joc , ca asa vreu sa-mi incerc norocul, si multe ar fi exemplele. Asa ca atata vreme cat venitul unui magistrat nu este mai mare ca al altora sa dispara toate restrictiile si pensiile sa se calculeze ca la toti ceilalti.

  13. Tovarasii magistrati nu vor sa renunte de privilegiile date date de PSD pentru a-i scapa de puscarie pe cei care aflati la putere au furat pana la loc comanda. Justitia romana este o circoteca.

  14. @Apreciați și că magistrații ar trebui salarizați în funcție și de ,,încrederea pe care tribunalele o dau justițiabililor”, despre activitatea de justiție, după cum sugerează și documentele CEDO ce le prezintă articolul din luju.ro
    ,,CCR S-A PREDAT NOII ORANDUIRI –(…)”
    , încredere în activitatea justiției ce ar putea fi stabilită, eventual, chiar și prin cercetări statistice, ?

  15. Doamna Gabriela Constantinescu , eu nu v-am caracterizat in nici un fel , nu jignesc .
    Am facut referire doar la faptul ca , absolut toate privilegiile trebuie anulate , incepanand de la fostii presedinti , pana la ultimul bugetar care beneficiaza de tot felul de privilegii NESIMTITE .