G4Media.ro

23 de tone de deșeuri din cabluri de cupru, descoperite într-un container…

sursa foto: Poliția de Frontieră

23 de tone de deșeuri din cabluri de cupru, descoperite într-un container în Portul Constanţa/ Marfa venea din Spania

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 23 tone de deşeuri (cabluri de cupru), care urmau să fie importate, din Spania, de către o societate comercială din România, se arată într-un comunicat transmis marți.

În data de 19.07.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container cu deșeuri din cupru , care urmau să fie importate de către o societate comercială de pe teritoriul României. În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 23.580 kg deșeuri din cabluri de cupru,  iar societatea comercială beneficiară nu este autorizată pentru valorificarea acestora”, informează Garda de Coastă.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Spania, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

sursa foto: Poliția de Frontieră

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Trebuie luate mai multe măsuri. Firma aia să aibe interzis la acte de import și, dacă se repetă situația, acționarii firmei să răspundă penal plus să nu mai aibe voie să facă importuri.

    • Bah esti in _ue.
      Daca modifici legislatia iese scandal mare.
      Nu mai au unde sa isi arunce laturile marii gangsteri.

    • BigBusiness, cei din Italia au pus la vanzare niste deseuri cu oarecare valoare economica (daca erau din cupru). Absolut normal. Exista firme in Romania care pot importa legal asemenea deseuri. Si pot fi reciclare corect, cu costuri destul de mari, dar e posibil si in Romania. Dar stii care e spilul? Nu o firma de genul asta a importat deseurile, ci una neaosa, romaneasca care si-a propus probabil sa castige ceva banuti importand cablurile, arzandu-le si vanzand cuprul. Reciclare a la Romania. Deseurile ajung in Romania pentru ca doar in Romania se pot face manevre de genul asta cu deseurile. Daca erau posibile in Italia nu se mai exportau deseurile. Asa ca nu mai da vina pe UE, ci pe vajnicii nostrii romani care sunt dispusi sa faca orice pentru un banutz.

  2. Ar fi interesant de mers pe fir la exportator. Cine genereaza aceste deseuri si care sunt planurile de gestionare a lor in procesul de productie. Cum au dat de firma asta importatoare? Politia doar sta la fileu si se chinuie sa respinga loviturile. Ar fi interesant de cercetat jucatorii din ambele parti ca sa se puna capat acestui flagel. Ca cine stie cate containere scapa pentru fiecare container interceptat.
    Presiunea deseurilor e enorma, de cand China nu le mai permite la import. Undeva trebuie sa mearga, si se pare ca Romania e lada de gunoi. Pentru ca romanul isi face tara lada de gunoi pentru 5000 de EUR.

  3. Odata ce intram in Schengen se termina cu controalele astea. Ajung deseurile direct pe camp la noi.

    • Asta va și ajunge aceasta tara, o groapa de gunoi, iar aceasta guvernare antinaționala și românească, va grăbi acest lucru

    • Asa cand exerimentezi pe propria piele niste idei nefericite si radicale, netestate de timp precum libera circulatie a capitalului, marfurilor si oamenilor.
      In acest experiment nu ati vrea sa stiti ce pateste cel mai prost din curtea scolii…

    • Dar vai, polueaza UE Gradina Maicii Domnului? Eu, cand vad imaginile de la inundatii cu puhoaiele de pet-uri plutind pe garla, am decenta sa nu comentez. Daca am fi noi campionii reciclarii (nu doar 11% din reciclabile recuperate – si alea de multe ori doar pe hartie, ca dupa ce ies din tomberoanene galbene tot la groapa sfarsesc) as avea ascendentul moral sa stramb din nas cu indignare la stirea asta. Doar ca noi facem o treaba mult mai buna in a ne polua apele, pamantul. Gunoaiele menajere aruncate pe malul raului, ingropate sub 50 cm de pamant, deversarile de ape menajere direct in lacurile de agrement sau in rau, toate astea se intampla in Romania, nu in UE.

    • Nu te-ai abtinut, unule, ai dat cu mucii in fasole ca asa iti sta tie bine, postac infect. Guvernarea antinationala au perfectionat-o pesedistii tai dragi, vai de capul tau. Si daca iti spun asta nu e pentru ca le iau apararea infectilor de penelisti, ci pentru ca vreau cand mai mancati rahat voi astia rosii pana si-n gat de atata pesedism sa mancati asa cum trebuie, sa terminati toata farfuria si sa va aruncati apoi si in hardau ca sa va saturati.

    • popica ,
      … s-o crezi tu ca s-o terminat cu controalele si ca Shengen e sat fara caini …

    • Asa cand experimentezi pe propria piele niste idei nefericite si radicale, netestate de timp precum libera circulatie a capitalului, marfurilor si oamenilor.
      In acest experiment nu ati vrea sa stiti ce pateste cel mai „destept” din curtea scolii…

  4. popica ,
    … s-o crezi tu ca s-o terminat cu controalele si ca Schengen e sat fara caini …

  5. CUPRU! pai nu ca nu ne place noi vrem doar rahat (((dar cu acte n regula frate nu …..!ca noi doar suntem europeni !

  6. Este o problemă de avize, cuprul fiind un material strategic și destul de scump chiar nu se găsește pe toate gardurile. Este un articol neinspirat, slab precum o dezinformare.

  7. Romanii au votat alianta care promoveaza gunoaiele. Sa va fie de bine!

  8. Daca ar fi adus mai știu eu ce deșeuri nereciclabile, as fi înțeles pozitia „organului”.
    Dar au fost aduse deșeuri de cupru.
    Arpehamul știe cât costă la ora actuala, tona de cupru? Sau pentru el și metalele prețioase sunt deșeuri?
    Reciclarea cablurilor din cupru are eficienta 100%, cupru se recuperează și se refolosește in industria electrotehnică in timp ce plasticul se procesează și se obțin fulgi adică materie primă pentru atatea produse din plastic.
    Nu trebuie să mire nimic inclusiv pozitia bolșevicilor roșii până în străfunduri care cu mânie proletară înfierează activități de care nu au habar.