G4Media.ro

Consecințele rebeliunii lui Prigojin și a înțelegerii acestuia cu Lukașenko rămân neclare…

Sursa foto: Kremlin.ru

Consecințele rebeliunii lui Prigojin și a înțelegerii acestuia cu Lukașenko rămân neclare – ISW

Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), în rezumatul său zilnic, analizează consecințele tentativei de rebeliune din Rusia și acordul încheiat cu ajutorul lui Lukașenko, scrie BBC.

Experții ISW citează informații Meduza potrivit cărora Prigojin a încercat să contacteze administrația de la Kremlin la prânz, pe 24 iunie, când militanții Wagner se deplasau spre nord din Rostov pe Don spre Moscova , dar Putin a refuzat să vorbească cu el.

De îndată ce Prigojin a văzut lipsa unui sprijin militar larg pentru acțiunile sale și s-a răzgândit în privința perspectivelor Wagner, Kremlinul a început negocierile cu participarea lui Lukașenko, a șefului administrației prezidențiale ruse, Anton Vaino, și a ambasadorului rus în Belarus, Boris Grizlov.

Consecințele revoltei armate Wagner nu sunt pe deplin înțelese, precum și ce intenționează Kremlinul și Ministerul rus al Apărării să facă cu personalul Wagner și dacă militanții Wagner vor coopera.

Faptul că wagnerienii se întorc în taberele lor de antrenament cu echipament militar indică faptul că Kremlinul intenționează să păstreze cel puțin unele elemente din personalul Wagner, deși viitorul structurii de comandă și organizatorice a companiei este neclar.

Consecințele pentru conducerea Ministerului rus al Apărării rămân neclare. Unele surse rusești sugerează că guvernatorul regiunii Tula, Alexei Diumin, l-ar putea înlocui pe Shoigu în funcția de ministru al apărării, deși ISW nu poate confirma aceste sugestii.

Orice schimbări în conducerea Ministerului rus al Apărării ar fi o victorie semnificativă pentru Prigojin, care și-a justificat rebeliunea acuzându-l direct pe Șoigu și pe șeful Statului Major General rus, Gherasimov, pentru moartea a zeci de mii de soldați ruși în Ucraina, susțin experții ISW.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A apărut un nou gen de film denumit „rusocircotecă”.

    Cel mai nou film din acest gen „Ţine-mă să nu sar pe el” a rulat zilele astea pe toate ecranele circotecilor TV:
    ————————–
    – Scenariştii: mangă.
    – Regizorii: mangă şi sub masă lângă scenarişti.
    – Actorii: pe buget mic.
    – Genul: comedie romantică.
    – Descriere: e vechea poveste de trio romantic în care soţul află că bucătarul vrea să îl înlocuiască în propria lui casă conjugală şi să devină cocoş şi să îi strice relaţia cu soţia, după mult suspans şi lacrimi şi emoţii neînţelese deznodământul va fi neaşteptat şi aflăm că bucătarul va fugi cu soţul iar soţia va fi aruncată din tren, iar casa conjugală va rămâne copilului rezultat din toată circoteca şi povestea va avea un happy end cică democraticHoligharhic şi va mulţumi pe toţi telespectatorii, că sunt rusocircotari sau naivovestici sau aliaţifraierici.
    – Criticii: erau mangă şi ăştia că au fost aduşi pe nepregătite la muncă în weekend în afară de ăia de la Panicaţii_TV care erau muţi de panică şi desigur mangă că la ăştia tot timpul e revelion şi cu o privire aşa în gol neştiind ce se întâmplă şi dacă să o ieie la fugă.
    – Rating: *10(cineaşti fraierici), *7(cineaşti naivi), *5(cineaşti circumspecţi), *0 spre plictiseala cronică(cineaşti inteligenţi).
    ————————–
    Singurul critic găsit treaz a avut şi singurul comentariu raţional după cum urmează: „LA ĂŞTIA ŞI PUCIURILE AU AJUNS SĂ FIE DE RÂS, iar mai grav e că nu le reuşesc de prima oară şi au nevoie de mai multe încercări până bagă vestul în emoţionale şi pun botul(noi spunem să încerce cu ceva credibil 😏), care evident va duce la partea a doua a circotecei şi la cum îi vedem bănuim că va fi o trilogie întreagă de încercări haioase”.

    PS: totul e o vrajela la ăştia măi, la următoare lor revoluţie vom afla că se vor bate în bancuri că cu astea armate nu sunt talentaţi şi îi iau toţi în râs.

  2. Măi fraţilor atâta de evident a fost scenariu şi dacă e să facem o asociere descrierea perfectă la ce aţi asistat e asta: comedia „ARUNC-O PE MAMA DIN TREN(Throw Momma from the Train ~ 1987)”.
    Acuma dilema care v-a mai rămas să o desluşiţi e să aflaţi cine e mama, pentru că dacă vă spune Mama Omida nu o veţi crede, aşa că luaţi faptele pe rând(inclusiv alea care nu le percepeţi de obicei) şi puneţi-le la un loc şi apoi veţi vedea tot tabloul. Logic frate că asta vă lipseşte.