G4Media.ro

Consiliul Județean Sibiu a lansat o licitaţie de aproape 21 milioane euro…

Consiliul Județean Sibiu a lansat o licitaţie de aproape 21 milioane euro pentru modernizarea unui drum judeţean care leagă Autostrada A1 cu DN14B

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a a lansat o licitaţie de 98,3 milioane lei (20,6 milioane euro), fără TVA, finanţată prin bani europeni, pentru modernizarea DJ 106B, un drum judeţean lung de 35 km, care face legătura între Autostrada Bucureşti-Nădlac (A1) şi Drumul Naţional DN14B, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP, citat de News.ro.

Licitaţia vizează modernizarea DJ 106B pe ruta A1-Ocna Sibiului-Loamneş-Sorostin-Ţapu, ultima localitate fiind lângă DN14B.

Lucrarea este finanţată prin Programul Operaţional Regional – POR. Pe traseul drumului vizat au fost identificate porţiuni cu alunecări de pământ, pentru care în documentaţia tehnică au fost prevăzute anumite soluţii de consolidare.

”Cu toate acestea, pentru a avea siguranţa că soluţiile propuse sunt suficiente, urmare a recomandărilor primite de la finanţator, aceste tronsoane se vor monitoriza sub aspectul deplasării maselor de pământ pe o perioada de 15 luni, activitate ce cade în sarcina proiectantului”, se arată în anunţ.

După finalizarea monitorizării, va fi realizat un studiu geotehnic care să stabilească soluţia optimă pentru stabilizare, potrivit anunţului. Avizul de amplasament de la Electrica Distribuţie, precum şi avizul tehnic pentru relocarea conductelor de gaz vor fi obţinute de către executant şi vor sta la baza obţinerii autorizaţiei de construire pentru acest tip de lucrări.

Autoritatea contractantă pune la dispoziţia ofertanţilor studiul de coexistenţă avizat de Electrica Distribuţie, iar terenul necesar realizarii organizării de şantier va cadea în sarcina executantului, potrivit anunţului.

Perioada minimă de garanţie pentru acest proiect este de 36 luni, iar durata contractului este estimată la 36 luni. Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală a fost de minimum 70 milioane lei în ultimii 3 ani (2016, 2017 si 2018).

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 februarie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ce este interesant in aceasta stire? Trebuie sa apara pe acest site toate licitatiile deschise de CJ-urile din tara? Sau presedinta de CJ nu are ce face si mai da un articol?

    • sau un exemplu de bune practici, hatere?

    • Ca si stii tu ce e aia un exemplu cu apostrofarea din final.

    • Poza e de pe saracia de „autostrada” cu cratere Bucuresti-Pitesti,si alea astã Iarna pe sensu de mers Pitesti-Bucuresti erau duble (latime,adincime),asa ceva … Am vazut o gramada de amarati dati la o parte pe „banda tirurilor” de giboni care veneau cu mult peste 150 km/h de i fortau in craterele alea,si ce sa vezi la viteze de autostrada,ajungeau toti varza cu masinile in frig.Radare pe saracia de A1 fix o plua,plus asfalt de kkt si plombe si mai de kkt,O TIGANEALA TOTALA.

  2. Sa citim putin documentatia de licitatie.
    Ce cred ca s-ar gasi (unele sunt scrise si în articol):
    – CJ n-a fost în stare sa scoata avizele, desi într-unul dintre documente scrie ca Beneficiarul va obtine autorizatia de construire; n-am gasit (poate n-am cercetat destul) ce despagubiri pentru întârziere va primi antreprenorul daca monitorizarea va impune solutii ce vor trebui proiectate
    – pretul nu se va putea ajusta, desi avizele ce se vor emite ar putea contine surprize
    – surprize (lucrari suplimentare) ar putea apare si dupa monitorizarea „timp de 15 luni”
    – nu se acorda teren pentru organizarea de santier
    Deci CJ exclude o activitate constructiva timp de 15 luni (de ce n-au comandat ei o expertiza nu se stie), dar va cere „promptitudine”, pret fix (actualizare doar cu inflatia), alte minuni. Si ne miram ca nu va fi nici un ofertant, sau vor apare doar ceva excroci, sau alte alea.

    • Nu iti face griji, ceea ce ai sesizat conduce catre solutia dorita: va fi un singur ofertant, firma unui interpus al unui baron local PSD care are tot ce trebuie pentru asta. Sibiul nu a oferit niciodata exemple de bune practici cum spune d-l zzz mai sus.