G4Media.ro

UPDATE Scandalul infestărilor cu stafilococ auriu. Conducerea maternității Giulești consideră prematură, poate…

UPDATE Scandalul infestărilor cu stafilococ auriu. Conducerea maternității Giulești consideră prematură, poate chiar pripită decizia DSP privind sistarea internărilor / Laboratorul a depistat stafilococul pe scutecul unui copil din spital / 17 bebeluși proveniți de la Giulești sunt internați acum

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a apreciat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti privind sistarea internărilor a fost una pripită şi a cerut analizarea cu celeritate a probelor, astfel încât maternitatea să îşi poată relua activitatea cât mai curând, transmite Agerpres. Ministerul Sănătății a anunțat, vineri seară, că în 28 noiembrie au fost recoltate probe igienico-sanitare şi exudate nazale din Maternitatea Giulești, iar primele rezultate ale probelor lucrate în laborator evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de lehuze.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB) a anunţat ministerul că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico-sanitare şi exudate nazale din Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu“. Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum şi 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico-sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale.

„Primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de lehuze. Probele pozitive vor fi trimise la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare «Cantacuzino» pentru serotipare şi lizotipare“, precizează Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, în prezent, numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ care provin de la Maternitatea Giulești a crescut la 17.

Anterior, conducerea maternității a susținut că sistarea internărilor a fost o măsură pripită luată de Direcția de Sănătate Publică.

„Noi, conducerea Maternităţii Giuleşti, considerăm prematură, poate chiar pripită decizia DSP privind sistarea internărilor în acest spital, având în vedere faptul că deocamdată nu avem rezultatele finale ale probelor prelevate. Precizăm că încă din luna octombrie au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei actului medical în unitatea noastră şi prevenirea oricăror riscuri care ar putea afecta sănătatea tuturor pacienţilor. De asemenea, precizăm că toate măsurile care au fost dispuse de DSP când au venit la noi fuseseră deja luate din luna octombrie de către maternitate, cu mult înainte de control şi reprezintă de fapt o practică uzuală a acestei unităţi sanitare de elită din Bucureşti”, a spus Dinu Albu.

El a menţionat că în această maternitate se înregistrează cel mai mare număr de pacienţi dintre toate maternităţile Capitalei, anual fiind internate peste 13.000 de persoane din toată ţara. Maternitatea are, totodată, cel mai mare număr de naşteri din Capitală.

„Solicităm DSP să analizeze cu celeritate probele, astfel încât maternitatea să îşi poată relua activitatea cât mai curând. Vreau să menţionez un singur fapt. În ultimul an s-a investit în dotarea secţiei de neonatologie a spitalului suma de peste 3,2 milioane de lei de către Primăria Municipiului Bucureşti. De asemenea, a fost investită suma de 1,4 milioane de lei pentru reparaţii curente, reabilitări şi modernizări ale secţiei de neonatologie”, a precizat el.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” să sisteze internările începând de vineri, având în vedere cazurile de infecţii nosocomiale cu stafilococ auriu constatate în unitatea sanitară, a informat Ministerul Sănătăţii.

Un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Doru Pană.

(Sursa Foto: B1TV.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ii e teama ca-l da afara din postul caldut. Si apoi va trebui sa munceasca in economia reala.

  2. Se apropie sărbătorile, nu își fac planul la șpăgi!
    În loc să sisteze activitatea macar câteva zile, până la rezolvarea problemei, el merge înainte-chiar daca pune în pericol și viața altor bebeluși
    Unde mai pui că și personalul e pus în pericol, cele 11 cadre medicale își riscă viața lor si a familiilor- s-au căptușit cu stafilococul asta și ei tot din cauza mediului impropriu

  3. Doctorii sunt maniati pe pacientii neinstruiti deoarece s-au umplut de stafilococi de pe banii primiti ca spaga.

  4. Scriam acum citeva zile: o „calitate” fundamentala” a populimii tarii este NESPALATUL!! Da, da, populatia tarii, in majoritatea ei, nu se spala! Poftiti dovada!

  5. Cadrele medicale nespalate pe maini pot fi numite „criminali cu parafa”, care mananca banii poporului ca sa-l decimeze, sa-l infecteze, sa-l maltrateze, cu nici un chip sa-l vindece. Ei s-au facut doctori „ca sa faca bani, nu sa vindece bolnavii”. Orice ai face, patesti acelasi lucru: dai bani la privat sa-ti faci analize, iti iau banii si iti pun rezultate „din burta”; faci un RMN, dai 600-900 lei pe el si ti-l pune in mana neinterpretat (pentru ca se pricep ca capra la ceas sa interpreteze), si apoi, te trimite la a 2-a opinie pentru interpretare dar cu inca 300 lei.
    La vara cailor primesti un diagnostic, si tratament in camera mortuara. Aparatura medicala moderna e ca sa se umple de bani halatele albe, spitalele moderne la fel. Romanii dau bani pe cele ale medicinii, ca sa-si „cumpere moartea”, nicidecum nu beneficiaza de vreun tratament, analiza, investigatie in beneficiul lor, asa cum se reclama toate cele ale medicinii.

  6. Hm, de atatia ani abia acum a iesit la iveala… si in 1999 acelasi stafilococ auriu era in Spitalul de la Giulesti. Bineinteles ca nu a recunoscut nimeni, ca doar ma externasem cu el sanatos si a treia zi eram la Grigore Alexandrescu sa-l tratez.
    Oare cati bebelusi s-au imbolnavit de atunci si pana azi?