G4Media.ro

Consumator de droguri, prins cu o armă semiautomată confecţionată artizanal / E…

Sursa foto: Pixabay

Consumator de droguri, prins cu o armă semiautomată confecţionată artizanal / E arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorii DIICOT au găsit în locuinţa unui bărbat care consuma droguri o armă de tip semiautomat confecţionată artizanal şi 46 de cartuşe, transmite Agerpres.

Procurorii DIICOT au anunţat vineri că au reţinut un bărbat pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, acesta fiind acuzat că a deţinut în vederea comercializării către consumatori de pe raza judeţului Constanţa diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal). În acest scop, el a folosit o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii îşi asigurau conspirativitatea identificându-se prin nickname-uri, şi a intrat în contact cu diverşi consumatori stabilind detaliile tranzacţiilor.

În acelaşi dosar, mai este cercetat sub control judiciar un alt bărbat. Membru al aceleiaşi comunităţi online, în locuinţa acestuia au fost găsite o armă confecţionată artizanal şi mai multe elemente de muniţie, precum şi droguri de risc, în vederea consumului propriu.

În urma unor percheziţii domiciliare efectuate în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Constanţa, au fost identificate şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, seminţe de canabis, cristal şi Euthylone), o armă de tip semiautomat confecţionată artizanal, 46 de cartuşe, grindere, diverse obiecte şi ambalaje purtând urme de substanţă, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă.

Bărbatul reţinut va fi dus în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Investigaţiile au avut loc în cadrul unei anchete mai ample, începută în aprilie 2023, când au fost efectuate percheziţii la o grupare specializată în traficul de droguri către elevi şi studenţi. Pentru intermediere, traficanţii foloseau o aplicaţie criptată de comunicare pe care erau înregistraţi aproximativ 11.000 de membri activi, în România.

Ca mod de operare, clienţii, utilizatori ai unor terminale mobile, contactau distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, erau îndrumaţi către cel mai apropiat dealer local, în funcţie de localitate, tipul de drog solicitat şi alte criterii stabilite la momentul interacţiunii.

„Distribuitorii îşi promovau ofertele de droguri pe această platformă şi astfel se împărţeau zonele de distribuţie, în scopul acaparării a cât mai mulţi clienţi. Administratorul platformei modera discuţiile şi selecta componenţa membrilor grupului. Platforma de comunicare avea capabilitatea de a genera în jur de 40.000 – 50.000 de mesaje zilnic, majoritatea fiind legate despre modalităţile de distribuţie a drogurilor, consum, zone de distribuţie, dar şi despre efectele drogurilor”, menţiona DIICOT.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...