Consiliul Național al Elevilor: Solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ / Școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabilă pe termen lung
Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local și cu asigurarea materialelor sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.
Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat, în weekend, că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.
Cîmpeanu susține că instituția pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.
Cîteva zeci de persoane au protestat, duminică seara, în Piața Universității, cerând redeschiderea școlilor în data de 11 ianuarie. Potrivit organizatorilor, în marea majoritate a țărilor europene școlile funcționează normal. ”Noi ne dorim ca școlile să se redeschidă în condiții normale, cu cursuri organizate față în față”, a declarat unul dintre participanți la Antena 3.
Redăm mai jos integral comunicatul Consiliului Național al Elevilor:
”Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia în ce privește redeschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței la nivel local
Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor!Pe data de 11 ianuarie se va încheia vacanța de iarnă, iar elevii se vor întoarce la școală în format online, conform anunțurilor făcute de către Ministerul Educației.
Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Național al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga țară. Majoritatea colegilor noștri ne-au transmis că școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabilă pe termen lung.
Ținând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naționale, de al doilea semestru al acestui an școlar și că multe localități din țară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local, asigurând, în același timp, materialele sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.
Mai mult, este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. În același timp, solicităm demararea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță.
„Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educația se află, la momentul de față, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educației trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învățământ: prezența la cursuri în format fizic, acolo unde situația epidemiologică o permite, și realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet.
În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă. Cu educația nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educației demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru reînceperea cursurilor.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii