G4Media.ro

Contract de 1,3 miliarde de lei din fonduri UE pentru refacerea a…

Foto: G4Media

Contract de 1,3 miliarde de lei din fonduri UE pentru refacerea a 210 km de țevi din rețeaua de termoficare a Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat marți în prezenţa premierului Ludovic Orban un contract de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală de termoficare, potrivit Agerpres. Contractul are valoarea totală de 1,6 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde lei sunt fonduri europene, restul fiind confinanțare.

Proiectul va duce la refacerea a 22% din rețeaua de termoficare a Capitalei.

„Semnăm astăzi, Primăria Capitalei cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanţare pentru reabilitarea a 210 kilometri, reţea principală din reţeaua de termoficare, din cei 954 pe care reţeaua îi are. Adică 22%. Este evidentă problema la care această finanţare răspunde: din 2016 până în 2020, numărul de avarii în reţeaua de termoficare a crescut de la 420 la 1.300. Pierderea de eficienţă pe energie termică a crescut cu 5%. De asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în reţea”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

„Valoarea contractului pe care îl semnăm astăzi este de 278 de milioane de euro, finanţare nerambursabilă”, a explicat Marcel Boloş. Ministrul Fondurilor Europene a mai spus că a propus în Planul naţional de redresare şi rezilienţă, care urmează să fie prezentat în perioada următoare, o finanţare suplimentară de 200 de milioane de euro, astfel încât să se realizeze investiţiile necesare pentru a se reduce cât mai mult pierderile din reţeaua de transport şi distribuţie a energiei termice în Capitală.

Lucrările vor permite reducerea pierderilor pe reţeaua de distribuţie şi îmbunătăţirea condiţiilor în care sunt furnizate căldura şi apa caldă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat și alte proiecte comune între Primăria Capitalei şi Guvern în domenii precum mediu, mobilitate urbană, sănătate și energie termică, fără a da însă detalii despre aceste proiecte.

Foto: Pierderi pe rețeaua de termoficare a Capitalei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. A venit d ai rece, plicușoare bagă n zda mă thii căldura promisă că murim de frig nu de guvid

  2. Investitii zero timp de 30 de ani, iar mocofanii vor apa calda si caldura de la Nicusor, ajuns nici de o luna la primarie… Romanul, nu-l intrece nimeni la prostie sau la ticalosie, dupa caz. La un oras de marimea Bucurestiului, chiar daca vin banii cu camionul, reteaua se reface in foarte multi ani.

    • Dupa caz adica la amandoua! Ha, ha, ha in loc de smile

    • Exact și, culmea, țoapa a luat o mulțime de voturi, de neimaginat într- o capitală europeană, locuită de oameni cu pretenții. Probabil pretențiile nu sunt susținute de calitatea umană, altă explicație nu am

  3. Mai bine introduce gazul pe toate străzile și da drumul la centrale de apartament.

  4. Ce se-ntampla? unde dai si unde crapa tzava. nene Iancule? Nicusor va incerca si va reusi cu siguranta multe proiecte, dupa puterile lui. da’ sansa s-a pierdut cu multi ani in urma, pe la ipochimenu’ de Lis si mai inantea lui! ceilalti ? un basescu chior la probleme de fond ataca supraffata de tarabe, buna si aia si cainii lui Brigitte Bardot. o varza de videanu, o toapa de firea, nicio sansa. atunci in anii 90 – 2000 oricum Bucurestiul era praf, desfundat, rahitic, era sansa unica sa se re-arhitectureze toata reteaua in miniretele termice in stea sau in in orice figura geometrica cu legatura directa, o raza, cu punctele mari de productie, egal distantate pe un cerc in afara Bucurestiului. o geometrie simpla de clasa a VII -a. acum e nevoie de geometrie diferentiala si oameni capabili si extrem de profesionisti intr-un context de nemultumire locala. cum poti impaca si capra si varza nene Iancule?

  5. Ce se-ntampla cu repetitie? unde dai si de ce crapa teava nene Iancule? in anii noilor materiale, tehnologii inalte, cu bani cheltuiti cinstit se poate gasi solutia perfecta. best practices. smart city. mult marketing in multe carti de urbanism la moda, dar printre linii se gasesc solutiile practice, realizabile. cum n-avem roboti punem oameni. un Dorel o sa mai taie alta teava din greseala, o sa betoneze exact gura de canal. oare asa intampla si la case mai mari, nene Ianculee?