G4Media.ro

Consilierul prezidențial Andrei Muraru explică de ce Iohannis începe din 20 mai…

Sursa: Radio Europa Libera

Consilierul prezidențial Andrei Muraru explică de ce Iohannis începe din 20 mai celebrarea Revoluției: Ziua amintește de primele alegeri libere

Consilierul prezidențial Andrei Muraru a explicat marți într-o postare pe Facebook de ce a ales președintele Klaus Iohannis să înceapă evenimentele de celebrare a Revoluției din 1989 pe 20 mai: ”E o zi aleasă tocmai pentru semnificația sa, întrucât amintește de primele alegeri libere desfășurate în perioada postcomunistă”.

Muraru mai scrie că președintele Iohannis a cerut autorităților încă din vara anului trecut ”să demareze pregătirile pentru proiectele și manifestările dedicate împlinirii, în 2019, a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989”, dar acuză o ”lipsa inexplicabilă de inițiativă a Guvernului și a Parlamentului României”.

Ca atare, președintele României a decis lansarea acestui program ”pentru a marca, așa cum se cuvine, împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist”, mai scrie Andrei Muraru.

Foto: Instantaneu de la Revoluția din 1989 (Sursa: Radio Europa Libera)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Daca kwi e atat de creativ, de rescrie istoria, eu zic sa dea el un decret ca ziua de 20 mai 1989 sa devina prima zi din anul zero din noul lui calendar INAINTE /DUPA) cu diferite imagini, de ex: cu padurile din ROMANIA rase de austrieci, cu fabricile / uzinele rase (ARO, fabrica de diamante, Semanatoarea, Tractorul Brasov), etc.

    Ca sa intre in posteritate cu ceva constructiv.

    • Padurile au fost vindute de PSD+UDMR. Fabricile au fost vindute de PSD+acolitii. Vindute pentru spagi grase. Plus ca a fost un plan al lui Iliescu de „a avea grija sa nu ajunga Romania in capitalism”. Haosul a fost programat.
      Iar tu, postac imputit, maninci din banii murdari obtinuti de PSD din vinzarea padurilor.

    • Dobitoc e X-link. A lăsat-o p-aia cu furatul caselor după ce si-a luat-o peste bot grav. Nu mai zice nici pâs. A plecat la „pădure” și a ajuns la *uzină” , la cât de „constructiv” e prostul. Imbecil fiind, X-link „rescrie istoria” clismelor făcute de mă-sa aia mustăcioasă INAINTE/DUPA ce l-a eliminat din „posteritatea* cariată a Mafiei PSD-ALDE pe el, sub formă de postac sulfuros. Cu „20 mai 1989” nici el nu știe ce a vrut să spună, că e idiot. Cât despre „creativitate”, se vede de după colțul” fabricii de diamante” că e creativ cum e clanța de la ușă când vorbește de toate prădăciunile pe care le-au făcut stăpânii lui interlopi de la cartelul mafiot PSD-ALDE.

    • @ bad + vlad

      trecand peste greseala mea impardonabila cu „20 mai 1989” , sa revenim la comentariul meu referitor la calendar INAINTE / DUPA

      majoritatea celor care au fost la guvernare + opozitie sunt vinovati de ceea ce s-a intamplat din 1989 pana in prezent, dar pe langa psd-istii in care voi trageti din orice pozitie pe lista neagra ar trebui sa fie si cei din serviciile secrete + procurori + judecatori pt ca au permis sa se intample toate aceste grozavii

      apropo, ce se mai aude de procesele urmatoare:

      HEXIPHARMA

      COLECTIV

      GIGINA

      de ce e liniste si pace ? intrebati-va dreaqului de ce ??

    • @ bad, mai sterge-ti spuma de la gura, nu mai fi atat de turbat

      despre fabrica de diamante

      „Fabrica de diamante sintetice de la Bucureşti”

      „Considerată una dintre cele mai rentabile afaceri ale statului român din toate timpurile, constituirea, în 1974, a Fabricii de diamante sintetice din Bucureşti (n.n. falimentată în 2006) reprezintă un argument incontestabil că instituţia Securităţii din România aducea venituri substanţiale la buget.

      Alături de IC „Dunărea”, Fabrica de diamante sintetice, singura unitate cu acest profil din sud-estul Europei,reprezintă acei „copii teribili ai Securităţii” cu care s-ar fi putut mândri orice instituţie preocupată de securitatea statului din orice epocă istorică.

      La începutul anilor ’80 se produceau circa zece milioane de carate pe an, iar valoarea unui carat (ca unitate de măsură pentru aceste diamante) era socotită la aproximativ nouă-zece dolari.

      […]

      La jumătatea anilor ’80, Fabrica de diamante a atins apogeul productivităţii:

      20 milioane de carate pe an, atunci când preţul urcase la 12 dolari pe carat.

      După opinia unor specialişti implicaţi în producţia de diamante sintetice, încasările ajungeau şi la 240 milioane de dolari pe an.

      Un alt domeniu care-i adusese fabricii sume importante de bani a fost recuperarea metalelor nobile din catalizatori uzaţi.

      Lunar se repuneau în circulaţie 25 de kilograme de platină.”

      https://foaienationala.ro/fabrica-de-diamante-sintetice-de-la-bucureti.html

  2. Atatea explicatii…pt ce?
    Pt ca Iuhas, fiul doamnei Cornea s-a trezit sa faca galagie in public, ca lui nu-i convine data de 20 Mai.
    Iaca scart.
    Du- te frate la pescuit sau imbata-te intr-un birt , ca n-o sa vina nimeni cu arcanul dupa tine ca sa te lege de vreo caruta si sa te taraie cu forta la Cotroceni.
    Toti ofuscatii astia , cu pretentiile lor.
    ———————————————————————-
    (Vad ca sputnikarii sunt din ce in ce mai activi, dar totodata si mai incoerenti. Se pare ca simt tot mai apasat mizeria in care Dragnea si maimutele lui au scufundat PSD-ul)

    • Banuiesc ca si tu iti serbezi ziua de nastere de cate ori vezi vreo legatura, cat de mica, cu ea: cand e ziua vecinei pe care o cheama tot „Lana”, cand e ziua in care parintii tai s-au cunoscut, ziua in care au primit incuviintarea statului si s-au casatorit, ziua de nastere a doctorului care a asistat la nastere, etc.
      Adica de mai multe ori pe an, nu?

      Cand ceva e exagerat, ar trebui sa recunosti, chiar daca e „din tabara ta”. Iar aici e exagerat: nu incepi sa celebrezi un eveniment din decembrie inca din luna mai!
      Rezonabilitatea nu prea e prietena ta …

  3. pentru a marca, așa cum se cuvine, împlinirea a 30 de ani de la căderea regimului comunist”, mai scrie Andrei Muraru.

    Sintagma „asa cum se cuvine”, la ce refera, mai exact? Care sunt regulile (hai, traditiile) de comemorare a unui eveniment?

    Dl. Muraru face un abuz de limbaj, dand orice sens vrea el unei expresii altfel fara referinta clara. Ca urmare, va avea si el, la randul lui, parte de revanşa clasică a vieții . Apropos, dl. Muraru, expresia asta stiti la ce refera?! 😆 O sa aflati si dvs. cand m-oi hotari si eu. 😈