G4Media.ro

Consiliul European a aprobat o finanțare de peste 14 miliarde de euro…

sursa foto: Comisia Europeană

Consiliul European a aprobat o finanțare de peste 14 miliarde de euro pentru țările care vor să adere la UE

Consiliul European a aprobat marţi o finanţare de 14,2 miliarde de euro pentru un grup de ţări care speră să adere la Uniunea Europeană, relatează DPA, citată de Agerpres.

Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Islanda, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Turcia sunt ţările care au primit o asistenţă financiară preaderare pentru perioada 2021-2027.

Obiectivul finanţării este de a ajuta aceste ţări să adopte reforme în acord cu viitoarea lor apartenenţă la Uniunea Europeană.

Fondurile vor fi distribuite în funcţie de eforturile de reformă ale acestor ţări, a precizat Consiliul European într-un comunicat.

Negocierile de aderare ale Turciei s-au blocat din cauza mai multor îngrijorări.

Finanţarea vine la pachet cu un sprijin pentru ca aceste ţări să adopte reformele politice, instituţionale, legale, administrative, sociale şi economice necesare pentru respectarea valorilor UE şi pentru alinierea la regulilor, standardele, politicile şi practicile UE.

Votul Parlamentului European asupra acestei finanţări este aşteptat în septembrie, un pas considerat o formalitate.

sursa foto: Comisia Europeană

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Mujicstan: out din Balcani.

  2. Se porneste de la ideea gresita ca UE este un fel de organizatie de binefacere, un fel de paradis care iti garanteaza fericirea vesnica (si chiar pomenirea vesnica), totul cu ajutorul banilor. „Banii nu aduc fericirea, ci doar o inlesnesc”, ar trebui sa fie moto-ul UE. La fel de bine UE s-ar putea transforma intr-o alianta internationala, la care sa adere orice stat ar dori sa faca asta, evident contra cost. Probabil ca, se strang randurile in fata unei amenintari mult prea mari pentru ca noi s-o sesizam. Pana la urma, o armata europeana se face impreuna cu toata lumea, inclusiv Serbia, Kosovo, Albania dar mai ales Turcia. Este vremea in care se consolideaza aliantele existente si se formeaza altele noi, doar ca o alianta mai trebuie sa si ofere ceva garantii inainte de a dori sa supravietuiasca. Ori tocmai acest lucru este total incert astazi, cand vedem cate compromisuri trebuie sa faci pentru a adera la o alianta.

  3. Să muște momeala dacă vor sa devină colonii ca România! Și dacă vor sa fie colonii în siguranță, să facă și parteneriat strategic cu SUA!
    Apropo, reprezentantul SUA în Romanica și reprezentanta UE în Romanica nu mai văd de data asta încălcările statului de drept din Parlamentul României?! Măcar alea legate de procesarea moțiunii de cenzură!

  4. UE este o capcana, economia a crescut dar cresterea a fost alimentata in mare parte din imprumuturi.
    Ceea ce urmeaza ca efect al „ambitiilor” eco este o serie de falimentari in Europa de Est si datorii uriase la bancile din vest.
    Ca si concept, UE ar trebui sa fie in beneficiul tuturor membrilor insa, de cand au scapat de englezi, nemtii si francezii tind sa acapareze tot si sa pastreze beneficiile doar pentru ei.

  5. România trebuie să ridice obiecții și să blocheze astfel de procese până la includerea Republicii Moldova în grupă cu țările din Balcanii de Vest! Turcia?! Pe bune?!