Consiliul Local al Sectorului 1 a respins pentru a treia oară proiectul de rectificare bugetară
Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de luni, pentru a treia oară, proiectul de rectificare bugetară care prevedea printre altele alocarea de bani pentru cheltuieli de personal aferente cadrelor medicale care lucrează la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.
S-au înregistrat 14 abţineri şi 12 voturi pentru. Grupul consilierilor PNL a propus mai multe amendamente care au fost respinse de Consiliul Local.
„Avem un amendament prin care (…) ne axăm strict pe urgenţe şi anume, plata salariilor medicilor de la Romexpo, care se ocupă de centrul de vaccinare şi sunt angajaţi la Complexul Caraiman şi de asemenea, alocăm bani pentru un proiect drag nouă, pe care dorim să-l vedem implementat şi anume construcţia unui complex şcolar în Greenfield. Restul propunerilor din rectificare care, după aprecierea noastră, nu sunt urgente, ţinând cont că sunt atât de multe proiecte de care nu s-a apucat nimeni, le putem discuta într-o şedinţă ordinară”, a spus viceprimarul Ramona Porumb (PNL).
Ea s-a arătat nemulţumită că niciunul dintre proiectele pe care PNL le-a propus în cadrul Consiliu Local nu a fost demarat.
„Consilierii PSD şi USR au făcut astăzi, din nou, front comun împotriva cetăţenilor din Sectorul 1, în şedinţa de consiliu local de astăzi. Consilierii PNL au propus astăzi un amendament la proiectul de hotărâre de consiliu local pentru rectificarea bugetară, prin care se alocă bani pentru centrul de vaccinare de la Romexpo şi pentru construirea ansamblului educaţional din zona Băneasa-Greenfield”, a anunţat PNL Sector 1 într-o postare pe Facebook.
PNL Sector 1 mai subliniază că cele două proiecte au nevoie de finanţare urgentă şi nu trebuie amestecate cu alte proiecte „scrise pe genunchi”.
„Această rectificare propune fonduri pentru a putea să-i plătim pe salariaţii din Romexpo, pentru a putea achita tot ce este legat de şcoli (…) pentru a plăti utilităţile, întreţinerea, paza, camerele video, curăţenia în parcuri şi spaţii de joacă de la ADP”, a declarat primarul Clotilde Armand în şedinţa Consiliului Local.
Ea a adăugat că, pentru a face o investiţie, trebuie să existe un buget, iar cel pe 2021 a fost votat la sfârşitul lunii aprilie.
„Apoi trebuie să avem un studiu de fezabilitate. Pentru a avea un studiu de fezabilitate, trebuie o achiziţie publică, o licitaţie pentru studiu de fezabilitate. După ce avem studiu de fezabilitate, trebuie să trecem prin Consiliul Local ca să fie validat. După ce e trecut prin Consiliu Local, trebuie o altă achiziţie publică, trebuie un caiet de sarcini, o altă achiziţie publică, care durează 8-9 luni pentru un proiect. După ce avem un proiect, acesta trebuie realizat, trebuie din nou caiet de sarcini, o nouă achiziţie publică pentru a avea un executant. În 4 ani reuşim în general să facem de la prima etapă la ultima, dar numai în ultimul an – partea de execuţie”, a explicat Clotilde Armand.
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii