G4Media.ro

Consiliul Județean Timiș a angajat o echipă de tineri IT-iști pentru a…

Consiliul Județean Timiș a angajat o echipă de tineri IT-iști pentru a introduce inteligența artificială în spitale

O nouă măsură inedită a fost anunțată vineri de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în cadrul programului „OcroTim”, în scopul modernizării sistemului medical din județ. Grație unui parteneriat cu o companie timișeană de IT, spitalele din județ vor beneficia de un soft pentru identificarea a 17 patologii ale aparatului respirator, inclusiv în cazul pacienților cu Covid-19. Soft-ul folosește inteligența artificială și este dezvoltat de o companie condusă de o echipă tânără de IT-iști, XVision.

Conform parteneriatului cu Consiliul Județean, aplicația va fi pusă gratuit la dispoziția spitalelor din Timiș timp de șase luni. Echipa care a dezvoltat-o va oferi și suport tehnic.

„Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Aplicația dezvoltată de XVision permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi. Soft-ul le analizează și poate identifica rapid anomaliile, reprezentând practic o a doua opinie instantanee.

OcroTim este un program conceput de președintele CJ Timiș, Călin Dobra, care are ca obiectiv principal relansarea socio-economică a județului, prin implementarea de măsuri concrete și rapide în opt domenii de activitate. Prima inițiativă, aflată deja în derulare, prevede un sprijin important pentru artiști, prin alocarea sumei de 1,5 milioane lei exclusiv pentru proiectele culturale online, eliminând astfel barierele pe care epidemia cu noul coronavirus le-a pus între artiști și public.

Sursa Foto: Consiliul Judetean Timis

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Trebuie sa fii prost sa crezi in asa ceva. Sau poate ies ceva bani adevarati.
    Inteligenta artificiala exista asa cum exista industria frizerilor si a ospatarilor.

    • Mai citeste cum functioneaza inteligenta artificiala. In cazul de fata, unui program de IA i s-au dat mii de radiografii pulmonare cu explicatii ale patologiilor si cum au fost identificate. Programul invata sa le recunoasca. Pana la urma trebuie sa-ti dai seama de diferentele dintre o radiografie normala si una cu probleme.
      Un doctorat specilizat pe radiografii cum crezi ca ajunge sa fie doctor. Invatand sa distinga intre o radiografie normala si una cu probleme.

    • Nu ai drptate. Ospatari si frizeri chiar exista, si chiar poti face bani din tuns. E simplu, cand e ridici din scaun, vezi ca ai par frumos, dai banul, si mai vii o data luna viitoare.

      La inteligenta artificiala, e exact invers. Vii in fiecare luna, Dai banul. Peste o suta de ani, o sa ai par frumos, dar cutia craniana – tot goala.

  2. Da erori fara tradiționalul plic cu șpaga.