G4Media.ro

Continuă seria expulzărilor de diplomați ruși: Membri ai reprezentanței Rusiei la UE,…

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

Continuă seria expulzărilor de diplomați ruși: Membri ai reprezentanței Rusiei la UE, declarați persona non grata

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunțat marți că a decis să declare „persona non grata” mai mulți membri ai reprezentanței Rusiei la UE, din cauza unor „activități contrare” statutului lor de diplomați, potrivit Le Figaro.

„Ambasadorul rus a fost convocat astăzi de către secretarul general al Serviciului de Acțiune Externă pentru a-l informa despre această decizie”, a spus el.

Josep Borrell nu a precizat numărul de diplomați ruși afectați de această măsură.

Mai multe state din UE, începând cu Germania, Franța, Italia și Spania, au anunțat expulzarea unui număr semnificativ de diplomați ruși începând de luni, după informațiile legate de masacrul de la Bucea.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Eu nu inteleg cum de gasesc astia spioni rusi toti odata fix acuma! Pana acum persoanele astea non grata ce faceau, spionau linistiti si astia se faceau ca nu-i vad sau cum?

    • Pentru că nu te duce capul… :)))))

    • Spionii erau monitorizati. Daca gasesti un spion, nu il expulzezi imediat. Il monitorizezi pana cand crezi ca este o situatie critica. La fel ca si teroristii, fie ei interni sau externi; ei sunt monitorizati pana sunt destule dovezi dar si chiar daca sunt destule dovezi, se incearca descoperirea conexiunilor intre teroristi. La fel si cu traficantii de droguri, de carne vie, de tigari etc. Se incearca anihilarea retelei, daca tu prinzi doar primul si ala e fix capat de linie, practic reateaua va continua. Cand este distrusa din varf, crearea unei noi retele este de durata si nesigura. Plus ca nu toti cei din retea cunosc firul retelei. Toti ambasatorii sau persoanele diplomatice erau monitorizate. Dar sunt de acord ca se puteau face expulzari mai devreme. Mai ales chestia aia ca s-a decis deodata sa se inchida ziarele de propaganda rusesti. Asta trebuia facut de mult. Si nu numai de propaganda rusesti, dar sunt atatea „ziare” care nu informeaza sau nu informeaza corect. Cred ca asta este in afara deontologiei de a fi jurnalist. Un jurnalist trebuie sa informeze indiferent ca ii convine sau nu. Ca nu e de acord cu o tema, se poate abtine de la a publica, dar nu sa invarta informatiile pana cititorul devine derutat sau mintit.

  2. Sa-i zica cineva lu hAurescu.