G4Media.ro

Consiliul Național al Elevilor susține proiectul de lege care elimină posibilitatea ca…

sursa foto: Consiliul National al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor susține proiectul de lege care elimină posibilitatea ca liceele pedagogice să formeze învățători

„Consiliul Național al Elevilor susține pașii făcuți prin intermediul proiectului de lege spre a adera la standardele europene de calitate a învățământului prin asigurarea unei formări mult mai substanțiale a cadrelor didactice pentru ciclul primar”, se arată într-o informare pe pagina de FacebookLiceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora, conform proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, scrie EduPedu.ro.

Reacția Consiliului Național al Elevilor vine după o lună de când Edupedu.ro a scris despre posibila desființare a specializării de învățător din cadrul liceelor de profil. În schimb, celelalte asociații ale elevilor au reacționat până acum și au criticat această prevedere.

În comunicat se arată că obținerea calificării de învățător se poate realiza doar prin intermediul studiilor superioare: „Specializarea și aprofundarea reală a competențelor și cunoștințelor necesare obținerii calificării de învățător se poate (sic!) realiza doar prin intermediul studiilor superioare. Modul de funcționare actual al întregului proces de intrare în sistemul de învățământ primar permite ca atât finalizarea liceului pedagogic, cât și finalizarea PIPP să fie echivalente, singura diferență fiind salarizarea.”

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. nu cred ca i-a intrebat nimeni iar parerea lor nu ne intereseaza. cat despre „standardele europene”, acestea sunt o colectie de maculatura pretentioasa, fiecare tara din UE avand propria abordare in multe domenii, luand „standardele europene” la minimal pentru recunoastere reciproca a diplomelor.

    • Deja de mulți ani nu mai avem „învățători”, avem „profesori învățământ primar” , cu studii superioare! Doar câțiva oameni aflați în pragul pensiei mai sunt care au doar liceul pedagogic.
      Ce aberații se discută doar de dragul discuției.

  2. Ce copii fraieri….isi dau si ei cu parerea in lucruri pe care nu le inteleg…

    • au avut invatatori slabi care i-au format , de aia nu inteleg. 2 ore de pedagogie pe saptamana te califica?

  3. Universităţile private vor avea studenţi plătitori de taxe, după lupte seculare care durează din 1990. După jurişti şi doctorate ȋn Băneasa, România se va umple de intelectuali formaţi la marile academii SRL.

    • cred ca vroiai sa spui „universitatile de stat”. ca cele private au avut taxe de la infiintare.
      pai taxele de la cele de stat unde predau familii intregi de doctori facuti la aceleasi „institutii”? dar care e legatura cu articolul??
      dar cu ce te afecteaza pe tine? Daca vrei sa continuii studiile sa stii ca dupa ciclul primar exista gimnazial, liceu, facultate(eventual bac inainte de facultate dar nu obligatoriu)