G4Media.ro

Consiliul General a dat verde Planului Zonal Sector 3: Crește înălțimea clădirilor…

Consiliul General a dat verde Planului Zonal Sector 3: Crește înălțimea clădirilor și aglomerarea urbană/ S-a votat și planul de exproprieri în prelungirea Ghencea

Consiliul General a votat astăzi, cu două treimi, proiectul privind Planul Urbanistic Zonal Sector 3. Acesta prevede creșterea densității blocurilor și a înălțimii clădirilor ce urmează a fi construite în zona parcului Titan. Este vorba despre o zonă de 40 de hectare care ar aduce investitorilor un profit, prin creșterea suprafeței construibile, de aproximativ 25 de milioane de euro.

„Sunt multe zone unde se mărește densitatea populată din sectorul 3. Zona din jurul parcului Titan sunt fie blocuri destul de răsfirate cu zone verzi între ele, fie zone de case și toate acestea trec la o înălțime maximă de p+14 etaje.  În cea mai gravă variantă – o întreagă zonă de 40 de hectare devine din spațiu verde spațiu construibil. Asta ar însemna un cadou consistent către dezvoltatorii particulari. ” declara Nicușor Dan, miercuri, cu ocazia unei conferințe de presă legată de Planul Urbanistic Zonal din Sectorul 3.

Planul Urbanistic Zonal prevedea inițial și extinderea Căii Călărași de la două, la 4 benzi, dar proiectul a fost respins la începutul lunii decembrie.

Un alt proiect important votat joi de Consiliul General prevede realizarea de exproprieri în vedera modernizării Prelungirii Ghencea, de la capătul traseului 41 până la Șoseaua de Centură. Pentru realizarea investiției, ar urma să fie expropriate 500 de parcele, valoarea despăgubirilor ridicându-se la 20 de milioane de lei.

(Sursa Foto: Facebook, Robert Negoiță)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Zonele centrale ale oraselor devin tot mai aglomerate de constructii deoarece preturile obtinute de dezvoltatori sunt foarte bune , pe cand cheltuielile sunt mici fata de periferie , pentru ca retelele de canalizare, apa , gaze si electricitate, si drumurile de acces sunt deja construite .