G4Media.ro

Congresul partidului de extremă dreaptă AfD a început la Dresda sub sloganul…

Congresul partidului de extremă dreaptă AfD a început la Dresda sub sloganul „Germania. Dar normală”

Partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a dat startul sâmbătă, la Dresda, congresului său federal cu prezenţă fizică sub sloganul „Germania. Dar normală”, cu obiectivul de a aproba programul pentru alegerile generale din septembrie şi în care se prezintă drept „unicul partid real de opoziţie”, transmite EFE, preluată de Agerpres.

În discursul de deschidere, Jorg Meuthen, copreşedinte al AfD, a acuzat-o pe cancelarul german Angela Merkel şi partidele de coaliţie că „au distrus pas cu pas” în ultimii 16 ani normalitatea necesară pentru funcţionarea societăţii, care ar trebui să fie evidentă, „aşa cum a fost decenii la rând” în Germania. Meuthen a adăugat că AfD este „unicul partid real de opoziţie” care încă îşi doreşte această normalitate în această „ţară care a luat-o razna”.

În opinia lui Meuthen, în perspectiva scrutinului din septembrie, alegătorii trebuie să citească doar două programe electorale: cel al AfD – partid care, conform spuselor sale, echivalează cu libertatea – şi cel al „aşa-zişilor verzi” – care, „camuflaţi în aşa-zişi ecologişti”, reprezintă socialismul -, pentru că programele celorlalte partide sunt, spune Meuthen, „irelevante”.

„Forţa motrice politică” – alături de AfD, ca unică opoziţie reală în Germania, a reiterat Meuthen – sunt verzii, „spre groaza” oricărei persoane normale, deoarece, după 16 ani, conservatorii lui Merkel sunt „goi de conţinut” şi „afectaţi grav de scandaluri”.

Pe de altă parte, Meuthen a făcut apel la unitate pe fondul „acestui super an electoral” şi s-a referit îndeosebi la alegerile din iunie, din Saxonia-Anhalt, unde partidul său „are mari opţiuni” de a deveni prima forţă politică, după ce la precedentele alegeri regionale a ocupat poziţia a doua, cu 24,2% din sufragii.

Meuthen şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că partidul şi-a ţinut al doilea congres federal de la începerea pandemiei cu prezenţă fizică, în faţa a peste 600 de delegaţi. Copreşedintele AfD a susţinut că, printr-o astfel de organizare, partidul său doreşte să demonstreze că nu este nevoie de „orgia aceasta de interdicţii, de această carantină, de această nebunie de a opri viaţa publică” atunci când există încredere în cetăţeni şi i-a invitat pe „fanaticii interdicţiilor” să continue să-şi organizeze online congresele.

Alternativa pentru Germania, care în cei opt ani de existenţă a reuşit să acceadă în toate legislativele regionale, iar după scrutinul din 2017 a intrat şi în Bundestag (parlamentul federal) ca principală forţă a opoziţiei, nu va reuşi – potrivit ultimelor sondaje de opinie – nici să-şi îmbunătăţească scorul şi nici să reitereze succesul de la precedentele alegeri generale, când a obţinut 12,6% din voturi.

La scrutinul regional din martie din statul federal Baden-Wurttemberg (sud), AfD a înregistrat o scădere de 5,4 puncte procentuale, obţinând 9,7% din voturi, iar în Renania-Palatinat (vest) a pierdut 4,3 puncte procentuale, adjudecându-şi 8,3% din sufragii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. E vrăjeală ne a promis și nouă un alogen o Românie normală dar defapt ne imbârligă cu nemarxismul USSR ist și o spirală

  2. AfD NU este partid de extrema dreapta.

    • Nu sunt extrema dreapta?
      Adica au exact discursul sosocist plus xenofobie si venerarea lui Putin.
      Cu vizite la Moscova inclusiv in martie anul asta. Sustinuti puternic de nemtii emigrati din Rusia si care asculta doar Sputnik. Plus nostalgicii comunismului din Germania de Est.

      Poti sa le zici cum vrei, dar daca macane ca o rață ruseasca nu sigur nu e acvila nemteasca.

    • copacule, daca nu traiesti in deutschland si nu citesti presa de baza (bild :)) ) taci

    • „AfD NU este partid de extrema dreapta.” – cea mai lenesa minciuna a unui postac putinist. Esti slab, slab de tot, ce va mai invata la fabrica de troli din Sankt Petersburg…

    • buoey vlad, vezi ca sp e cel mai occidental oras rusesc si e anti-putin, dar ce sa stie un postac sarak

    • @vladutz

      Ma nu tu esti cumva din acelasi neam de trolli cu unu Cioby?
      Ca aveti aceeasi exprimare, acelasi stil ad hominem fara argumente si aceeasi ignoranta de baza care ar putea fi rezolvata cu un Google search pentru ‘tree fitty’.
      Nu cred insa ca esti troll rus, iti lipseste minimul iq necesar chiar si pentru asta judecand dupa exprimare.

  3. Germania lor normala e Germania kaiserului sau modelul britanic fara dezavantaje doar cu avantajele uniunii.
    Avantajul unor taxe lipsa da, povara unor datorii viitoare ba, si daca castiga Germania si transforma Europa intro federatie tot preluau si datoriile comune si apararea tuturor natiunilor dominate.
    Frate frate dar branza e pe bani ori imparti cu mine totul ori facem pe din doua ca inainte de uniune.
    Sunt un fel de Trumpisti deutschland uber alles.
    Gen suntem in nato ne place umbrela americana dar dorim si mierea putinista.
    Cand e vorba de impartit povara apararii granitei estice ne intelegem cu Putin.

  4. pentru profani, cancelaria merkel cu cdu-csu plus puterea de la paris sunt cele mai putiniste buboaie din Europa, PUTINISM probat din fapte (nord stream, vanzari de arme, schimb tehnologic, afaceri, anti-americanism pe fata etc)

    afd si le pen nus putinisti, cel putin ei nu au vandut Europa si Nato la putin, dar nici nu propun

  5. Cine a stabilit ca sunt de extrema dreapta? G4media?

  6. Truc ieftin utilizat in scop de manipulare, dar si de propaganda:
    o minciuna spusa de mii de ori, in timp devine adevar.
    Pe asa ceva s-au construit natiuni, tari.
    Acest partid nu a incalcat legea, este o formatiune parlamentara autentica de centru-dreapta in voga, cu sanse reale se creasca.
    Partidele de guvernare, cu un CDU si CSU in derapaj accentuat spre stanga, sunt nitel isterizate, si au pus serviciile sa supravegheze AfD.
    Noroc ca justitia a mai salvat ceva din cea ce a devenit o caricatura a statului de drept si a democratiei germane, si a dispus anularea supravegherii partidului.
    Ma gandesc doar ce s-ar intampla la nivel institutional european daca Ungaria, Polonia sau Slovenia ar fi indrazni sa recurga inainte de alegeri la un asemenea gest antidemocratic.
    Dubla masura liberalfascista. 😉