G4Media.ro

Control judiciar 60 de zile pentru inspectorii Antifraudă București prinși în flagrant…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Control judiciar 60 de zile pentru inspectorii Antifraudă București prinși în flagrant de DNA când ar fi luat mită

Doi inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală București au fost plasați în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile după ce au fost prinși de procurorii DNA în flagrant când ar fi luat mită, conform unui comunicat transmis marți de Direcția Națională Anticorupție.

„În perioada 05 – 11 februarie 2022, inculpații Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceștia să nu dispună suspendarea activității societăților celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli. În contextul menționat mai sus, sumele de 12.000 lei și 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 – 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12 februarie 2022, față de inculpații BOIȚĂ BOGDAN și CIUCĂ COSTIN ȘTEFĂNIȚĂ, inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 05 – 11 februarie 2022, inculpații Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceștia să nu dispună suspendarea activității societăților celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

În contextul menționat mai sus, sumele de 12.000 lei și 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 05 – 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

– să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Normal ar trebui să le facă control la averi și băgați la pușcărie. Dar slabe speranțe.

    • Maia Sandu presedinte.
      Trebuie luati la verificata averea furata de toti functionarii din tara. Sunt sute de miliarde de euro.

    • La fel ca acești domni inspectori, fac și judecătorii care iau mită pentru achitări sau pedepse cu suspendare.

      Pe fraierii ăștia i-au prins pentru că nu sunt protejați de lege împotriva DNA, dar judecătorii vor scăpa, pentru că o gașcă de infractori din PSD, din CSM-ul lui Savonea, din CCR-ul lui Dormeanu și din Șparlament, a avut grijă să-i protejeze de DNA.

  2. Nu trece o zi sa nu fie angajați de stat care sunt prinși cu potlogării. Felicitări celor care lucrează la stat. Apropo, statului de șmecher nu apare decât atunci când vizitezi pentru cateva luni Beciul Domnesc. Abia atunci te poți numi șmecher la stat. Pana atunci…

  3. Ce incredere sa ai in justitie, cand fapte grave de coruptie sunt tratate ca infractiuni minore, gen evaziune fiscala la un butic? Cat risca, 2-3 ani cu suspendare si o mustrare scrisa? Cand ei au tradat spiritul si litera legii, fisa postului si orice contract social, ca de aia au fost pusi acolo la antifrauda. E si o invitatie pentru alti doritori: „nu patesti nimic, la cat poti castiga. Te bagi??”

  4. Daxa astia de la anaf prindeau o persoana fizica il executau ca pe cel mai mare mafiot. Toata lumea trebuie sa plateasca taxe dar sa fie si echitate.

  5. Ăștia se ocupă cu albitul banilor negri!

  6. omul pus sa prinda hotii e cel mai mare hot – doar in romania

  7. Am crezut ca nu citesc bine..INSPECTORI ANTIFRAUDA..incredibil

  8. Salut,
    Poate nu ar fi lipsita de efect o ancheta care sa evidentieze munca efectiva a procurorilor Romaniei in raport de salariile, primele si celelalte drepturi salariale incasate. Danilet se lamenta ca are in lucru 15 dosare. Sunt salarii si de peste 100.000 lei lunar.
    Succes!

    • Să-i spuneți lui Danileț că pentru redactarea în termen a motivației hotărârilor trebuie să lucreze inclusiv sâmbătă și duminică pentru că în cursul săptămânii oricum sunt destule altele de făcut iar ferestrele de timp nu permit o analiză profundă a probelor cauzei.

  9. Astept comunicatul de presa din partea DNA si atunci cand o sa anunte ca au prins vamesii ca iau spaga. A trecut neobservata reorganizarea vamii cu trecerea judetului Constanta în cadrul regionalei Bucuresti…..

  10. Astia de la Antifrauda au fost inventati de Ponta și de Gelu Diaconu. Astia sunt mai flămânzi fata de cum erau cei de la Garda Financiară.