G4Media.ro

Consumul de droguri a crescut cu 30% în SUA în timpul pandemiei:…

Sursa foto: Pexels

Consumul de droguri a crescut cu 30% în SUA în timpul pandemiei: Peste 90.000 de oameni au murit din cauza supradozelor

Peste 93.000 de persoane din Statele Unite au murit în anul 2020 în urma supradozelor, un nivel nemaiîntâlnit până în prezent, asociat cu o intensificare a consumului de substanţe opioide în timpul pandemiei, conform statisticilor oficiale publicate miercuri, relatează AFP.

Numărul victimelor a crescut cu aproape 30% în comparaţie cu anul 2019, potrivit unui bilanţ provizoriu al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Aproape 70.000 de decese au fost cauzate de ingestia de opiacee, în special fentanil, un medicament sintetic foarte puternic. De asemenea, numărul deceselor asociate consumului de substanţe stimulente precum metamfetamina este în creştere, potrivit datelor.

Tendinţa de creştere a debutat în 2019, dar s-a accelerat în timpul pandemiei, care a cauzat dificultăţi financiare semnificative, a accentuat singurătatea şi i-a privat pe mulţi americani de acces la servicii de îngrijire, potrivit unui raport al Well Being Trust.

Întreg teritoriul american este îngrijorat de această tendinţă în creştere, accentuată în Vermont (nord-est), Kentucky şi West Virginia (centru), Carolina de Sud (sud), precum şi în California (vest).

Din 1999, opioidele au ucis peste jumătate de milion de persoane în Statele Unite.

Producătorii de medicamente analgezice opioide, precum laboratorul Purdue, sunt acuzaţi că încurajează, prin strategii de marketing agresiv, prescrierea excesivă a produselor lor, în pofida faptului că acestea conduc la un nivel ridicat de dependenţă.

După ce au devenit dependenţi, numeroşi pacienţi au intensificat consumul şi, în cele din urmă, au ajuns să apeleze la droguri ilicite, precum heroina şi fentanilul, notează AFP.

Numeroase proceduri judiciare sunt în curs în Statele Unite împotriva acestor producători şi distribuitori.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Floyd este un model in US :)))) fentanyl man ::))))

  2. Ce legătură e între poză și conținutul articolului?

  3. In meciul China-SUA, America pierde prin autogol. Nu ii iarta Dumnezeu pe americani.

  4. presimt ca SUA va cobora mult in clasamentele anticoruptiei intocmite de departamentul de stat

    • @beezy

      Rusia este singura ta placere? Vad ca mereu esti cu ea in gura:))) te bagi ca musca in discutii desre care nu ai habar. In capul tau rusia si china sunt de vina pt ca tu stai la garsoniera si ai restante la intretinere. Mereu altii sunt de vina pt pr0st1a si alegerile tale, nu? Flpyd tot un drogat ramane, un idiot util

  5. Pentru unii șmecherii de mai sus:
    – sursa fentanyl-ului în US este China
    – sursa covid-ului în US (și nu numai) este China

    • Boss nu conteaza sursa. In Ro este heroina peste tot. Tu de ce nu bagi? Pari obtuz cel putin in gandire. La finalul zilei Floyd tot fentanyl man ramane, chit ca vrei sau nu. Faptele vorbesc, nu parerile mele sau ale tale…..

    • Nu exista nicio dovada a originii chineze a fentanilului. Exista un raport al unei slugi de-a lui Trumop, care citeaza un articol Globe and Mail, care citeaza compunerile de clasa a patra a lui Ben Westhoff, un gradat cu tema impusa.

      In lumea reala, nu exista niciun chinez condamnat pentru trafic de fentanil, nici in SUA, nici in Canada. Totul e o inventie.

      De altfel, in China, traficantii sunt condamnati la moarte, nu glorificati ca Gica Floyd.

    • @alexey
      Bine că voi rușii, învățați la școala kgbistă, sunteți echilaterali.
      Distrugeți vieți de oameni, iar când vi se reproșează, ziceți cu dispreț: „păi sunt capitaliști”. Te-oi vedea și pe tine în 5 ani în Siberia voastră dragă

    • Postacii astia sunt niște perverși, nu -mi imaginez cum de ii suporta partenerul /a , daca au bineînțeles.

  6. Intre timp, in lumea reala, au avut exces de 739.000 decese, dintre care 608.000 decese COVID. Deci diferenta e de 131.000 decese. Ii scadem pe cei 90.000 din articol, mai ramane un exces de 41.000 decese din alte cauze.

    Si separarea pe care incerci sa o faci intre „de” si „cu” este irelevanta, cata vreme cat COVID-ul a contribuit la decesul lor.

    Daca un avion are un instrument defect, pilotul e incompetent si nu stie sa rezolve situatia, se prabuseste avionul din cauza pilotului sau a instrumentului defect? Raspunsul este ca ambele probleme au contribuit, dar instrumentul defect a fost factorul declansator. Sunt foarte rare cazurile cand accidentele aviatice sunt din vina exclusiva a pilotului sau exclusiv a unei probleme tehnice, de obicei e o combinatie intre cele doua.

    La fel si cu COVID-ul si comorbiditatile. Ambele contribuie la deces. Dar cum COVID-ul e de obicei factorul declansator, picatura care a umplut paharul, picatura fara care persoana respectiva ar fi mai putut trai multi ani, chiar avand acele comorbititati. Cum vrei tu sa rastalmacesti asta, problema ta.

  7. Redacția, poza și articolul nu prea coincid.