Controlul cheltuielilor din educație, locuințe pentru profesori la sat, cursuri avansate de schimbări climatice și de performanță energetică a clădirilor, plus cursuri pentru profesori – Ce mai prevede PNRR în domeniu, în afara României educate
Profesorii, sistemul de educație în ansamblul său, decidenții din domeniu, mediul universitar sunt vizați de o serie de măsuri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în afara prevederilor privind reformele și investițiile din România educată, care formează un capitol separat în documentul prezentat miercuri de guvern.
Pe lângă prevederi tangențiale (precum implicarea Ministerului Educației în obiective legate de educație rutieră), unele măsuri și propuneri fac referire directă la profesori și instituții de învățământ: formare și formare continuă pentru cadrele didactice, cu diverse obiective; investiții în spații locative pentru profesori, în mediul rural; digitalizare; recalificare; noi direcții pentru mediul universitar și postuniversitar. La acestea se adaugă și un obiectiv de control al cheltuielilor din educație.
Între altele:
1. La Pilonul II – Transformarea digitală:
Este prevăzut ca acțiunile din domeniu, ce vizează creșterea competențelor digitale, să țină cont de Planul de acțiune al UE pentru educație digitală 2021-2027 și de Spațiul European al Educației, în acțiuni ce vizează dezvoltarea competențelor digitale pentru anumite domenii de activitate (funcționari publici) sau ale cetățenilor în general.
2. La Pilonul III – Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii:
Se vorbește despre analiza cheltuielilor în educație. Astfel, în prevederile privind reforma fiscală, este dată drept exemplu de acțiune “Implentarea analizei cheltuielilor (spending reviews) în domeniul de sănătate și educație (vor urma și alte sectoare)”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii