G4Media.ro

Continuă concedierile la Netflix: Alți 300 de angajaţi disponibilizați

Sursa foto: Unsplash / Cameron Venti

Continuă concedierile la Netflix: Alți 300 de angajaţi disponibilizați

Continuă concedierile la Netflix, după scăderea numărului de abonaţi din trimestrul anterior, compania fiind deja la al doilea val de disponibilizări, transmite News.ro.

Netflix anunţă disponibilizarea a 300 de persoane, adică aproximativ 3% din forţa totală de muncă pe care o angajează, oferind un comunicat în care explică decizia şi le mulţumeşte celor la care a trebuit să renunţe.

„Am făcut aceste ajustări astfel încât costurile noastre să fie în concordanţă cu creşterea mai lentă a veniturilor”, se arată în comunicatul emis de companie, în care mai scrie: „Lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziţie dificilă” pe cei concediaţi.

Majoritatea disponibilizărilor au avut loc în Statele Unite, însă locuri de muncă s-au pierdut şi în alte regiuni, precum Europa, America Latină şi Africa.

Este al doilea val de concedieri făcut de Netflix după anunţarea rezultatelor ultimului trimestru, când numărul abonaţilor a scăzut cu 200.000. Compania pare să se pregătească pentru o perioadă şi mai dificilă, aşteptându-se să piardă alţi 2 milioane de abonaţi în al doilea trimestru al anului.

În mai, Netflix a disponibilizat alţi 150 de angajaţi. Chiar şi înainte de anunţarea ultimelelor rezultate financiare, în aprilie, compania americană renunţase la angajaţii Tudum, unitate editorială înfiinţată abia în decembrie.

În acest context, Netflix este aşteptată să lanseze o versiune cu reclame, care să coste mai puţin, şi să înceapă vânătoarea de utilizatori care partajează conturile, pe care vrea să-i pună să plătească suplimentar.

Sursa foto: Unsplash / Cameron Venti

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Netflix a fost o companie destul de ok, insa o data cu miscarea woke au inceput sa produca „divertisment” pe banda rulanta al carui scop era sa promoveze diverse idei politice sau sociale. Eu am trecut pe Disney si desi nici ei nu sunt cu mult mai buni, macar nu mi se baga pe gat mizerii de tip social justice.

    • Da. Eu îl țin pentru învățat limba germană dar de îndată ce apare scena homosexuală opresc filmul, îi dau unlike și îl șterg din listă. Până la urmă o să priceapă și algoritmul ăla că nu vreau propagandă sexo-marxistă.

    • Va pricepe până la urmă că doar propaganda pocăită și ortodoxă îți place. Cine știe, ajunge Netflix să difuzeze filme în care joacă exclusiv femei cu poale lungi și batic pe cap alături de bărboși în rochii negre.

    • @Horia
      Subscriu.

    • @Cotea: Divertismentul trebuie sa fie divertisment, nu o modalitate de a propaga idei politice. Un exemplu elocvent este franciza Star Wars in care producatorii in loc sa continue o poveste frumoasa au imbibat-o cu tot felul de trenduri sociale doar pentru a parea „la moda” si de a castiga fani. Nu e de mirare ca succesul de la box-office a fost pe masura.
      Lumea cand vede un film nu vrea sa auda prelegeri morale, ci vrea sa urmareasca o poveste cu substanta.

    • @Horia Unde anume lipsește „substanța” în Star Wars? Sau ești atât de deranjat de includerea tuturor părților societății? Dacă mergem pe principiul tău, nu ar trebui să apară în filme nici negri, nici hispanici, poate nici oameni aflați în scaunul cu rotile – poate sunt și ei parte a cine știe cărei propagande. Dar urâți și urâte pot face parte din distribuție ori numai exemplarele perfecte ar trebui prezentate?

    • @Cotea
      Amice, sa fii tu fericit alaturi de iubitul tau dar pe noi lasa-ne te rog in pace.

    • Din fericire nu e necesara nici o alternativa cetateneasca fiindca Netflix is going down de la sine!
      Incet sar sigur lumea pur si simplu se desteapta!
      Dar tu tine-o pe a ta! Nici nu ma astept la altceva de la pluserei….

  2. Gone woke go broke !

  3. Au început oare cu demenții?

  4. Pai si daca cu conținutul hetero nu sunt toti oamenii de acord, ce facem? Pe unii ii scârbește sa vada scene de s.ex in filme, violenta, etc. Cand vorbești de conținut lgbt la ce te referi mai exact? A, ca sunt doi tipi care sunt într-o relație si tu nu suporti gandul ca un bărbat s-ar putea uita la tine sau agresa, asta e problema ta si poate trebuie sa te întrebi de ce te doare asa tare.

  5. @Mihai R Tu ai citit comentariul, dar nu ai înțeles – tipic pentru analfabeții funcționali. Mergi pe site-urile pocăite sau pe cele ortodoxe, că acolo sunt articole de nivelul tău, lasă g4media ori Netflix.

  6. Voi doar sunteti doar niste ignoranti. Te pune cineva sa iti schimbi orientarile sexuale? Este vorba de a include toate persoanele din societate care exista oricum de mii de ani (se vede ca nu prea ai studiat istorie ca multi altii de aici) si nu e doar un „trend” recent. Vreti democratie si drepturi doar pentru o parte a societatii si pe ceilalti ii desconsiderati pentru ca nu au aceleasi opinii ca voi. Fiecare om este liber sa faca ce doreste atata timp cat nu ingradeste libertatea altui om. Cam voi sunteti inchisi in casa si traiti intr-o bula a voastra.

  7. Noroc că nu suntem încă (sau din nou) în totalitarism. Și sunt alternative.

    Că era deja grețoasă faza cu propaganda LGBTQ+ în toate producțiile – aproape fără excepție. Aș înțelege dacă s-ar păstra proporțiile din viața reală, dar odată ce prezinți asta în toate producțiile chiar deformezi realitatea.

    Bine, mai erau și personaje psihopate prezentate ca fiind ok etc.

    Păcat, pentru că sunt și multe producții bune. La multe însă se vede de la o poștă că parcă sunt obligați să introducă minoritățile respective – parcă nu se potrivește.

    Acum să vedem restul în ce măsură încep sau nu să o ia razna.