Contra curentului: Un studiu al unor cercetători britanici, publicat în Lancet, pune sub semnul întrebării impactul închiderii școlilor în criza Covid-19 și susține că decizia ar fi bazată pe prea puține date
Decizia luată de majoritatea covârșitoare a țărilor lumii, de a închide școlile ca măsură de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19, este pusă sub semnul întrebării de un grup de cercetători de la University College London. Potrivit BBC, autorii unui nou raport apărut în The Lancet spun că guvernele ar trebui să cântărească mult mai bine dacă închiderea școlilor este cea mai bună măsură, ei susținând că aceasta ar avea un impact redus, chiar și când e însoțită de alte acțiuni restrictive. Opinia cercetătorilor de la UCL este contestată, însă, de unul dintre oamenii de știință care sfătuiesc guvernul britanic în privința măsurilor de combatere a epidemiei.
- Marea Britanie este una dintre ultimele țări europene care au decis închiderea școlilor în contextul Covid-19. Guvernul condus de premierul Boris Johnson – aflat el însuși, de luni seară, la terapie intensivă – a aplicat mult mai târziu decât majoritatea țărilor europene să aplice măsuri restrictive menite să asigure distanțarea socială, inclusiv închiderea școlilor. Până marți, 7 aprilie, în Marea Britanie se înregistraseră peste 51.000 de cazuri de infecție și 4.373 de decese.
Decizia și așa târzie a guvernului de la Londra, care urmează să fie reanalizată după Paște, este primită cu precauție în raportul unor cercetători de la UCL, raport apărut în revista de specialitate The Lancet Child and Adolescent Health. Potrivit BBC, documentul trece în revistă 16 studii despre răspândirea coronavirusului, a gripei sezoniere și a epidemiei Sars din 2003.
Citește articolul complet pe EduPedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank