G4Media.ro

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile…

Foto: Consiliul National al Elevilor

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa Guvernului Orban de președintele Consiliului Național al Elevilor.

Asociația avertizează că Ordinul de ministru cu regulile de predare online, publicat cu doar 3 zile înainte să înceapă școala, face apel la “principiul asigurării egalității de șanse și principiul centrării educației pe beneficiarii acesteia”, în condițiile în care executivul a eșuat în a le acorda elevilor și profesorilor tabletele cu care să aibă acces la educația online.

“Având în vedere faptul că sistemul de transmisiune live nu este pus la punct în multe dintre unitățile de învățământ, este imperios ca lecțiile să fie înregistrate, astfel încât acestea să poată fi accesate atât de elevii care nu sunt prezenți fizic la școală, cât și de cei care își doresc să revină asupra anumitor conținuturi”, spun elevii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Gasit repede ceva….normal, nu?

  2. Pai mai Consiliule, daca n-au copiii aia saracii (pentru ca statul e impotent) nici un device, la ce vad inregistrarea? La radio? La poarta?
    Aceleasi texte rostogolite si de mai nou celebra domnisoara Pup. Tineretul psdutc.

    • Se strang toti, seara, cand isi pot sincroniza programul, la fiu’ popii acasa, ca el are laptop. Eco!

      Care este motivul intemeiat pentru care lectiile n-ar trebui sa poata fi vizionate decat de elevi si doar in momentul respectiv?!

      … apar comparatiile? … se vede ca imparatul e gol? … drepturi de autor pe o programa publica?

    • nah, de data asta,n-ai nimerit personaju’.. (baronu’ din sat – nu popa e cu laptopu’). deci:
      „la fiica primarului !”

    • Nope. La.primar e cazu’ asta:

      „Vad cum altii au / La saraci nu dau / Dar nu pot sa fac nimiiiic …” – Desperado – Lenea 😆

  3. Acum se poate crea o bibliotecă publică cu cele mai bune lecții, așa cum au toți marii profesori, de exemplu Richard Feynman. Ops, e vorba doar de marii profesori, nu de loazele de care au parte copiii noștri.

  4. @sanitarul priceput
    Nu. Se cheama drepturi de proprietate intelectuala si sunt trecute in LEN. Si apoi, pe modelul asta, hai sa cerem sa vedem inregistrate/in direct toate operatiile doctorilor, sedintele de Stat Major ale armatei etc. Cat despre mistoul de doi lei facut de copiii de la tara, e jenant.
    Ziceti mai bine ca va surade ideea sa stati sa va uitati la ceva la care nu va pricepeti, dar sa va dati cu parerea de la inaltimea desteptilor „imbracati”.
    PS. O lectie. E gratis. Nu programa se preda (da, aia e publica), ci continuturi specifice programei (si da, daca e profu bun, astea pot fi proprietatea lui).Daca n-ai inteles ce-am zis aici iti fac o schema. Ti-o si inregistrez.

    • Auoleu, continuturi specifice care se reflecta in competentele dobandite si se masoara prin rezolvarea itemilor din testele standardizate. E buna schema de mi-am facut-o singurel?! Acu’ inregistreaz-o tu si inscie-o la ORDA. 😛

      Pe urma, eu cu putinatatea mea, ma mai strangeam cu colegii sa mai invatam impreuna. Dar nu asta e ideea pe care ai scapat-o, ci contraexemplul dat ideii ca n-are rost sa fie inregistrate lectiile daca copiii nevoiasi nu au dispozitive electronice. Teza a fost invalidata chiar asa, estetic respingator cum o gasesti tu.

      La aia cu Statul Major ai fost chiar simpatic. Am apreciat, sa stii ❗

      Ia uite dracia dracului aici 😈 : https://youtu.be/kBdfcR-8hEY (si sunt toate cursurile online).

  5. Oops, ce le-ai zis-o bă Miki! Bravo. Arde-i, mama lor de…Da de ce nu-ti iei tu odrasla/odraslele sa le transbordezi direct la superprofu asta in biblioteca lui virtuala? Cambridge, Okford, Eton, MIT, Sorbona. Du-i Miki, ca ai de unde alege.

  6. Multe critici (nu doar din partea elevilor), nici o idee coerenta. Poate spune cineva „eu v-am zis, dar n-ati vrut sa aplicati”? Din ce citesc eu, nu.
    E prezenta în spatiul public o mare de oameni care „sunt îngrijorati”, care de fapt se caca pe ei de frica, dar n-am vazut nici o privire globala asupra societatii.
    Multi parinti zic ca se tem sa nu se infecteze copiii, nici unul nu se teme ca sociologii ar putea avea dreptate în privinta tâmpirii în masa.
    Mai e un aspect (îl stiu de la fiul meu, ajuns parinte de copii de scoala). Stând toti acasa (sa nu-mi spuneti ca un copil de clasa a III-a sau 0 face scoala on-line nesupravegheat), randamentul parintilor la lucrul de acasa e praf. Asa ca faceti bine si duceti-va la scoala, lasati vrajile cu on-line. Cine nu vrea la scoala, nu vrea nici sa primeasca note, ar putea sta pe bara un an sau doi. O facultate se poate face si la 50 de ani.

  7. @Sanitarul
    Pari totusi inteligent, de ce te tii de smecherii? Imi dai exemplu un curs de facultate, adica o serie de prelegeri magistrale cu public activ(se pun intrebari IN SITU). Pai sa stii ca la scoala noastra, daca proful e prof si daca sportul lui preferat nu e dictarea, exemplul tau nu e bun. Vorbim de alt tip de comunicare, vorbim de aplicatii practice, vorbim de competente pe care copilul trebuie sa le dobandeasca. Degeaba ii arati (la popa, la primar acasa, unde vrei tu) 10 lectii inregistrate in care tu, prof, ii turui despre razboaiele punice. Se va uita ca la film la primele 2 dupa care se va lasa pagubas. Ideea e ca o atare inregistrare nu foloseste copilului pentru ca nu are posibilitatea de a interactiona cu emitatorul, recte proful. Si invers.
    PS. Ai gasit bine pasajul introductiv, dar vezi ca testele nu-s toate standardizate.

    • Hai ca, usor-usor, ne intelegem. 🙂

      Sigur ca nu-i tot un drac, dar in lipsa de altceva, poate s-o gasi cineva, vreun parinte (popa, primaru’), sa stea cu ei si sa le mai explice cate ceva. Si sa acumuleze macar 25% din cunostintele pe care le-ar acumula in conditii optime. Tot ar fi ceva.
      Una peste alta, e o situatie speciala si dificila, trebuie incercat orice pare ca are sanse mai mari decat sa nu faci nimic.

      [L-am compus ad-hoc, pentru comentariul tau, nu l-am cautat cu goagăl. 😎 ]

  8. „statul” foloseste banii doar pentru salarii, sporurui, beneficii, privilegii + 20% taxa de casta.

  9. @Sanitarul
    In primul rand ar trebui sa aiba un profesor, un invatator. CALIFICAT. Ca de popi dai la tot pasul, din pacate. Cat despre primari, daca gasesti vreunul care sa poata intelege + explica vreo integrala sau vreun perfect compus🤣, dau cate beri e nevoie!

    • @Y: Incep sa cred ca nu ai vrea sa castige Nicusor Dan sau ceilalti de la sectoare … ca devii falit! 😆

  10. O cunoscuta doamna academician spunea că inegalitatea copiilor este un lucru normal în democrație deoarece nu ne naștem egali.

  11. Zice frumos fiica lui dom judecator. Dar speram ca o data cu absolvirea bacului, ii lasa si pe altii sa fie „consilierii elevului”.

  12. @sanitarul
    Asta sa i-o spui lu’ Mutu!

    • … era vorba de faliment din cauza numarului de beri pe care le-ai avea de dat in caz ca iese primar ND sau cei de la sectoare. 🙂

  13. Când au avut școala online, nu le-a plăcut, și erau ore întregi în direct cu profesorii și cu lecțiile. Dintr-o clasă de 30, apăreau 15, din care 2 aveau camera deschisă, și la sfârșit mai rămâneau 5! Și acum vor lecțiile înregistrate! Ca să ce? să vadă cum e îmbrăcat profesorul, sau cum este ascultat elevul x? Le trebuie reality-show? Nu la școală îl vor găsi! Eventual la TVR, la teleșcoală. A, stai că nici asta nu le-a plăcut! Era plictiseală, frate!