G4Media.ro

Consiliul Naţional al Elevilor: Cu aproape trei săptămâni înainte de redeschiderea școlilor,…

sursa foto: CNE

Consiliul Naţional al Elevilor: Cu aproape trei săptămâni înainte de redeschiderea școlilor, nu ştim care sunt măsurile pe care va trebui să le respectăm/ Incertitudinea duce la săptămâni de şcoală compromise

Consiliul Naţional al Elevilor reclamă „incertitudinea” în privinţa condiţiilor de începere a şcolii şi susţin că elevii ar trebui să aibă posibilitatea de a se testa în şcoală, astfel încât cursurile să se poată desfăşura în format fizic cât mai mult timp. „Cu aproape trei săptămâni înainte de redeschiderea unităţilor de învăţământ, nu ştim cu exactitate care sunt măsurile pe care va trebui să le respectăm odată cu debutul noului an şcolar. Incertitudinea nu va conduce decât la unităţi de învăţământ nepregătite, elevi şi profesori dezinformaţi, săptămâni de şcoală compromise”, afirmă preşedintele CNE, Silviu Morcan.

„Analizând declaraţiile din urma şedinţei de la Guvern în cadrul căreia s-au stabilit detaliile referitoare la începutul noului an şcolar, Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia, din nou, asupra incertitudinii care încă există în privinţa noilor condiţii de începere a şcolii, care au fost prezentate la nivel de propuneri, cu doar trei săptămâni înainte ca noul an şcolar să debuteze”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Consiliul Naţional al Elevilor.

Reprezentanţii elevilor afirmă că este esenţial ca, dincolo de criteriile de vaccinare care ar influenţa implementarea scenariului de funcţionare, autorităţile să ofere posibilitatea elevilor de a se testa în şcoală, astfel încât cursurile să poată continua în format fizic cât mai mult timp.

„În acest context, atragem atenţia şi asupra implementării scenariului hibrid, care, în anii şcolari trecuţi, a fost dezavantajos pentru cei mai mulţi elevi din România. De aceea, este absolut necesar ca şcolile să asigure un act educaţional de calitate, prin dotarea şcolilor cu infrastructura digitală necesară. De asemenea, istoricul recent ne arată că în localităţile unde rata de incidenţă atinge sau chiar depăseşte pragul de 6 infectări la mia de locuitori, riscul de răspândire comunitară a virusului COVID-19 creşte considerabil. Astfel, este necesar ca, în localităţile care depăşesc pragul de 6 infectări la 1000 de locuitori, indiferent dacă acestea sunt sau nu carantinate, cursurile să se desfăşoare în format exclusiv online, având în vedere că nu există certitudinea că o persoană vaccinată nu poate fi purtător al virusului sau al unor forme uşoare, insesizabile”, adaugă aceştia.

Potrivit Consiliului Elevilor, măsurile luate la nivel local nu ar trebui să ducă la discriminare sau segregare între elevi şi cadre didactice, nici măcar pe considerentul vaccinării.

Totodată, reprezentanţii elevilor susţin că ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii ar trebui redactat şi publicat până la sfârşitul lunii august, pentru ca şcolile să aibă destul timp pentru a se pregăti de începutul noului an şcolar. EI adaugă că este nevoie de realizarea unor ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid, în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educaţional. De asemenea, este importantă oferirea posibilităţii fiecărei unităţi de învăţământ de a-şi stabili scenariul de funcţionare după propriile sale particularităţi, fără să depindă de alte instituţii (ISJ, DSP, CJSU etc.).

„Cu aproape trei săptămâni înainte de redeschiderea unităţilor de învăţământ, nu ştim cu exactitate care sunt măsurile pe care va trebui să le respectăm odată cu debutul noului an şcolar. Incertitudinea nu va conduce decât la unităţi de învăţământ nepregătite, elevi şi profesori dezinformaţi, săptămâni de şcoală compromise. Solicităm celeritate şi responsabilitate în luarea unor decizii în beneficiul elevilor”, afirmă Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar în contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi. Cîmpeanu a subliniat că peste nivelul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.

sursa: News.ro, sursa foto: CNE

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Voi credeti ca PNL/Cimpeanu dau doi bani pe educatie? Oamenii educati sunt dusmanii lor!

    • vladika….
      …. pai sa-l schimbe bre si pe cimpeanu ….daca nu livreaza … asta este … altu’ la rand …
      …. da’ vină si tu bre cu o solutie ….
      …. nu numa’ baga de vina pe aci … ca pîsîdu …. sau bagatu de vina e sarcina ta de patid ??? …. ….. aaaaa … asa se „esplica” comenturile tale …

  2. No news, good news !
    Nu sunt măsuri, vedeți-vă de treabă normal, sau vreți neapărat restricții și măști inutile pentru copii în spații închise ?

  3. Nu stiu asta pare o forma grava de de presie. Un psih olog schollar va va explica la ore.
    Adevarul e ca nimeni nu stie, doar banii conteaza pentru orice Guvern iar acestia trebuie sa fie in miscare

  4. Consiliul National al Loazelor……. Ce masuri nu stiu sa respecte?

    S-au vaccinat? Poarta masca in spatii inchise sau aglomerate? Se spala des pe maini? Pastreaza distanta?

    Numai unul si unul, care de care mai „intelighent”!

    Apropos, mai sus de 6 la BAC cand mai iau?

  5. Asta este consiliul national al psd ? N-am auzit decat cereri de bani si plangeri de toate felurile.

    • Băi fraiere, ce consiliu PSD ai în cap! Ce legătură are PSD ul !? Gândește înainte de a scrie ceva,hastagistule.

    • Ați vrut elogii și ode închinate iubitului președinte și tovarășului ministru?poate nu ați aflat dar ceașcă a murit de mult chiar daca pentru unii că dumneavoastră el există.Partidul e în toate/În cele ce sunt/Și in cele ce mâine vor rade la soare , recitam pe când eram elev.Credeam că după treizeci de ani mentalitatea a dispărut dar uite că nu.

  6. ESTE ORGANIZATIA DE ELEVI PSD . pot fi recunoscuti usor dupa limba de lemn !

  7. Consiliul Elevilor, spre deosebire de cei criticati, are certitudini asupra a ce va fi peste trei saptamâni, probabil prin consultare cu mama Omida.
    Doar ca au uitat sa comunice public acele certitudini.

  8. Indiferent ce s-ar intimpla, fantosa asta zisa ‘consiliu’, in fapt o vuvuzea de-a pesedeilor, zbiara debusolata.

  9. spuneti-le din timp copilasilor daca trebuie sa poarte masca pe o raza de 100 de metri in jurul pepsiglasului

    Pe Antonia o f grija rau, vrea sa faca incalzirea cu botnita.

  10. Așa e în fiecare an, deci, unde e mirarea?!

  11. …o presiune amenintatoare pusa asupra persoanelor nevaccinate in scoala, inca…de ce?…in conditiile in care virusul il pot lua si vaccinatii si nevaccinatii…si pot muri si vaccinati si nevaccinati…deci vaccinul nu te fereste nici de boala …si nici de moarte… e doar o falsa si aparenta securitate a vaccinului… o cacialma…cu care intoxicam poporul… amenintari, amenintari, amenintari… ce ar fi sa fie lasat …sa se odihneasca un pic ministrul acesta cinic… ca dupa ce a defilat prin vreo patru partide…poate a obosit…

    • Giany cei vaccinati nu mai fac forme grave de covid , nu ajung la deces , in numar mare .
      Nu este cacialma si nu ameninta nimeni .
      Daca media isi face datoria si informeaza nu inseamna intoxicare .
      Avem dreptul la informare .

    • Giany cei vaccinati nu mai fac forme grave de covid , nu ajung la deces , in numar mare .
      Nu este cacialma si nu ameninta nimeni .
      Daca media isi face datoria si informeaza nu inseamna intoxicare .
      Avem dreptul la informare .

    • Șivon , expertii afirma ca cei vaccinati sunt mai periculosi in transmiterea virusului decat cei nevaccinati. De ce? Sa o luam babeste: cei vaccinati pot contacta si transmite virusul mai departe; cei vaccinati au liber la concerte, spectacole, nunti, unde e multime. Imi spui ca cei vaccinati nu fac forme grave…dar daca ne uitam pe statistici, mai mult de jumatate din cei infectati au fost asimptomatici( asta si inainte de vaccin).
      Ar fi indicat inainte sa emiti vreo opinie in public sau inainte sa iei o decizie asupra sanatatii tale, sa conectezi creierul.
      Sa nu uitam cum au fost umflate cifrele anul trecut cu nr de infectati, cum au fost dati de gol de raportul MS de anul asta, cum au scapat cei vinovati nepedepsiti, cum a cumparat Catu 120 mil de doze de vaccin pt o tara cu 18 mil de locuitori, cum vaccinul asta e apa de ploaie deja, pt ca s-au dezvoltat alte tulpini ale virusului…etc

  12. In primul rând trebuie infiintata o retea de autobuze scolare, pentru a proteja elevii de a se infecta in mijloacele aglomerate de transport.
    In al doilea rand, elevii ar trebui testati saptamanal, pentru a putea fi depistati si izolații acasa cei infectati si asimptimatici.
    Si evident, ar trebui mult micsorata rata prosteasca si aventuroasa de 6 la mie.