G4Media.ro

Controversă majoră. Reacția fotomodelului de origine palestiniană Bella Hadid după o campanie…

Sursa foto: adidas.com

Controversă majoră. Reacția fotomodelului de origine palestiniană Bella Hadid după o campanie Adidas: Șocată, supărată și dezamăgită de legătura dintre brandul de pantofi și o tragedie israeliană

Fotomodelul Bella Hadid a reacționat, miercuri, într-o postare pe Instagram spunând că este șocată de ceea ce s-a întâmplat în ceea ce privește campania sa cu Adidas, producător german de pantofi de sport. Ea spune că este absolut șocată de controversa cu brandul de adidași și că nu ar fi participat vreodată, dacă ar fi făcut mai multă cercetare.

Hadid, al cărei tată este palestinian, a apărut în reclama pentru reeditarea adidasului clasic SL 72 al mărcii, care a intrat pe piață cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972, când gruparea militantă palestiniană Septembrie Negru a ucis 11 sportivi israelieni și un ofițer de poliție german.

Campania SL72 a fost promovată pe scară largă și a apărut chiar și pe un panou publicitar în Times Square din New York.

„Înainte de lansarea campaniei, nu am avut cunoștință de legătura istorică cu evenimentele atroce din 1972. Sunt șocată, supărată și dezamăgită de lipsa de sensibilitate care a caracterizat această campanie. Dacă aș fi fost informată, din adâncul inimii mele, nu aș fi participat niciodată”, a scris Bella Hadid pe Instagram.

bella hadid instagram, bella hadid, bella hadid adidas, adidias, campanie
Sursa foto: instagram.com – diet_prada

Într-o declarație postată luni pe Instagram, Hadid, al cărei tată este palestinian, a declarat că „nu se va implica niciodată cu bună știință în vreo operă de artă sau lucrare care are legătură cu o tragedie oribilă de orice fel”.

Hadid a declarat că nu a fost conștientă de asociere până după ce campania a fost live. „Nu cred în ură sub nicio formă, inclusiv în antisemitism”.

Adidas a renunțat rapid la reclama Hadid și a retras campania de adidași. De asemenea, și-au cerut scuze pentru „greșeala neintenționată”, după ce s-a raportat că Hadid ia în considerare o acțiune în justiție împotriva mărcii de îmbrăcăminte sport, conform euronews.com.

În 1972, în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la München, Germania de Vest, opt militanți palestinieni au intrat în satul olimpic și au ucis doi sportivi israelieni înainte de a lua alți nouă ostatici, care au fost și ei uciși ulterior.

De atunci, Jocurile din 1972 au fost legate în mod indelebil de aceste evenimente tragice și au fost dramatizate de Steven Spielberg în filmul său din 2005, München.

După ce campania a fost criticată de grupuri evreiești, Adidas a emis o declarație prin care a anunțat că o va „revizui” și va renunța la Hadid ca ambasador. Dintre grupurile care au criticat campania, multe au precizat că prezența lui Hadid ca jumătate de origine palestiniană a făcut ca insulta campaniei să fie și mai mare, relatează euronews.com.

În iunie, atât ea, cât și sora ei, Gigi Hadid, au donat 1 milion de dolari pentru organizațiile umanitare palestiniene.

Hadid a fost, de asemenea, fotografiată la festivalul de film de la Cannes în luna mai purtând o rochie Keffiyeh roșie de la Michael & Hushi, o aluzie la eșarfa palestiniană care este purtată ca simbol național. Hadid a postat imaginea pe Instagram, făcând apel la milioanele sale de urmăritori să se informeze cu privire la situația dificilă din Gaza.

Cel puțin 39 000 de palestinieni au fost uciși în cadrul operațiunilor militare în curs ale Israelului în Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, cifre pe care SUA și ONU le consideră credibile însă ele sunt puse la îndoială de autoritățile israeliene. Aproximativ 1 200 de persoane din Israel au fost ucise în timpul atacului Hamas din 7 octombrie, conform time.com.

În declarația sa de luni, Hadid a spus că va fi „mereu alături de poporul meu palestinian, continuând în același timp să pledeze pentru o lume fără antisemitism”.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. „brandul de adidași” ??? … pe bune ?!

  2. Bai da ipocrizia e la cote maxime. Cum poti sa spui ca sustii eliberarea poporului palestinian si condamni antisemitismul in acelasi timp, atata timp cat toti cei ce vor eliberarea poporului palestinian scandeaza „from the river to the sea, palestine will be free”, ceea ce inseamna eliminarea israelului de pe harta?

  3. mihai0062000 Dar înainte de Israel cine era pe harta? PALESTINA! Israelul exista doar din 1948 cu ajutorul aliaților SUA și UK. Au migrat și s-au așezat peste un alt popor!