Conservation Carpathia a lansat caravana educațională „Natura la clasă”, pentru copiii din Munții Făgăraș / Proiectul își propune să-i aducă pe copii mai aproape de valorile naturale locale
Fundația Conservation Carpathia aduce „Natura la clasă” într-un proiect caravană care se desfășoară în școlile din jurul Munților Făgăraș și care cuprinde proiecții de film, quiz-uri, dezbateri despre natură, dar și un concurs care îi poate trimite pe elevi în tabără, anunță fundația într-un comunicat de presă.
”Proiectul aduce copiii mai aproape de valorile naturale locale, crește gradul de conștientizare asupra schimbărilor climatice și a problemelor de mediu, și susține implicarea acestora în acțiuni verzi la nivel local. „Natura la clasă” este o caravană complexă realizată în parteneriat cu România Sălbatică și se adresează elevilor din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a”, se precizează în comunicat.
Proiectul este gândit sub forma unor întâlniri interactive cu elevii care debutează cu o proiecție de film despre natură, continuă cu un quiz antrenant pe baza filmului și încurajează discuții libere pe teme de mediu și conservare. Tot ca parte a caravanei „Natura la clasă”, elevii sunt invitați să formeze echipe și să participe la un concurs unde au șansa să câștige o tabără 3 zile la Centrul de Activități și Explorare a Naturii, Richita, deținut de Fundația Conservation Carpathia.
Caravana își propune să ajungă la copiii din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a care studiază la școli din următoarelele comunități: Avrig, Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Racoviță, Turnu Roșu,Tălmaciu (jud. Sibiu), Arefu, Albeștii de Muscel, Bughea de Sus, Brăduleț, Cetățeni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Lerești, Nucșoara, Rucăr, Stoenești, Sălătrucu, Valea Mare Pravăț (jud. Argeș), Drăguș, Hârseni, Lisa, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Sâmbăta de Sus, Ucea, Viștea (jud. Brașov), Moroeni, Pucheni, Runcu (jud. Dâmbovița), Câineni, Boișoara, Perișani, Boița (jud. Vâlcea).
„Natura la clasă” provoacă imaginația elevilor de a gândi proiecte prietenoase cu mediul, care aduc beneficii membrilor comunității în care trăiesc. Din fiecare școală se pot forma una sau mai multe echipe, o echipă însemnând o clasă și un profesor coordonator. Cele mai bune 35 de proiecte vor fi premiate cu o tabără de weekend la Centrul de Activități și Explorare a Naturii Richita.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu