G4Media.ro

Conducerea CSM a susținut, în întâlnirea cu Iohannis, argumentele privind menținerea pensiilor…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Conducerea CSM a susținut, în întâlnirea cu Iohannis, argumentele privind menținerea pensiilor magistraților

Conducerea CSM a susținut, în întâlnirea de joi cu președintele Klaus Iohannis, argumentele privind menținerea pensiilor magistraților.

„In continuarea informarii aduse la cunostinta publica in data de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirma ca in cursul zilei de astazi s-a derulat intalnirea programata conform agendei intre presedintele CSM, vicepresedintele CSM si Presedintele Romaniei. In cadrul discutiilor au fost sustinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistratilor, cu referire la deciziile Curtii Constitutionale in materie si reglementarile internationale”, a comunicat purtătorul de cuvânt al CSM.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi de la 11:00 la Palatul Cotroceni cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Tînț, și cu vicepreședintele CSM, Tatiana Toader.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea conducerii CSM, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Întâlnirea va avut ca subiect de discutie tema eliminarii pensiei de serviciu a magistratilor, ca urmare a votului exprimat in Parlamentul Romaniei in data de 28 Ianuarie 2020, potrivit unui comunicat al CSM.

De notat că CSM nu a cerut o întâlnire similară în ultimii ani, când Justiția a fost supusă unui asalt continuu de guvernul PSD și fosta majoritate PSD-ALDE-UDMR din Parlament.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Or fi adus și argumentul indemnizației lunare a șefei ICCJ, de 18.000 Euro cu toate consecințele de rigoare?!

  2. Pai si unde sunt argumentele?!

    As vrea sa stiu si eu de ce se agata de pensia de serviciu si nu vor salarii mai mari in schimb (din care, prin contributivitate, vor avea si pensii mari).

    Care-s argumentele pentru care trebuie sa incaseze niste bani in viitor ca sa compenseze niste interdictii din prezent si de ce aleg sa nu fie coruptibili in prezent, dar sa fie stimulati pentru acest lucru abia la batranete.

    Ca doar n-o fi vreun secret si nici nu s-or face de ras cu vreo argumentare slaba, ma gandesc.

  3. Ce a facut presedintele la aceasta intalnire ?
    Doar i-a ascultat sau i-a pus la punct ?
    Le-a spus ca nu exista nicio justificare rationala pentru acordarea de pensii speciale magistratilor ?
    Le-a spus ca toate justificarile lor sunt aberante si contrazise de realitatea de zi cu zi ?
    Le-a spus ca pensiile speciale de pana acum nu au asigurat, in niciun fel, independenta justitiei ?
    Le-a spus ca aproape toate marile dosare ale marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara, au fost tergiversate la nesafarsit, foarte multi infractori au fost achitati, in ciuda probelor zdrobitoare prezentate de procurori, foarte multi infractori au fost condamnati simbolic, cu suspendare, nu le-au fost confiscate integral averile sau au fost eliberati anticipat, pentru ca au scris, chipurile, lucrari stiintifice, afirmandu-se fals ca s-au indreptat, cand ei nu si-au recunoscut vina si nu au restituit banii furati ?
    Le-a spus ca multor mari infractori, condamnati definitiv si irevocabil, li se admit in mod aberant zeci de recursuri si contestatii ?
    Le-a spus ca magistratii au salarii foarte mari si, in consecinta, si pensia bazata pe contributivitate va fi mare ? In plus, daca vor pensii mai mari, pot cotiza pentru Pilonul 2.
    De ce au acceptat magistratii legile strambe, prin care li se acordau privilegii nesimtite ?
    Cum sa legi, doar pentru ei, pensia de venitul din ultima luna de serviciu, la care sa poti adauga sporuri, indemnizatii, concedii etc, pentru a-l umfla ?
    Cum de au acceptat pensionarea la 45 de ani ?
    Vor sa se pensioneze la 45 de ani, foarte bine, sa primeasca pensie abia la implinirea varstei de 65 de ani, doar pentru cat au contribuit.